دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
نمایشگاه کتاب تهران نقطه عطفی در سپهر فرهنگی کشور است

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی معتقد است؛ نمایشگاه کتاب تهران را یکی از اصلی‌ترین محل‌های تامین کتاب دانست و گفت: اغلب کشورهای منطقه این رویداد را می‌شناسند و حتی ناشران همسایه برای حضور در این نمایشگاه برنامه‌ریزی می‌کنند.

محسن حاجی‌زین‌العابدینی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا با اشاره به تاثیر ملی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عنوان کرد: این نمایشگاه به مرور زمان با افزایش سن، به بلوغ و روال، اصول و چارچوب‌های آن طی این سال‌ها به ثبات رسیده است. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، طی این ۳۵ دوره با فراز و نشیب مختلفی روبه‌رو بوده اما سیر تحول و تکمیل خود را طی کرده و به عنوان رویداد ملی جدی در حوزه کتاب، اندیشه و خردورزی جا افتاده است.

وی با بیان اینکه هرساله افراد زیادی منتظر نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هستند، گفت: این افراد یا منتظر هستند که خریدهای خود را در این ایام انجام دهند یا اینکه ملاقات‌های علمی و فرهنگی خود را در این بازه زمانی داشته باشند.

این استاد دانشگاه با طرح این موضوع که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، توانسته جای خود را در سطح بین‌المللی باز کند، یادآور شد: این رویداد در کشورهای مختلف جا افتاده که بهار ایران بهار کتاب است و حضور پُررنگ ناشران بین‌المللی در این رویداد نشان می‌دهد، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به جایگاه واقعی خود رسیده است؛ زیرا اغلب کشورهای منطقه این رویداد را می‌شناسند و حتی ناشران همسایه برای حضور در این نمایشگاه برنامه‌ریزی می‌کنند.

حاجی‌زین‌العابدینی افزود: در داخل نیز قشرهای مختلف کشور خوراک کتابی سالانه خود را از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تامین می‌کنند؛ هرچند نقدهایی مثل فروشگاهی بودن به آن وارد است اما رخدادی ملی است که می‌تواند خیلی از افکار، اندیشه‌ها و افراد مختلف را در کنار هم قرار دهد. خیلی از خانواده‌ها و افراد هستند که شاید در طول سال، توجهی به کتاب نداشته باشند و به سمت آن نروند اما نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، این فرصت را به آن‌ها می‌دهد. برنامه‌های جانبی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم کم اثر نیست و بسیاری از نشست‌ها و تبادل رایتی که در قالب نمایشگاه رخ می‌دهد، در حالت عادی رخ نمی‌دهد.

وی با اشاره به فراگیر بودن ابعاد مختلف نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، توضیح داد: برخی از ناشران و فرهنگیان استانی، گلایه دارند که بسیاری از برنامه‌های فرهنگی مخصوص تهران است، اما نمایشگاه کتاب تهران کمک می‌کند، افراد از نقاط مختلف کشور به شکل فیزیکی یا مجازی حضور پیدا کنند و به همین دلیل می‌توان گفت که نقطه عطفی در سپهر فرهنگی کشور به شمار می‌آید.

حاجی‌زین‌العابدینی همچنین درباره نقش نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پیشبرد صنعت فرهنگی و بازار نشر ایران، گفت: این رویداد به عنوان نقطه عطف فرهنگ و کتابخوانی در کشور موجب می‌شود، خیلی‌ها برنامه‌های تولیدی، مبادلاتی و معاملاتی خود را با این رویداد هماهنگ کنند، ناشران از زمستان، برنامه‌های خود را به‌گونه‌ای تنظیم می‌کنند که کتاب‌های خود را به نمایشگاه برسانند، نویسندگان و اهالی پژوهش هم فعالیت‌های مرتبط با نشر را دنبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه در این ایام، جمع گسترده‌ای از اهالی نشر و فرهنگ با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هماهنگ می‌شوند، گفت: همه این موارد در کنار هم صنعت فرهنگی کشور را به شکل قله‌ای بالا می‌برند. هرچند به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نقدهایی وارد است اما مسئله این است که اگر نمایشگاه کتاب نباشد، خیلی از افراد، کتاب نمی‌خوانند و کتاب خریداری نمی‌کنند و این نمایشگاه، بهانه‌ای برای آن‌ها است که به حوزه کتاب پُررنگ‌تر وارد شوند.

حاجی‌زین‌العابدینی با تاکید بر جایگاه نمایشگاه ملی و بین‌المللی کتاب تهران و تاثیرگذاری اقتصادی آن گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سبب می‌شود صنعت لاغر و کم جان نشر هم کوله‌ای ببندد؛ بنابراین رونق بازار کتاب در این ایام را شاهد هستیم. باید گفت که نمایشگاه کتاب به عنوان نقطعه عطف فرهنگی و کتابخوانی، جایگاه ویژه‌ای دارد. در این میان امیدواریم که به کیفیت نشر، منابع و سهولت دسترسی به دانش و اطلاعات توجه بیشتری شود و افراد خود را با منابع اطلاعاتی روزآمد کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها