یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۸۸ - ۱۱:۱۸
نمايشگاه قرآن را به پديده‌اي چشم‌گير در دنيا تبديل مي‌كنيم

مراسم افتتاحيه بخش بين‌الملل هفدهمين نمايشگاه قرآن كريم شب گذشته (شنبه، هفتم شهريور ماه) در شبستان مصلاي بزرگ امام خميني(ره) تهران برگزار شد. در اين آيين،دكتر مهدي مصطفوي، مشاور رئيس جمهور و رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، دكتر محمد خواجه‌پيري، رئيس نمايشگاه قرآن كريم و سرپرست وزارت ارشاد، مهدي چمران، رئيس شوراي شهر تهران و 28 مهمان خارجي از 15 كشور حضور داشتند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، سيد محمد حسين هاشمي، مدير بخش بين‌المللي نمايشگاه قرآن در ابتداي جلسه با بيان چگونگي فراخوان حضور نمايندگان كشورهاي خارجي براي شركت در اين بخش از نمايشگاه، گفت: در نهايت 28 نفر براي حضور در اين بخش برگزيده شدند كه از ميان آنها 20 نفر جزو هنرمندان علوم قرآني نظير رشته‌هاي تذهيب و خوشنويسي و هشت نفر پژوهشگر قرآني‌اند.

هاشمي با اشاره به اين كه آلمان، تركيه، سوريه، عراق، ‌پاكستان، ولبنان از جمله كشورهاي شركت كننده در اين بخش‌اند، افزود: اميدواريم با برنامه‌هايي كه براي اين بخش در نظر گرفته‌ايم، نمايشگاه بين‌المللي قرآن را به پديده‌اي چشم‌گير در دنيا تبديل كنيم؛ به نحوي كه تاكنون در هيچ كشور اسلامي چنين نمايشگاه با چنين وسعتي برگزار نشده باشد.

هاشمي در پايان، تمام صحبت هايش را به زبان عربي براي عربي‌زبانان حاضر در جلسه تكرار كرد.

سپس دكتر محمد خواجه پيري، رئيس هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم گفت: اين نمايشگاه تنها نام يك نمايشگاه را دارد. به عبارتي تنها 30 درصد مجموعه به صورت نمايشگاه و بقيه اين مجموعه به گسترش فعاليت‌هاي قرآني اختصاص دارد.

وي گفت: نمايشگاه فعلي تنها بخش محدودي از فعاليت‌هاي قرآني سراسر كشور را دربر مي‌گيرد و اگر مي‌خواستيم تمام فعاليت‌ها را به اجرا دربياوريم، امكان ارايه آنها در يك مكان وجود نداشت.

سرپرست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: دو سال قبل زماني كه اسقف اعظم كليساي دولتي واشنگتن از نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم در تهران بازديد كرد، از اين نمايشگاه در ايران به عنوان يك پديده بي‌نظير نام برد.

خواجه‌پيري با تاكيد بر بالا بردن ميزان مشاركت در بخش بين‌الملل نمايشگاه گفت: اگر ساير هنرمندان جهان هم در اين بخش شركت كنند، حضور آنها منجر به توليدات عظيمي در حوزه علوم و فعاليت‌هاي قرآني مي‌شود. به طور مثال هنرمندان مي‌توانند با ساخت فيلم يا نوشتن يك فيلمنامه و نمايشنامه درحوزه علوم قرآني در اين بخش شركت كنند.

وي در ادامه پيشنهاد داد كه چنين نمايشگاه‌هايي به طور گردشي در كشورهاي مختلف برگزار شود تا سطح هنر و پژوهش علوم قرآني ترقي كند.

رئيس هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم افزود: امسال، سومين سال فعاليت بخش بين‌‌الملل در نمايشگاه است. در اين بخش 15 هزار جلد كتاب ارايه شده كه 12 هزار جلد آن از كشورهاي خارجي جهان اسلام است. تصور كنيد اگر تمام مؤلفان و پژوهشگران اين كتاب‌ها گرد هم مي‌آمدند، چه حركت و گام عظيمي در جهت ارتقاي علوم قرآني برداشته مي‌شد.

خواجه‌پيري در پايان گفت: براي سال‌هاي آينده برنامه‌ها و پيشنهادهاي بيشتر و بهتري به منظور برگزاري اين بخش داريم. اميدواريم برگزاري اين نمايشگاه شروع حركت بزرگي باشد و در پرتو اين فعاليت‌ها فراگيري قرآن كريم حفظ شود.

در ادامه مراسم و پس از اجراي تواشيح گروه فجر، مهدي مصطفوي،‌ مشاور رئيس جمهور، گفت: نمايشگاه فعلي به حق يك دانشگاه است و ما بايد از اين فرصت براي تبادل آرا در زمينه معارف قرآني استفاده كنيم.

مصطفوي افزود: قرآن، رمز وحدت بين تمامي مسلمانان و مذاهب مختلف و تمسك به قرآن، رمز وحدت بين امت‌هاي مسلمان است و به اين دليل اهتمام داريم علوم و معارف اسلامي و قرآني را در قالب چنين نمايشگاه‌هايي توسعه دهيم.

رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح كرد: امروز در دنيا كسي از آزادي و كرامت انساني صحبت مي‌كند كه به قرآن تمسك جويد و بدون تمسك به قرآن مفاهيمي مثل آزادي، عدالت و كرامت معنا ندارد. در واقع انساني آزاد است كه متمسك به معارف قرآني باشد. ما زماني مي‌توانيم آرزوي عدالت در جامعه داشته باشيم كه قوانينمان براساس علوم قرآني تنظيم شده باشد.

مصطفوي افزود: اگر معارف و علوم قرآني در يك جامعه توسعه پيدا كند، آن جامعه آرماني و سرشار از صلح مي‌شود. اميدواريم اين نمايشگاه قدم مثبتي در جهت صلح، امنيت و رشد و تعالي در سطح جهان باشد.
در فاصله بين اين سخنراني‌ها، يك پژوهشگر آلماني و همچنين مدير دانشگاه قرآن كشور سودان نيز سخنراني كردند.

در پايان اين مراسم، جمعي از حضار و مهمانان خارجي همراه سخنرانان در جلسه، با حضور در بخش بين الملل نمايشگاه بين‌المللي، اين بخش را افتتاح كردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها