مهاجرنیا یکی از اصول اساسی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را اصل مقاومت معرفی کرد و گفت: می توان گفت که این بیانیه، بیانیه مقاومت است.
مهاجرنیا با بیان اینکه اگر در اقتصاد، دولت فارغ از مردم باشد و اقتصاد مقاومتی نداشته باشد، از هم میپاشد گفت: اقتصاد قوی، نقطه قوت و عامل مهم سلطه ناپذیری و نفوذ ناپذیری کشور است. بنابراین، اقتصاد قوی مطابق با زندگی اسلامی پایه اصل مقاومت است.
وی اضافه کرد: اصل مقاومت یکی از اصول اساسی بیانیه است و آنقدر مهم است که میتوان گفت که این بیانیه، بیانیه مقاومت است. در خود متن بیانیه، به نوعی تعریف و شاخصههایی به صورت نمادین برای مقاومت گفته شده است.
این پژوهشگر مسائل سیاسی با بیان اینکه مقاومت دو بعد سلبی و ایجابی دارد گفت: در ذهن بعضیها، مقاومت تنها به ابعاد شعاری، جنگ و مبارزه و برائت از دشمن است، در حالی که اینها بخشی ازمقاومت است، بخش زیادی از مقاومت در جنبه اثباتی آن است، یعنی اینکه شما قوی بشوی، انقلاب اسلامی مستحکم بشود، تدبیر و تولید ملی در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و دانش بالا برود، آرامش و طمأنینه بر کشور حاکم شود، عشق و محبت و مهرورزی زیاد شود.
مهاجرنیا در ادامه با اشاره به مقایسه انجامشده در بیانیه بین مقاومت در گام اول و گام دوم، گفت:رهبری در سه مرحله این مقایسه را انجام دادهاند. در مرحله اول میگوید: اگر آن روز، یعنی اول انقلاب چالش با آمریکا بر سر کوتاه کردن دست عمال بیگانه یا تعطیلی سفارت رژیم صهیونیستی در تهران یا رسوا کردن لانه جاسوسی بود؛ اما امروز، چالش بر سر حضور ایران مقتدر در مرزهای رژیم صهیونیستی و برچیدن بساط نفوذ نامشروع آمریکا نه از ایران؛ بلکه از منطقه غرب آسیا است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه مشکل غرب در ابتدای انقلاب جلوگیری از خرید تسلیحات ابتدایی برای ایران بود،گفت: بخش دوم مقایسه این است که اگر آن روز مشکل غرب جلوگیری از خرید تسلیحات ابتدایی برای ایران بود؛ اما امروز مشکل او جلوگیری از انتقال سلاحهای پیشرفته ایرانی به نیروی مقاومت در تمام منطقه است.در ابتدای انقلاب آمریکائیها به تنهایی دنبال کودتا و حمله به طبس بودند، اما امروز با ائتلافهای بین المللی به رویارویی ما آمده اند.
این پژوهشگر مسائل سیاسی با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری درباره حفظ این مقاومت، اظهار کرد: رهبری برای حفظ این مقاومت، استلزامات مقاومت را در هفت چیز مطرح کردهاند. اولین استلزام این مقاومت را پیشرفت علم و دانش میدانند. انقلاب ما انقلابی معرفتی است؛ نیاز به تولید علم دارد؛ نیاز به پژوهش دارد. ببینید تعبیر خیلی قشنگی است:«دانش آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک کشور است.»
وی با بیان اینکه دومین شاخصه اصل مقاومت در بیانیه گام دوم ، معنویت و اخلاق است، گفت:«معنویت بهمعنای برجسته کردن ارزشهای معنوی، ازقبیل اخلاص و ایثار و توکل و ایمان در خود در جامعه است.»اینها باید در درون جامعه نمود پیدا کنند. متاسفانه اینها امروز در جامعه ما در حال کوچک شدن هستند.
دکتر مهاجرنیا گفت: استلزام سوم اصل مقاومت، اقتصاد مقاومتی است. دنیای مدرن همان جوری که به دانش متکی است، به اقتصاد هم متکی است. درصدر اسلام عنصراقتصادملی نبود؛ یعنی هر کس زندگی شخصی خودش را داشت. سیستم دولتی وجود نداشت؛ سیستم تعاونی وجود نداشت؛ کارخانه تولیدی در کار نبود؛ اما امروز اگر در اقتصاد، دولت فارغ از مردم باشد و اقتصاد سرشار از تولید و توزیع عادلانه و صادرات زیاد و واردات مکمل نباشد، سخن گفتن از اصل مقاومت دشوار میشود.
این استاد علوم سیاسی در پایان به اصول دیگر اشاره کرد و یادآور شد:چهارمین استلزام اصل مقاومت، عدالت است. پنجمین شاخصه استقلال و آزادی است؛ و عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی بادشمن ششمین شاخصه مقاوم محسوب میشود.
نظر شما