چهارشنبه ۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۸
ضرورت حمایت دولتمردان  از فرهنگ شاهنامه‌خوانی

خراسان‌رضوی - در نخستین جلسه انجمن شاهنامه‌خوانی فریمان بر ضرورت حمایت دولتمردان ایران از فرهنگ شاهنامه‌خوانی تاکید شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، نخستین جلسه انجمن شاهنامه‌خوانی و شاهنامه‌پژوهی فریمان که عصر سه‌شنبه با حضور جمعی از علاقمندان به شعر و ادب فارسی در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فریمان برگزار شد.

در این نشست حسین گیاهی، نویسنده و پژوهشگر، هدف از تشکیل این انجمن را ترویج فرهنگ اصیل ایرانی و آشنایی با کتاب گرانسنگ شاهنامه عنوان کرد و با اشاره به این بیت فردوسی «هرآنکس که شاهنامه خوانی کند… چه مرد و چه زن پهلوانی کند»، آموختن شاهنامه را افتخاری برای هر ایرانی دانست و اظهار امیدواری کرد: در ایران نیز مانند تاجیکستان حمایت دولتمردان را از فرهنگ شاهنامه‌خوانی شاهد باشیم و با این شیوه در حفظ اصالت زبان و فرهنگ غنی ایرانی تلاش و کوشش کنیم.

گیاهی بیان کرد: شاهنامه نه تنها حماسه ساکنان ایران زمین است بلکه حماسه بشر پوینده‌ای است که می‌کوشد تا معنا و حیثیتی در زندگی برجای گذارد.

وی افزود: شاهنامه کتابی سراسر پند، حکمت و خرد است که در قالب روایت، داستان و افسانه های حماسی و تاریخی سروده شده است.

گیاهی در ادامه گفت: مرحوم حبیب یغمایی در مورد وزانت شاهنامه می‌گوید «اگر تمام ثروت ایران را از عصر غزنوی تاکنون، در یک کفه ترازو قرار دهند و شاهنامه فردوسی را در کفهٔ دیگر، در پیشگاه خردمندان و صاحب‌دلان جهان، این کفه سنگین تر خواهد بود».

در ادامه این جلسه مریم شعبان‌زاده، نویسنده و استاد دانشگاه، شاهنامه فردوسی را یکی از شاهکارهای ادبیات ایران و جهان دانست و افزود: فردوسی با سرایش شاهنامه خدمت بزرگی به فرهنگ و تاریخ ایران کرده است و این فرهنگ باید در جامعه گسترش یابد.

در این جلسه مقرر شد که «انجمن شاهنامه‌خوانی و شاهنامه‌پژوهی فریمان» هر هفته روزهای دوشنبه تشکیل جلسه دهد و پذیرای عموم علاقمندان باشد.

شاهنامه‌خوانی، شاهنامه‌پژوهی، شرح و توضیح ابیات، روایت داستان‌های شاهنامه و نقالی از جمله برنامه‌هایی است که در جلسات این انجمن اجرا می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها