یکشنبه ۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
نویسنده برای نوشتن کتاب خود، که مربوط به یک حادثه مهم تاریخی بود، مشقت‌های فراوانی کشید و ملامت‌های بسیاری را تحمل کرد. برای این کار به تکمیل صدها هزار برگه تحقیقاتی نیاز داشت تا بتواند منابع علمی و پژوهشی‌ خود را غنا بخشد. پس، رنج سفر را به جان خرید و با امکانات کم و ناچیز از کتابخانه‌های بیش از ده کشور بازدید کرد. از میان صد هزار عنوان کتاب نفیس، با مطالعه کامل ده‌هزار عنوان از آنها منابع تحقیقاتی خود را کامل ساخت.

به‌جز ایران کتابخانه‌های کشورهایی دیگر نیز مانند : عراق، سوریه، ترکیه، هند و پاکستان روزها و هفته‌های متوالی میزبان او بودند تا بتواند عطش علمی خود را سیراب کند. مرد پژوهشگر از کتاب‌ها عکس و فیلم می‌گرفت یا به کپی‌برداری از آنها مبادرت می‌ورزید. در بسیاری از موارد هم که اجازه این کار را به او نمی‌دادند به نسخه‌نویسی مشغول می‌شد و گاهی تا بیست ساعت در روز را به این کار اختصاص می‌داد.

حاصل چهل سال عمر علامه عبدالحسین امینی با انتشار یازده جلد از کتاب ارزشمند و پرمایه الغدیر در زمان حیاتش به بار نشست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها