یزد تا چند ماه دیگر باید عنوان پُرطُمطراق «پایتخت کتاب ایران» را تحویل یکی دیگر از شهرهای دوستدار کتاب کشور بدهد؛ این درحالی است که هنوز از داشتن یک نماد و اِلمان شهری مرتبط با کتاب و کتابخوانی محروم است.
افتتاح یک باب کتابخانه، بازدید از چند کتابخانه، حضور در چند جشنوارههایی مرتبط با کتاب و کتابخوانی، ازجمله برنامههای سیدعباس صالحی در یزد بود. آنچه در این ویژهبرنامهها بیش از پیش نظر خبرنگاران رسانههای گروهی را که برای پوشش برنامههای هفته کتاب به یزد آمده بودند، به خود جلب کرده بود، نبود اِلِمانی از کتاب در پایتخت کتاب ایران بود.
این موضوع نظر اهالی رسانه را بهشدت به خود جلب کرده بود؛ تا جایی که تعدادی از خبرنگاران در مراسم افتتاح «کتابخانه کاما»، گلایه خود را از این مسئله به معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد اعلام کردند.
آنها معتقد بودند که نامگذاری تنها یک میدان به نام کتاب در شهر یزد، در حالی که هیچ نشان و اِلِمانی از یار مهربان در شهر پایتخت کتاب به چشم نمیخورد، زیبنده شهری تاریخی که این عنوان بزرگ و مهم را یدک میکشد، نیست.
این در حالی است که حتی یک بنر اطلاعرسان هم که از برگزاری آئین افتتاحیه هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در یزد خبر بدهد، در ورودیهای این شهر نصب نشده بود.
با این وجود نمایندگان رسانههای گروهی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را در سفر خود به شهرستان ابرکوه و بازدید او از روستای رئیسآباد همراه میکردند، در این روستا شاهد اِلِمانی زیبا از کتاب بودند.
به نظر میرسد، مسئولان شهری در یزد که عنوان پرطُمطراق پایتختی کتاب ایران را یدک میکشد اما تنها به تکرار وعدهها در خصوص ساخت یک میدان کتاب با اِلِمان کتاب در آن، نصب بنرهای پایتخت کتاب ایران در ورودیهای شهر و ایجاد بوستان کتاب در یزد مشغول شده و تنها به ایجاد یک میدان کتاب بسنده کردهاند، بهتر است بهجای دادن وعدههای بزرگ و تکرار آنها در مناسبتهای مختلف، کمی هم از توجه مسئولان این روستای کوچک به یار مهربان، درس بگیرند و از آن الگوبرداری کنند.
نظر شما