دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۴
افتتاح کتابخانه مرکزی مشهد پس از 23 سال/ هدیه ویژه رهبر انقلاب به بزرگترین کتابخانه کشور

همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی، بزرگترین کتابخانه کشور با نام امام خمینی (ره) پس از 23 سال از آغاز این پروژه، طی مراسمی با حضور وزیر ارشاد، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، رئیس کمیته دائمی کتابخانه‌های عمومی ایفلا و مسئولان استانی در خراسان رضوی، افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از خراسان رضوی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز دوشنبه 15 بهمن در مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی مشهد با نام امام خمینی (ره)، گفت: کتابخانه را با این نگاه می‌توان نگریست و صرفاً یک گنجینه حفظ کتاب و نقل و انتقال کتاب نیست بلکه یک نقطه جهش جامعه‌سازی و تمدن‌سازی است.

وی افزود: در فضای 40 ساله بعد از انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی شکل گرفت؛ در حوزه تعداد کتابخانه‌ها شرایط بهتر، و در حوزه تعداد کتاب و تعداد مراجعان و کتب امانی نیز آمار بهتری داریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه جریان رشد کتابخانه‌ها از نظر خدمات وسیع‌تر شده است، یادآور شد: نیاز به موج دومی داریم که همان حرکتی است که امروز نهاد کتابخانه‌ها شروع کرده و باید کتابخانه را به عنوان یک نهاد اجتماعی مولد سرمایه اجتماعی ببینیم و در این زمینه باید کتاب محور باشد و کتابخانه صرفاً محل خواندن کتاب نباشد بلکه محل رویش سرمایه اجتماعی نیز باشد.

کتابخانه می‌تواند محلی برای یک زندگی اجتماعی بهتر باشد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید کتابخانه از نوع دوم در کشور داشته باشیم یعنی جایی صرفاً برای کتابخوانی نیست بلکه جایی برای تمرین شهروند خوب شدن است؛ با بیش از 43 خدمت، این کتابخانه راه‌اندازی شده و 13 خدمت آن جدید است.

صالحی با اشاره به اینکه باید خدمات متنوعی در حوزه کتاب صورت گیرد و جریان و جامعه دانش محور تشکیل شود، عنوان کرد: جامعه‌ای که دانش یک ارزش گوهری برای آن باشد؛ همچنین این خدمات باید به این جامعه گفت‌وگو محور کمک کند. باید فرصت‌های ارزش محورانه و فرهنگ مدارانه مهیا شود.

وی افزود: می‌توانیم در کنار یکدیگر پایه نوع دوم کتابخانه‌ها را جدی‌تر بگیریم و این احساس را پدید آوریم که کتابخانه می‌تواند محلی برای یک زندگی اجتماعی بهتر باشد.

اهدای یک جلد قرآن به کتابخانه مرکزی مشهد از سوی رهبر انقلاب
علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم گفت: مگر می‌شود یک فعالیت فرهنگی آن هم در حوزه کتاب و کتابخوانی صورت گیرد و‌ رهبر انقلاب از آن بی‌خبر باشند؛ معظم‌له از دوران نوجوانی از کتابخانه آستان قدس خاطرات فراوان دارند.
 

وی ادامه داد: در جریان افتتاح این کتابخانه گزارشی تهیه کرده و ‌خدمت ایشان عرض کردم. از ایشان استدعا کردم با یک هدیه، این افتتاح را داشته باشیم و معظم‌له روز گذشته یک جلد کلام‌الله مجید را به عنوان هدیه به این کتابخانه اعطا فرمودند.

رهبر انقلاب در این یادداشت مرقوم فرموده‌اند: «اهدا به کتابخانه مرکزی امام خمینی مشهد به پاس خدمات و‌کوششهای کارکنان آن».

کتابخانه‌های ایران قابل مقایسه با کتابخانه‌های جهانی هستند
جان ریچاردز رئیس کمیته دائمی کتابخانه‌های عمومی ایفلا نیز که در این مراسم حضور داشت، در سخنانی گفت: در چند روز گذشته که از کتابخانه‌های عمومی ایران بازدید کردم، از کتابخانه‌هایی که به صورت تخصصی و ویژه برای کودکان بود نیز بازدید کردم و خدماتی برای افراد خاص در این کتابخانه‌‌ها تمهید شده بود.

وی گفت: هر کتابخانه‌ در هر شهر و روستایی منعکس کننده جامعه‌ای است که در آن قرار گرفته‌اند؛ آنچه که سهم مخاطبان است اشتیاق و اختصاص کارمندان حرفه‌ای در حوزه کتابداری است تا بتوانند نیازهای آن جامعه را مرتفع کنند و طی بازدیدهایی که داشتم کارمندان و کتابداران ایران، فوق العاده بودند.

ریچاردز افزود: افتتاح این کتابخانه در مشهد فرصت منحصربه فردی را برای همه افراد فراهم می‌کند و بسیار بابت این اتفاق خوشحال هستم. کتابخانه‌های عمومی ایران قابل مقایسه با کتابخانه‌های جهانی هستند.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی در این مراسم گفت: همه نسبت به این کتابخانه تعلق خاطر داشتند؛ گاهی هر ماه از این کتابخانه بازدید داشتیم؛ همه تلاش کردند و این تلاشی بود که نتیجه‌اش روشن شد و از این به بعد از این مکان استفاده می‌شود. ما هنوز سهممان در شهر مشهد نسبت به سرانه فضای کتابخانه عمومی فاصله دارد.

وی افزود: با قطع نظر از کتابخانه‌های خصوصی و آستان قدس، هنوز نتوانستیم به وضعیت مناسبی که در شان پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد در حوزه کتابخانه‌ها برسیم.

پژمانفر با اشاره به کمبود بخش اعتبارات تصریح کرد: امروز آنچه از نظر پراکندگی مکان‌های کتابخانه است فاصله داریم و باید خیرین نیز البته پای کار بیایند. آنچه می‌تواند مشکلات ما را حل کند دولت نیست زیرا مردم نیز باید پای کار بیایند.

افتتاح کتابخانه مرکزی مشهد قابل تکثیر است
محمدرضا کلایی شهردار مشهد نیز در این مراسم با بیان اینکه خوشحال هستیم پروژه‌ای که باید 19 سال پیش افتتاح می‌شد، امروز افتتاح شده است، گفت: این پروژه برای مشهد بود و اگر پروژه سهم جدی برای خدمت‌گذاری به مردم نداشت، این اتفاق نمی‌افتاد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه افتتاح کتابخانه مرکزی مشهد خیلی مهم و قابل تکثیر است، بیان کرد: تمامی کسانی که درگیر پروژه بودند، امید داشتند یک اتفاق نشدنی بیافتد و بخش کالبدی این پروژه بخش کم اهمیتی آن است و مهم نقش اجتماعی است که ایفا می‌کند.

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی نیز گفت: کتابخانه مرکزی مشهد به عنوان بزرگترین کتابخانه عمومی کشور با گنجایش حدود ۲۰۰ هزار نسخه شامل صدهزار نسخه مخزن اصلی و صدهزار نسخه بخش کودک و نوجوان فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی ادامه داد: بخش ناشنوایان، کم سوادان، مادر وکودک، بخش دیداری و شنیداری، مدیریت واحدهای سیار و شعب، پیشخوان کتابخانه‌های عمومی، بخش مهد کتاب، آسمان نما و اتاق نجوم، اتاق علم،دفتر پیشخوان دولت الکترونیک و رستوران، خدمات تحویل مدرک، فروشگاه محصولات فرهنگی از جمله بخش‌های این کتابخانه هستند.

بر اساس این گزارش، در مراسم افتتاح کتابخانه مرکزی مشهد که در بلوار هفتم تیر، میدان هشتم شهریور این شهر واقع شده است، استاندار خراسان رضوی، شهردار مشهد و تعدادی از نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی هم حضور داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها