دوشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۴
روزشمار جنگ؛ عملیات والفجر ۳ را روایت می‌کند

عملیات آفندی والفجر در اوایل ماه مرداد سال ۱۳۶۲ در استان ایلام صورت گرفت. هدف آن، پاکسازی محور ارتباطی ایلام مهران دهلران و تصرف ارتفاعات مرزی آن بود که با موفقیت به پایان رسید. قرارگاه نجف مسئولیت عملیات والفجر ۳ را به عهده داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «والفجر ۲ و ۳؛ تغییر تاکتیکی سرزمین نبرد» از مجموعه روزشمار جنگ ایران و عراق به قلم علیرضا لطف‌الله زادگان از سوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در کنار باقی عملیات‌ها به چاپ رسیده است.

در این کتاب در خصوص عملیات جهاد در غرب سردشت، عملیات والفجر ۲ در غرب پیرانشهر، عملیات والفجر ۳ در منطقه عمومی مهران، تداوم فعالیت مسلح غیرقانونی در مناطق کردنشین صحبت شده است.

در صفحات صفحات ۶۵۵، ۶۷۲، ۶۹۵، ۶۹۶، ۷۱۵، ۷۳۵، ۷۳۶، ۷۵۳ این کتاب در خصوص 9 مرداد عملیات والفجر 3 آمده است: 


یکشنبه ۹ مرداد ۱۳۶۲ 
در منطقه عملیات والفجر ۳، نیروهای لشکر ۵ نصر که برای تصرف ارتفاعات باقیمانده و به‌خصوص ارتفاع مهم ۳۹۰ زالوآب (کله‌قندی) واقع در محور چپ این یگان، از ساعت ۲۳ روز گذشته، عملیات خود را آغاز کرده بودند، در پیشروی بیشتر و تصرف ارتفاعات، با مقاومت پیش‌بینی‌نشده قوای دشمن مواجه شدند و درگیری‌ها تا روشن شدن هوا ادامه یافت.

هم‌زمان با این درگیری‌ها، واحدهایی از تیپ ۱۸ پیاده عراق نیز که به‌تازگی به منطقه آمده بودند، باهدف گشودن راهی برای کمک به نیروهای محاصره‌شده عراقی در ارتفاع ۳۹۰، به مواضع تیپ ۲۱ امام رضا(ع) در منطقه دراجی حمله کردند که با تلاش قوای این یگان، نیروهای عراقی نه‌تنها به عقب رانده شدند، بلکه نیروهای خودی مقداری نیز به عمق پیشروی کردند و موفق شدند به ارتفاع ۲۰۷ و ۳۰۷ در منطقه دراجی تسلط پیداکرده و خاکریز حساس این منطقه را که از استحکام کافی برخوردار نبود، کامل و دوجداره کنند ولی با پیشروی از سمت‌های مختلف، منطقه تصرف‌شده قبل را گسترش دادند.

در این محور، در حوالی ظهر تعداد زیادی قوای عراقی با فرار از مواضع خود قصد پیوستن به نیروهای ایرانی را داشتند که از پشت هدف گلوله‌های تیربار فرمانده خود قرارگرفته و عده‌ای از آن‌ها کشته شدند و فقط ۱۰ تن توانستند خود را به مواضع لشکر ۵ نصر برسانند و خود را تسلیم کنند.

پس از پایان کشمکش در منطقه عملیاتی، مرتضی قربانی فرمانده لشکر ۵ نصر، به قرارگاه فرماندهی عملیات اطلاع داد که برای فشار آوردن به افراد محاصره‌شده عراقی در ارتفاع ۳۹۰ (کله‌قندی) ۴ تانک در مکانی مشرف‌ به این ارتفاع مستقر کرده‌ایم و به‌طور مداوم به سمت دشمن تیر مستقیم تانک شلیک می‌کنیم. سماجت و مقاومت عراق در مقابل نیروهای خودی برای حفظ ارتفاع ۳۹۰ (کله‌قندی) بی‌سابقه و برای فرماندهان ما غیرقابل‌پیش‌بینی بود.

مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس این کتاب را تا ۳۱مرداد  با ۱۰درصد تخفیف عرضه می‌کند. 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها