«احمد خیری» منتقد ادبی در نشست نقد و بررسی كتاب «سمفونی مردگان»، گفت: عباس معروفی به شیوهای فرویدی به لایههای شخصیتی کاراکترهای داستان نفوذ کرده است.
در ابتدای این جلسه، سعیده سیاحیان کارشناس کتابخانه ادبی شهرداری با معرفی عباس معروفی و آثار وی به نقد و بررسی رمان «سمفونی مردگان» پرداخت و گفت: سمفونی مردگان رمانی قوی است که وجود آدمها، اندیشهها و نحوه نگرش آنها به زندگی را در عصری از تاریخ ایران به تصویر میکشد.
وی افزود: نویسنده، شهر اردبیل و سرمای این منطقه را در این کتاب به عنوان محل اتفاقها انتخاب کرده است؛ به این خاطر که قصد داشته سردی حاکم بر روابط آدمها و شخصیتهای داستان و زمانه وقوع آن حوادث را برای مخاطب تداعی کند.
این کارشناس ادبی، نوع فضاسازی بازار اردبیل و تصویرسازی واقعی را از ویژگیهای این رمان دانست و گفت: «سمفونی مردگان» اثری بسیار تراژدیک و غمانگیز است که با متنی بسیار زیبا و عالی همیشه در ذهن خواننده باقی خواهد ماند.
در بخش دیگری از این نشست، مدیر اداره کتابخانه و اطلاعرسانی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در سخنانی درباره این کتاب، گفت: این کتاب به دلیل موضوع و نثر متفاوت در کنار استقبال عمومی نظر منتقدان را نیز به خود جلب کرد تا جایی که چند کتاب و چندین مقاله در نقد و تحلیل این کتاب نوشته شده است.
احمد خیری ادامه داد: زبان ساده و لحن جذاب و استفاده از تکنیکها چه از نظر ساختار و چه از نظر محتوا از ویژگیهای این کتاب محسوب میشود. یکی دیگر از علل شهرت این کتاب و استقبال مردم، نوع روایت رمان است؛ معروفی نویسنده این کتاب با تغییر مکرر راویها و زاویه دید به خصوص در قسمت اول ذهن خواننده را درگیر میکند و به نوعی ریتم کتاب را شبیه سمفونی میسازد. او در بعضی از قسمتهای کتاب با ارتباط برقرار کردن بین خیال و واقعیت از ادبیات سورئالیستی هم استفاده کرده است.
مدیر اداره كتابخانه و اطلاع رسانی مركزتبلیغات اسلامی افزود: نویسنده کتاب «سمفونی مردگان» به شیوهای فرویدی به شخصیتهای داستان نفوذ و تمام لایههای شخصیتی آنها را شرح داده است. لذا در این میان از نقد و تحلیل کاراکترهای داستان نباید غافل شد.
در این نشست که با حضور جمعی از علاقمندان به رمان و ادبیات برگزار شد، برخی از حاضران نیز از نظرگاه خود به نقد و تحیل این رمان پرداختند.
نظر شما