شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۹
تلاقی سینما، دانشگاه و نشر به رشد فرهنگی مخاطبان و تقویت بازار کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند

همزمان با آغاز هفته کتاب و کتابخوانی، غرفه نشر «رایبد» با عرضه تازه‌های کتاب و مجموعه‌ای از عناوین تخصصی سینما در دانشگاه هنر محل برگزاری جشنواره فیلم نهال، میزبان دانشجویان و مخاطبان علاقمند به کتاب و سینما است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنااشکان محمدی، مدیر نشر «رایبد»، مشارکت در برنامه‌های دانشگاهی را بخشی از مسیر حرفه‌ای این انتشارات در حمایت از جریان‌های نو و خلاقه در فضای هنر و اندیشه دانست و گفت: رایبد ناشری است با رویکرد نوآورانه؛ ما نگاهمان به ادبیات و سینمای روز جهان است و تلاش می‌کنیم پل ارتباطی میان جریان‌های تازه‌ی هنری و مخاطبان جوان باشیم. به همین دلیل، رویدادهای دانشگاهی که حامل ایده‌های خلاقانه و نگرش‌های جسورانه هستند، برای ما اهمیت ویژه‌ای دارند.

او افزود: نشر رایبد همواره جشنواره‌ها و همایش‌های دانشجویی را فرصتی ارزشمند برای کشف استعدادهای تازه، تبادل نگاه‌های بینارشته‌ای و تقویت جنبش‌های فکری در محیط دانشگاه می‌داند. دانشگاه‌ها نه‌تنها محل تولید علم، بلکه بستری برای رشد روایت‌های نو در هنر و ادبیات هستند؛ روایت‌هایی که می‌توانند مسیر آینده‌ی فرهنگی کشور را شکل دهند.

محمدی گفت: نشر رایبد با تأکید بر همین رویکرد، حضور در جشنواره‌ها و نشست‌های تخصصی دانشجویی را بخشی از رسالت فرهنگی خود می‌داند و اعلام می‌کند که همچنان از برنامه‌هایی که نگاه نو به ادبیات، سینما و مطالعات میان‌رشته‌ای دارند، حمایت خواهد کرد.

همچنین، نسرین کیایی، مدیر روابط عمومی نشر «رایبد» درباره این حضور گفت: فضای فرهنگی جشنواره دانشجویی نهال، فرصت مناسبی برای ارتباط مستقیم با مخاطبان علاقه‌مند به سینما و ادبیات است. خوشبختانه از زمان برپایی غرفه، استقبال از عناوین سینمایی چشمگیر بوده است و مخاطبان در فضایی تعاملی به بحث و گفت‌وگو درباره کتاب‌های عرضه شده می‌پردازند.

این کارشناس حوزه کتاب ادامه داد: بازدیدکنندگان حضور انتشاراتی همچون نشر رایبد را در جشنواره فیلم نهال مفید ارزیابی کرده‌اند و تهیه کتاب‌های تخصصی سینما در چنین فضایی را تجربه‌ای ارزشمند می‌دانند.

کیایی افزود: حضور نشر رایبد در جشنواره نهال نشان داد که تلاقی سینما، دانشگاه و نشر می‌تواند به رشد فرهنگی مخاطبان و تقویت بازار کتاب‌های تخصصی کمک کند. غرفه رایبد تا پایان جشنواره در ۲۹ آبان پذیرای مخاطبان خواهد بود و فرصت خرید کتاب و گفت‌وگو با کارشناسان نشر فراهم است.

این فعال عرصه کتاب درباره آثار سینمایی ارائه شده در جشنواره نهال توضیح داد: «اخلاقیات میکادو» (جستاری در باب سینمای میشائیل هانکه)، «شب مجازی» (مجموعه مقاله‌هایی در باب سینما)، «کتاب روزی روزگاری آناتولی» (دربردارنده فیلمنامه کامل فیلم و روزنوشت‌های نوری بیلگه جیلان کارگردان اثر)، «خواب زمستانی» (تحلیلی بر آثار نوری بیلگه جیلان با رویکردی فلسفی و شاعرانه و تمرکز بر فیلم «خواب زمستانی» و سبک مینیمالیستی کارگردان)، «۱۹۶۸ و سینمای جهانی» و «مسیرهای تاریک» (رومرو، کریون، کارپنتر و فیلم وحشت مدرن) از جمله کتاب‌های سینمایی ارائه شده در غرفه رایبد در دانشگاه هنر محل برگزاری جشنواره فیلم و عکس دانشجویی نهال هستند.

کیایی گفت: نشر رایبد در سال‌های اخیر تمرکز خود را بر انتشار آثار معتبر در حوزه سینمای جهان قرار داده است. توجه به ذائقه متنوع مخاطبان در ژانرهای گوناگون و پرداختن به کارگردان‌هایی با سبک و سیاق‌های مختلف، رویکرد اصلی ما بوده و این مسیر را با ترجمه و انتشار آثار روز و جریان‌ساز سینمایی ادامه خواهیم داد.

این کارشناس کتاب افزود: نشر رایبد در کنار انتشار کتاب‌های مرجع سینمایی، مجموعه‌ای از آثار ادبی را نیز منتشر کرده است که بسیاری از آن‌ها در تاریخ سینما به اقتباس‌های مهم و ماندگار تبدیل شده‌اند. در بخش «نوولا»، آثاری ارائه شده که در مرز میان داستان کوتاه و رمان قرار می‌گیرند و همواره ظرفیت بالایی برای اقتباس دارند. از جمله این کتاب‌ها می‌توان به «زنی از میان تاریکی» نوشته دشیل همت اشاره کرد؛ اثری که فیلمی با همین عنوان نیز از آن ساخته شده است. همچنین نوولای «سانشوی مباشر» نوشته اوگای موری که الهام‌بخش یکی از اقتباس‌های برجسته سینمای کلاسیک ژاپن به کارگردانی کنجی میزوگوچی بوده است. «آسمان سرپناه» نوشته پل فردریک بولز هم از دیگر کتاب‌های «نوولا» است که برناردو برتولوچی فیلم خوبی از روی آن ساخت.

کیایی در پایان گفت: فعالیت‌های رایبد محدود به ادبیات اقتباسی نیست. در بخش روایت با عنوان «اتاق راوی» نیز رمان‌هایی منتشر می‌شود که دغدغه‌های انسان معاصر را بازنمایی می‌کند. همچنین در بخش «اتاق کشمکش» جستارهایی منتشر می‌شود که به مسائل بنیادین انسان امروز از تنهایی و مرگ گرفته تا پایان‌یافتن معنا، افتخارات فردی و ترس از زوال پاسخ‌هایی فکری و روایی می‌پردازد. نشر رایبد می‌کوشد با ترکیب ادبیات، اندیشه و تاریخ سینما، پلی میان تجربه زیسته انسان و روایت‌های فرهنگی معاصر بسازد؛ پلی که خواننده در آن هم سرگرم می‌شود، هم می‌آموزد و هم تأمل می‌کند.

تلاقی سینما، دانشگاه و نشر به رشد فرهنگی مخاطبان و تقویت بازار کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند


بیست و یکمین جشنواره فیلم دانشجویی نهال از ۲۱ تا ۲۹ آبان ماه در دانشگاه هنر، دانشکده کاربردی برگزار می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها