دوشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۹
«گالری اجساد» حسن بسالم در بازار کتاب ایران

مجموعه داستان «گالری اجساد» نوشته حسن بسالم، نویسنده عراقی با ترجمه ایمان پاکنهاد وارد بازار نشر ایران شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حسن بسالم نویسنده‌ای است که دوزخ را از سر گذرانده و روایت تجربه‌های زندگی پرتلاطم و بحرانی‌اش در گریز از دست صدام و حزب بحث بدل به روایتی تکان‌دهنده شده است.  حسن بلاسم کارگردان، مقاله‌نویس و داستان‌نویس معاصر عراقی است. او در زمان حکومت صدام حسین، به‌خاطر ساخت فیلم‌هایی که مورد پسند حزب بعث نبود مجبور شد کشورش را ترک کند چون ماندنش در کشور ممکن بود هزینه سنگینی برایش به بار بیاورد. «دوربین زخمی» از جمله فیلم‌های حسن بلاسم است که در کردستان عراق فیلم‌برداری شده و به گرفتاری‌ها و بحران‌های کردهای عراق در زمان دیکتاتوری صدام حسین پرداخته است. «مسیح عراقی» و «دیوانه میدان آزادی» برخی دیگر از آثار بلاسم است.
هریک از این داستان‌ها تصویری از دوران سیاه و مصائب زندگی در دوران حکومت صدام به دست داده است. ترور و کشتار و ویرانی و ترس و خشونت و عدم امنیت ویژگی‌های جهانی است که در این داستان‌ها به تصویر کشیده شده است.

کتاب «گالری اجساد» از 14 داستان کوتاه تشکیل شده که«گالری اجساد»، «قاتلان و قطب‌نما»، «خرگوش منطقه سبز»، «روزنامه نظامی»، «جدول کلمات متقاطع»، «چال»، «دیوانه میدان آزادی»، «مسیح عراقی»، «هزار و یک چاقو»، «آهنگ‌ساز»، «آواز بز»، «واقعیت و بایگانی»، «آن لبخند شوم» و «کابوس‌های کارلوس فوئنتس» را دربردارد.

داستان‌های این مجموعه درباره عراق زمان حکومت صدام و حزب بعث و همچنین عراق پس از سقوط صدام است. تروریسم و جنگ و آدم‌کشی و تبعات حاصل از این وضعیت در داستان‌های مجموعه با طنزی تلخ روایت شده‌اند.

بلاسم این داستان‌ها را به زبان عربی نوشته و ترجمه فارسی کتاب بر اساس ترجمه انگلیسی داستان‌ها انجام شده است.

در بخشی از داستان «گالری اجساد» می‌خوانیم: «قبل از آنکه چاقویش را دربیاورد گفت بعد از خواندن پرونده سوژه‌ها باید برامون بنویسی که چه جوری می‌خوای اولین مشتریت رو بکشی و چه‌جوری جسدش رو تو سطح شهر نمایش بدی. ولی نباس فکر کنی هرچی نوشتی باهاش موافقت می‌شه. یکی از متخصص‌های ما روش پیشنهادی رو سبک‌سنگین می‌کنه و یا موافقت می‌کنه یا رو‌ش‌های دیگه‌ای پیشنهاد می‌ده. این سیستم تو تموم مراحل شغلی استخدامی‌ها اجرا می‌شه، حتی بعد از این‌که مرحله آموزش ختم به خیر شده باشه و امتحان رو داده باشی. تو همه مراحل حقوقت رو تمام و کمال می‌گیری. نمی‌خوام الان وارد جزئیات بشم. یواش‌یواش شیرفهمت می‌کنم. وقتی پرونده سوژه‌ت رو تحویل گرفتی دیگه نمی‌تونی مثل قبل سؤال بپرسی. سؤال‌هات رو باید پرسی. همه سؤال‌ها و روش‌های پیشنهادی و نوشته‌جاتت تو پرونده شخصیت ثبت می‌شه. یه‌وقت خبط نکنی ایمیل یا تلفنی درباره مسائل کاری به من بزنی. سؤال‌هات رو توی فرم‌های مخصوصی که بعدت بهت می‌دم می‌نویسی. اصل کار اینه که فعلا بچسبی به خوندن دوسیه سوژه؛ اون هم دقیق و با صبر و حوصله».

نشر چشمه «گالری اجساد» را اخیرا با ترجمه ایمان پاکنهاد در 157 صفحه و با قیمت 90 هزار تومان عرضه کرده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها