کتاب «سیدعلیمحمد شیرازی(باب) و شورش بابيها در مازندران» به قلم سینا فروزش از سوی انتشارات سروش به زودی وارد بازار نشر میشود.
یکی از وقایع عصر محمدشاه و ناصرالدینشاه قاجار، ظهور و تداوم جریان بابیگری است. پدیدهای که محصول شرایط نابسامان سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران عصر قاجار بود. جریان بابیگری که اگرچه با داعیی اصلاح و برونرفت جامعه از آن همه آشفتگیها ظهور کرد، اما خود، در ادامه، تبدیل به جریانی جزم و خشن شد؛ جریانی که نه تنها راهگشا نبود، بلکه مانعی در حل مسائل موجود شد و بر التهابات و بحرانهای ایران عصر قاجاریه افزود.
کتاب «سیدعلیمحمد شیرازی(باب) و شورش بابیها در مازندران» از يك مدخل يا فصل مقدماتی و 3 بخش تشكيل شده است. در مدخل به اوضاع سياسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ايران در آستانه ظهور سيدعلیمحمد شيرازی پرداخته شده است، زيرا شناخت جريان اخير بدون درك صحيح روح زمانه و تحولات ايران امری كاملاً ناممكن بهنظر میرسد. هر كدام از بخشهای سهگانه، خود به چند فصل تقسيم میشوند.
بخش اول كه مشتمل بر سه فصل است، به زندگينامه، آثار و تأليفات، و انديشههای تأثيرگذار بر افکار و آراء سيدعليمحمد شيرازي و آموزههای بيان اختصاص یافته است. بخش دوم نیز دربرگیرنده سه فصل است و به زندگينامه رهبران بابی وقايع بدشت و مازندران،
گردهمآیی بدشت، به عنوان نقطه عطفي در تاريخ بابيه و مقدمه شورش بابهها در مازندران، و نیز اوضاع مازندران در آستانه شورش بابيها پرداخته شده است.
سرانجام در بخش سوم كه در چهار فصل تنظيم و تدوين شده است، شورش بابيها در مازندران به روايت منابع بابي و تاريخ نگاري رسمي، تركيب و خاستگاه اجتماعي بابیهای شركتكننده در شورش مازندران و پيامدهای اين شورش مورد واکاوی قرار گرفته است.
چاپ نخست کتاب «سیدعلیمحمد شیرازی(باب) و شورش بابيها در مازندران» در 306 صفحه در قطع وزیری از سوی انتشارات سروش به زودی وارد بازار نشر میشود.
نظر شما