سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۴
کتاب «روح‌الله» روایتی برای نسلی که امام را ندید

مدیرعامل انتشارات شهرستان ادب گفت: کتاب «روح الله» به نحوی به نگارش درآمده تا برای نسل جوانی که پس از رحلت امام خمینی (ره) متولد شده‌اند نیز کاملاً قابل استفاده و مفید باشد.

علی‌محمد مودب، مدیرعامل انتشارات شهرستان ادب روایت استنادی کتاب را یکی از ویژگی‌های شاخص آن خواند و به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: یکی از ویژگی‌های شاخص این کتاب مستند بودن اثر است. کتاب توجه ویژه‌ای به منابع مختلف دارد؛ از جمله روایت‌های رجال دوره پهلوی، روشنفکران و هنرمندان آن دوران که در تناسب با موضوع در بخش‌های مختلف کتاب به‌کار گرفته شده‌اند. همچنین از روایت‌های رسانه‌های خارجی و داخلی نیز بهره گرفته شده است.

او ادامه داد: در کنار این ویژگی مستند، کتاب در برخی بخش‌ها با استفاده از ظرفیت‌های داستانی، فضا را گسترش داده است؛ چند شخصیت داستانی طراحی شده‌اند که در لابه‌لای روایت‌های مستند، به‌صورت موازی حرکت می‌کنند. این بخش‌ها نوعی «زنگ تفریح» به شمار می‌روند تا مخاطب از فضای کاملاً علمی و مستند فاصله گرفته و با نوعی تنوع روایی مواجه شود. البته همین بخش‌های داستانی نیز مبتنی بر مستندات تاریخی هستند، اما ساختاری داستان‌پردازانه یافته‌اند که در نهایت ساختار خاص و متمایزی به کتاب بخشیده است.

مدیرعامل انتشارات شهرستان ادب این کتاب را اثری جامع و کامل از شخصیت امام خمینی (ره) دانست و گفت: این اثر توانسته در معرفی امام خمینی (ره)، یکی از جامع‌ترین آثار در این حوزه باشد که از زوایای مختلف، شخصیت ایشان را در مواجهه با پدیده‌های سیاسی و اجتماعی معرفی می‌کند. در عین حال، سلوک علمی و زندگی شخصی ایشان نیز در لابه‌لای روایت‌ها بیان شده و ما با اثری جدی و پرمحتوا مواجه هستیم که بیش از هر چیز، پاسخگوی نیاز امروز جامعه ماست.

مودب با اشاره به تلاش نویسنده برای جذب نسل جوان به آشنایی با شخصیت امام (ره) بیان کرد: کتاب به نحوی نگاشته شده است که برای نسل جوانی که پس از رحلت امام خمینی (ره) متولد شده‌اند نیز کاملاً قابل استفاده و مفید است. شیوه آغاز روایت به گونه‌ای است که حتی مخاطبی که شناختی از امام ندارد، می‌تواند با متن همراه شود و به‌تدریج به شناختی عمیق از شخصیت ایشان دست یابد.

او ادامه داد: به‌نظر می‌رسد این اثر در صورت ترجمه نیز قابلیت‌های فراوانی برای معرفی امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی ایران دارد و می‌تواند مخاطبان فرامرزی را نیز به درک بهتری از حقیقت انقلاب و رهبری آن برساند. این اثر با وجود حجم گسترده حوادث تاریخی، توانسته فشرده‌ترین و در عین حال جامع‌ترین روایت را ارائه دهد. صرفاً پرداختن به حضور آمریکایی‌ها در تهران پیش از انقلاب و نحوه رفتار ایالات متحده با ایران در این کتاب، به‌تنهایی نمونه‌ای کافی است برای آشنایی نسل جوان با ریشه‌های انقلاب اسلامی. کتابی مانند روح‌الله می‌تواند با روایت‌های خود در آن بخش‌ها، تصویری روشن ارائه دهد تا جوان امروز به درکی نزدیک‌تر از ماهیت تقابل ایران و آمریکا در آن مقطع تاریخی دست یابد.

مدیرعامل انتشارات شهرستان ادب درباره بهره‌گیری از نوشته‌های نویسندگان شاخص برای تکمیل محتوای کتاب «روح‌الله» بیان کرد: این اثر از زوایای گوناگون به زندگی امام خمینی (ره) ورود کرده و به‌ویژه با روایت‌های جذاب و تأثیرگذار برخی از صاحب‌قلمان برجسته کشور غنا یافته است. بخش‌هایی از آثار نویسندگانی چون شاهرخ مسکوب، مجتبی مینوی، نادر ابراهیمی و دیگر چهره‌های ادبی در کتاب گنجانده شده که در شکل‌گیری پازل روایت زندگی امام، نقشی مهم و مؤثر ایفا کرده‌اند.

او در ادامه اظهارکرد: اثر حاضر کاملاً مستند است که در آن از ظرفیت‌های داستان‌نویسی نیز بهره‌برداری شده و در نهایت، کاری تازه و متفاوت در معرفی امام خمینی (ره) به شمار می‌رود. به‌نظر این کتاب از جامع‌ترین و در عین حال مفیدترین و موجزترین آثاری است که تاکنون در این حوزه نگاشته شده است. زیرا خود کتاب حاوی یک سیر مطالعاتی درباره امام و انقلاب است و اگر فردی قصد مطالعه بیشتر داشته باشد، می‌تواند از طریق همین اثر به منابع گسترده‌تری دست یابد.

مودب در پایان گفت: بی‌شک، توجه مقام معظم رهبری به این کتاب بسیار مؤثر بوده است. ایشان شخصیتی ممتاز با فضائل بی‌نظیر هستند و جامعه نخبگانی و مردم ما نسبت به اشارات و توصیه‌های معظم‌له، توجه جدی دارند. طبیعی است که توجه و تأیید ایشان نسبت به این اثر، موجب استقبال گسترده‌تری از آن خواهد شد و ما شاکر خداوندیم که این اثر توانسته مورد تأیید معظم‌له قرار گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها