سه‌شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۴
جشن ۸۰ سالگی «هفته کتاب» کودکان استرالیا

هفته کتاب کودکان استرالیا امسال هشتاد ساله شده و در مدارس سراسر کشور استرالیا، کودکان با بهترین لباس‌های شخصیت‌های کتابی خود در رژه سنتی این جشن شرکت می‌کنند.

سرویس بین‌الملل خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - الهه شمس: آنچه در سال ۱۹۴۵ به‌عنوان راهی برای ترویج کتاب‌خوانی آغاز شد، امروز به یکی از رویدادهای شاخص سال تحصیلی تبدیل شده است؛ جایی که کودکان با لباس‌هایی الهام‌گرفته از کتاب‌های محبوب‌شان در مراسم‌ها حاضر می‌شوند.

تم امسال رویداد «یک ماجراجویی رزرو کن» است. این برنامه توسط شورای کتاب کودکان استرالیا برگزار می‌شود؛ نهادی که از پایان جنگ جهانی دوم برای ترویج سواد و کتاب‌خوانی در میان کودکان فعالیت می‌کند. به گفته «جو پنک‌ریج» از شورای کتاب کودکان، هفته کتاب در سال ۱۹۴۵ آغاز شد، زمانی که گروهی از زنان تصمیم گرفتند جایگاه ادبیات کودک استرالیایی را در جامعه تقویت کنند.

پنک‌ریج گفت: «این خانم‌ها، در دهه ۱۹۴۰، کار خود را برای تشویق نویسندگان و تصویرگران آغاز کردند تا کتاب‌هایی بنویسند که با کودکان استرالیایی ارتباط برقرار کند.»

او ادامه داد: «تا آن زمان، کتاب‌های زیادی از انگلستان به استرالیا می‌آمد، و آن‌ها احساس می‌کردند که کودکان لازم است کمی بیشتر درباره کشورشان، فرهنگشان و چیزهایی که برایشان آشنا و معنادار است، بدانند.»

جشن ۸۰ سالگی «هفته کتاب» کودکان استرالیا

با این حال، «هفته کتاب» در قرن بیست‌ویکم اهمیت ویژه‌ای دارد: در سال ۲۰۲۳ اداره آمار استرالیا دریافت که ۷۶٪ از کودکان ۵ تا ۸ ساله برای لذت شخصی مطالعه می‌کنند، اما در بین کودکان ۱۲ تا ۱۴ سال این عدد تنها ۶۳٪ است.

پنک‌ریج گفت: «هفته کتاب جشنی برای بهترین ادبیات استرالیا، جشنی برای خواندن، جشنی برای شادی توانایی خواندن در این کشور، و فرصتی برای تشویق و ترویج مطالعه برای لذت و خواندن کتاب برای کودکان است.»

به گفته او، تم «یک ماجراجویی رزرو کن» برای امسال انتخاب شد، زیرا «خواننده می‌تواند با کتاب، در هر زمان و به هر کجا سفر کند، با هر تعداد آدم از گذشته، آینده یا حال آشنا شود، آن هم بدون این‌که اتاق خوابش را ترک کند.»

منبع: گاردین، Fri 22 Aug 2025

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها