«زیباییشناسی برابری» کتاب تازهای از انتشارات دانشگاه آکسفورد است که رویکردی نظری و چند وجهی به مسئله برابری دارد. این رویکرد نوآورانه به رابطه بین هنر و تفکر سیاسی پرداخته و در این راستا، نمونههای متنوعی از ژانرهای هنری از دورههای زمانی مختلف را تجزیه و تحلیل میکند.
بررسیهای شاپیرو با پرداختن به ترکیببندیهای ادبی، سینمایی، عکاسی، موسیقی، هنری، تاریخی و معماری، با شیوهای مواجه میشود که طیف گستردهای از متون، به ارتقای صداها، بدنها و درامهای زندگی که زیر آستانههای تشخیص حضور داشتهاند، بپردازد.
شاپیرو در کتاب «زیباییشناسی برابری»، راهنمای روشهای زیباییشناختی را ارائه میدهد که بر شیوهای متکی است که استراتژیهای نوشتن، درگیر ژانرهای هنری متنوعی برای بیان مشکلات سیاسی میشوند.
این تحلیلها با تأکید بر روابط بین فرم ترکیبی و تعهد ایدهآل، ضمن تمرکز بر اهداف متون (موضوعات زیباییشناختی)، طیف گستردهای از فضاها و برهههای تاریخی را در صحنههایی از مصر باستان در پیدایش عهد عتیق تا تاریخهای قومی کالیفرنیا و تگزاس، و نیز با توجه به حق فضای شهری در کلانشهرهایی مانند پاریس، نیویورک، لس آنجلس و استانبول، پوشش میدهد.
«شناخت نمایش ژورف اثر توماس مان: شاعرانگی ادبی- موسیقایی در برابری»، «حق شهر: جاز ادبی تونی موریسون»، «استانبول برابریخواه: پرتره سینمایی اتوس» و «نمای لاتین: معماری و تاریخ عمومی» سرفصلهای اصلی این کتابند.
مایکل جی شاپیرو، نویسنده این کتاب، استاد بازنشسته علوم سیاسی در دانشگاه هاوایی در مانوآ است. از جمله کتابهای او میتوان به «جنایات جنگی»، «قساوت و عدالت»، «سیاست و زمان»، «تعالی سیاسی»، «هنر چگونه سیاسی میاندیشد»، «سینمای سیاسی: فیلم به عنوان نظریه سیاسی» و «نوشتن به مثابه امری سیاسی» اشاره کرد.
«زیباییشناسی برابری» در 240 صفحه به زبان انگلیسی از سوی انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شده است.
نظر شما