رمان «دشت شوریده» در روایتی از زندگی مردمان سبزوار در دهه بیست خورشیدی نوشته کامبیز حضرتی توسط نشر روزگار منتشر شد.
اوایل دهه بیست خورشیدی، یاغی مشهور، خان روستای زعفرانیه را کشته و قرار است در پاسگاه ژاندارمری سبزوار به مجازات برسد. این اولینبار نیست که وی از مجازات مرگ جان سالم به در میبرد و آخرینبار هم نیست. گردنکشی صمصام سر از حوادث بسیاری درمیآورد و اگرچه بارها موفق شده تا از خانها و بالاسریها انتقام بگیرد، اما بارها از تن سپردن به تیغ جزا و اعدام شدن رهایی پیدا میکند. سهبار رفتن تا پای جوخه اعدام و خلاص شدن صمصام را به یک یاغی بدل کرده که کسی جلودارش نیست.
«دشت شوریده» رمانی است که به زندگی پرتحرک و پرجنبوجوش مردمان خراسان در یک برهه تاریخی توجه دارد و پای باورها، خرافات، ترسها و خودخواهی انسانها را به داستان باز میکند. این رمان به شیوه واقعگرا و با حالوهوای داستانهای جادهای سیر روایت خود را پیش میبرد تا تصویری قابل درک و ملموس برای طیفهای مختلف مخاطبان به دست دهد.
در بخشی از این رمان آمده است:
«از خروش آب روان به حیرت افتاد. بر چشمه همان آبی ایستاده بود که از دل کوههای بینالود به زعفرانیه و علیآباد میرسید و از آن میگذشت و در دل کویر گم میشد. میانه راه شاخه گردویی صورتش را زخمی کرد. لحظهای دوار گرفت و با سر در گودال کوچکی پای درخت گردو زمین خورد. قلوهسنگهای زیر پایش به روی هم لغزیدند و صدایی چون رعد بیرون فرستادند. هنوز از زمین برنخاسته بود که سفیر گلولهای صدای شرشر تندآب را شکست و در انبوه درختهای تناور خفه شد.»
دشت شوریده در 378 صفحه، شمارگان 500 نسخه و قیمت 114 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما