شنبه ۹ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۱
کتاب خاطرات شهید مدافع حرم در دامغان رونمایی شد

«من سعیدم» خاطرات شهید مدافع حرم سعید علیزاده نوشته زهرا سادات سید احمدی طی مراسمی در سالن منوچهری اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان دامغان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، در ابتدا سرهنگ سعید تقی‌پور فرمانده سپاه ناحیه دامغان در این آیین پس از خیرمقدم به مهمانان و مسئولان به بیان سه خصوصیت شهدا پرداخت و گفت: غیرت و تعصب دفاع از حریم اهل البیت، بصیرت و چگونگی دفاع از اسلام و شوق شهادت از جمله خصوصیات شهدا و به‌ویژه شهدای مدافع حرم است.

وی افزود: هنگامی که صحبت از شهید، شهادت و شهدای مدافع حرم می‌شود، انسان به یاد غربت آل الله می‌افتد. شهادت اثراتش متفاوت است و شهادت هر شهید اثرات متفاوتی بر جامعه دارد و شهدای مدافع حرم نیز با شهادتشان درس‌های بزرگی از فرهنگ و هنر را برایمان به ارمغان آوردند.
 

سرهنگ تقی‌پور در ادامه عنوان کرد: خاطراتی از شهید علیزاده در ذهن دارم که تاکنون در هیچ اثری چاپ و تدوین نشده و امیدوارم شرایطی حاصل شود تا خاطرات روزهای همکاری و همراهی با شهید علیزاده و خصوصیات اخلاقی این شهید تدوین شود.
 
فرمانده سپاه ناحیه دامغان در ادامه به بیان گوشه ای از این خاطرات پرداخت.
 
سپس سیدمحمد حسینیان امام جمعه شهرستان دامغان ضمن تبریک به مادر این شهید بابت پرورش چنین فرزندی گفت: شهدا به درجه ای رسیدند که حق مطلب را ادا کردند و رستگار شدند. کمال انسان به عزت و حیاتش وابسته است و در واقع شهدا زنده‌اند و شاهد اعمال و رفتار انسان‌ها هستند.

حسینیان یادآور شد: با توجه به آیه شریفه «وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْیَاءٌ عِندَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» شهدا در جبهه و جنگ با خدای خودشان و با زینب کبری (س) معامله و جانشان را تقدیم کردند و به واقع رستگار شدند. 
 

امام جمعه دامغان ضمن تقدیر از نویسنده کتاب افزود: صداقت، ولایتمداری، خوش خلقی و شوق شهادت از جمله ویژگی‌های بارز این بزرگمرد دامغانی بود که پس از مدتها به آرزوی دیرینه خود و فیض شهادت نائل آمد.
 
در ادامه مادر شهید علیزاده به بیان خاطراتی از فرزند شهیدش پرداخت و افزود: از همه شهروندان و نویسندگان و اهالی قلم که قدمی در راه سعید برمی‌دارند، تشکر می‌کنم.
 
وی افزود: زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا و ادامه دادن راهشان کمتر از خود شهادت نیست و سعید همواره عاشق شهادت بود و مدام طلب می‌کرد که برای شهادتش دعا کنم.
 

مادر شهید علیزاده گفت: سعید بارها تلاش کرده بود که به دفاع از حریم اهل البیت رود اما موفق نشد تا اینکه با تلاش‌های پی در پی در آذر 94 اعزام شد و در 13 بهمن ماه همان سال به فیض شهادت نائل آمد.
 
زینب سادات سید احمدی گفت: بهمن سال 95 بود که صفحه مدافعان حریم ماهنامه فکه به نام شهید سعید علیزاده رقم خورد؛ شهیدی که مثل دیگر شهدای این بخش که هر ماه مهمانشان بودم با همان چند صفحه برایم تمام شد. اما انگار روزی دوباره نوشتن از سعید برایم مقدر شده بود.
 

وی ادامه داد: اردیبهشت سال 97 و در آستانه ماه مبارک رمضان صفحات قطوری از مصاحبه با خانواده، دوستان و همرزمان سعید را تحویل گرفتم تا یک بار دیگر او را مرور کنم مواجه شدن با آن حجم انبوه از مطالب و خاطرات، کار را کند کرده بود گاه نخوت و خستگی از این همه خواندن و نوشتن به سراغم می‌آمد. گاهی هم دلم می‌خواست خودم با تک تک دوستان و همرزمانش صحبت کنم تا آن طور که دوست دارم او را برایم تعریف کنند.

مولف کتاب «من سعیدم» افزود : در اوج همان روزهای بی‌حوصلگی سعید را دیدم با همان لبخندی که وضفش را شنیده بودم به رویم خندید و گفت «شروع کن دیگه» همین جمله سه کلمه‌ای تمام سردرگمی‌هایم را شست تا بنشینم و خط به خط که نه، کلمه به کلمه او را بخوانم، به او فکر کنم و تلاش کنم تا زودتر او را تمام و کمال بشناسانم. از آن روز تا امروز یک سال گذشته است؛ روزهایی پر کار و گاه خسته کننده. در این بین فقط لبخند آن روز سعید برای ادامه کار به من انرژی می‌داد.
 

احمدی یادآور شد: بعضی خاطرات از روی مصاحبه‌ها تنظیم شدند و خیلی‌هایشان دوباره تکرار شدند. به طور مثال اطلاعات ارایه شده از حضورش در سوریه گاه ناقص بود و گاه مجهول و جواب پیدا کردن برای این سوالات من را پای صحبت خیلی از همرزمانش نشاند. حتی نقشه‌های مناطق سوریه را با هم مرور کردیم و قدم به قدم خلصه، رتیان، حلب، تل مصیبین، نبل و الزهرا را از نظر گذراندیم.
 

 
این نویسنده گفت: حاصل یکسال خواندن، شنیدن و نوشتن از سعید علیزاده کتابی است که اکنون پیش روی شماست. با خاطراتی تلخ، شیرین و گاه تعجب آور از دغدغه‌های جوانی 27 ساله که بین همه آرزوهایش فقط سربازی عقیله بنی‌هاشم را برگزید و دست آخر جان شیرین را به آستان بی بی تقدیم کرد. حال خدا را با تمام وجود شاکرم که من را لایق دانست تا قلمم در این مسیر و برای این شهید بنویسد.
 

این کتاب نوشته زهرا سادات سیداحمدی و با ویراستاری زهره علی عسگری در ۲۱۸ صفحه گردآوری و به چاپ رسیده است. زندگینامه، خانواده، بیان خاطرات دوستان، همرزمان، روایات بعد از شهادت، وصیتنامه، ضمیمه و عکس‌ها از جمله سرفصل‌های این کتاب است. چاپ اول این کتاب به تعداد ۲ هزار نسخه توسط انتشارات جنات فکه تهران انجام شده است.

در پایان مراسم از طرف اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل کتابخانه‌های عمومی سمنان از مادر شهید علیزاده تقدیر و تجلیل شد. همچنین از طرف خانواده شهید علیزاده از کلیه افرادی که در راستای ساخت مستند زندگی شهید و نویسندگان و اهالی قلم که با زندگی و شهادت شهید آثاری را تولید کردند تجلیل به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها