
«مرکز نسخههای خطی وابسته به وزارت تراث و فرهنگ عمان» بیش از چهار هزار نسخه خطی را در دسترس پژوهشگران در سراسر جهان قرار داد.
از این رو، با همکاری «مرکز نسخههای خطی وابسته به وزارت تراث و فرهنگ عمان» این نسخهها در موضوعات تفسیر، حدیث، علوم قران، فقه، ادب، تاریخ، زبان عربی، نجوم، طب و علوم دریا در اختیار تمام پژوهشگران و متخصصان نسخههای خطی در سراسر جهان قرار گرفته است.
نسخهخطی «الجمع بین الصحیحین» از ابی ابو عبدالله محمد بن ابی نصر الحمیدی قدیمیترین نسخه رسمی عمان در حدیث به سال 617 هجری برمیگردد. نسخهخطی الطبیب راشد بن عمیره الهاشمی که به 654 هجری برمیگردد نسخه منحصر به فردی در طب است.
«مرکز نسخههای خطی وابسته به وزارت تراث و فرهنگ عمان» برای دستیابی به این نسخههای خطی تلاشهای زیاد مادی و معنوی زیادی انجام داده است برای رایزنی با صاحبان نسخههای خطی.
آمار این مرکز، نشان میدهد که «الدّلائل و الأخبار فی خصائص ظفار- تاریخِ ظفار» تالیف: عبدالله بن جعفر الکثیری( قرنِ 10 هجری) و «المختار من شعر أبی نواس» (تالیف:حسن بن هانی أبونواس) از زمان افتتاح تا کنون بیشترین بازدید را داشته است. نسخههای خطی «قاموس الشریعه» (از:جمیل بن خمیس السعدی) و «بیان الشرع» (از: محمد بن إبراهیم الکندی) بیشترین فروش را داشته است. «الکواکب الدریة تسبیع البردة البوصیریة»(از: عبدالله بن عمر الشیرازی البیضاوی) و «السیر و الأنساب الحمراء» (از:سلمة بن مسلم العَوتبی) بیشترین بار خوانده شدهاند.
«مرکز نسخههای خطی وابسته به وزارت تراث و فرهنگ عمان» امیدوار است که با در اختیار گرفتن این نسخهها، تصحیحهای علمی بر روی آنها انجام گیرد و این تصحیحهای باارزش، چاپ و توزیع شوند.
نظر شما