چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۸
ریشه‌های انسان و اینکه اینستاگرام چه ارتباطی با کتاب دارد

آندره فرشته در کارولینای جنوبی به دنیا آمده است و تمام عمر با درختان و طبیعت زندگی کرده است. کتابش اخیراً موج زیادی در اینستاگرام برای حفظ محیط زیست ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از کوارتز، آندره ساروبی فرشته در کارولینای شمالی به دنیا آمده است و در همان جا عادت به دیدن درختان داشته است. او هر روزش را به بالا رفتن از درختان و کوهستان‌ بلوراید گذرانده است و یک دهه گذشته زندگی خود را نیز به عکاسی از درختان و طبیعت اطراف خود کرده است. فرشته کتابی با عنوان در همراهی با درختان نوشته است که توسط انتشارات معتبر سیمون اند شاستر چاپ شده است. البته او در این کتاب تنها درباره طبیعت و درختان و مبارزه با قطع آنها نوشته است ولی کمپین گسترده و عجیبی برای به اشتراک گذاشتن تصاویر درختان بعد از چاپ این کتاب در میان کاربران شبکه اینستاگرام راه افتاده است. در حقیقت کتاب فرشته شبیه یک کاربر اینستاگرام است که از درختان حمایت می‌کند و از نویسندگان می‌خواهد که کتاب‌های خود را به صورت الکترونیک منتشر کنند.
 
فرشته می‌گوید: در ابتدا من و ویراستارم تنها می‌خواستیم یک کتاب درباره درختان و طبیعت چاپ کنیم ولی بعد تبدیل به جریانی شد که نویسندگان چگونه کتاب بنویسند و این جریان هم به طور خودکار در اینستاگرام ایجاد شد. کاربران این شبکه اجتماعی هر کدام به نحوی درباره عدم قطع درختان اظهار نظر کردند. وی اعتقاد دارد برای درک طبیعت باید تلفن همراه یا هر وسیله دیگر را کنار گذاشت ولی خب برای نوشتن کتاب نیز باید از کاغذ استفاده کرد که منجر به قطع درختان می‌شود.
 
فرشته تنها نویسنده طبیعت دوستی نیست که ارتباط قوی با شبکه‌های اجتماعی دارد. مری اولیور شاعر برجسته آمریکایی که چند روز پیش از دنیا رفت، یکی از نویسندگانی بود که عاشق طبیعت بود ولی نمی‌توانست جایگاه شبکه‌های اجتماعی و اینستاگرام را در به تصویر کشیدن طبیعت انکار کند. اولیور ارتباط خوبی در شبکه‌های اجتماعی داشت. اولیور و روپی کائور دو شاعر برجسته محبوب در اینستاگرام بودند و اکثر شعرهایشان را در این شبکه با دیگران به اشتراک می‌گذاشتند. هرچند این عمل آنها از سوی ناشران مورد نکوهش قرار می‌گرفت چون آنها شغل خود یعنی چاپ کتاب به صورت کاغذی را با شبکه‌های اجتماعی در خطر می‌بینند. هرچند این نگرانی بی مورد است چون با وجود افزایش کتاب‌های الکترونیک و شبکه‌های مجازی هنوز کتاب‌های چاپی مشتری‌های خودش را دارد.   
 
نیشا چیتال از سایت ووکس در مقاله‌ای با عنوان اینستاگرام چگونه کتابفروشان را نجات می‌‌دهد بر این عقیده بود که اینستاگرام و شبکه‌های مجازی خودشان عاملی برای تبلیغات کتاب هستند. در اینستاگرام خواننده کتاب به طور مستقیم با ناشر و کتاب‌فروش ارتباط دارد و کتاب‌هایی را که می‌‌خرد با دیگران به اشتراک می‌گذارد. پس ناشران با استفاده از این تصاویر کتاب‌های بهتری با جلدهای مناسب‌تر تولید می‌کنند. بوکستاگرام که تلفیقی از بوک (کتاب) و اینستاگرام است این روزها به هشتگ (#bookstagram) اصلی طرفداران کتاب فعال در اینستاگرام تبدیل شده است و آمارها نشان می‌دهد پست‌های آنها تاثیر زیادی در چگونگی چاپ کتاب در دنیای واقعی و مجازی داشته است.
 
طرفداران کتاب در اینستاگرام این روزها با پست‌های خود که به طور مرتب توسط ناشران خوانده می‌شود حتی درباره ژانر مورد علاقه خود پست می‌گذارند و هر کتابی هم که خریده می‌شود با تعداد لایک‌هایی که کاربران برای آن درج می‌کنند میزان محبوبیت آن تعیین می‌شود. فرشته خودش می‌گوید هرچند وقتی در طبیعت هستم خیلی دوست ندارم با دنیای مجازی ارتباط داشته باشم چون ریشه‌های ما انسان‌ها در طبیعت است ولی اطلاع از علاقمندی مردم به طبیعت و درخت‌ها از شبکه‌های مجازی میسر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها