پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی چهارشنبه (۱۸مهرماه) در آیین پایانی طرح اوقات فراغت کانونهای فرهنگی هنری مساجد ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهداء دفاع مقدس و مدافعان حرم اظهار کرد: از همه کسانی که پدیدآوردگان این اتفاق بودند اعم از ائمه جماعات، نمایندگان ولی فقیه در استانها، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانی و نمایندگان کانونها تشکر میکنم.
وی ادامه داد: اوقات فراغت را شاید با چند تفسیر بتوان شرح داد، اینکه ما چه برداشتی از اوقات فراغت داریم مهم است، یک برداشت این است که اوقات فراغت وقتهای خالی و پرت است، برای نمونه وقتی کسی زودتر به ایستگاهی یا قراری میرسد به عنوان یک وقت خالی چه می توان انجام دهد، پس یک تفسیر این است که اوقات فراغت به عنوان یک حفره یا وقت خالی است.
وی ادامه داد: اوقات فراغت به عنوان تلاش برای استفاده درست از زمان هم میتواند تعبیر شود، همانند کلاسهای اضافه در مدارس که برای بهره بردن از درس بیشتر است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اوقات فراغت میتواند وقت تفریح و سرگرمی و وقتی باشد که انسان میخواهد یک فضای متفاوت برای خودش درست کند، تاکید کرد: در این میان یک تفسیر چهارمی از اوقات فراغت نیز وجود دارد و آن هم این است که ما از اوقات فراغت به عنوان وقت انتخابی برای زندگی استفاده کنیم.
صالحی یادآور شد: ما دو زمان برای زندگی داریم، ابتدا زمانی که باید وظایف تحصیلی، شغلی، اداری و... را در زندگی روزمره داشته باشیم که ما این اوقات را قبل از این پیش فروش کردهایم، درواقع یک داشنجو، کارمند یا یک کاسب وقت وظیفهای دارد که پیش از این پیش فروش کرده است.
وی افزود: در مقابل ما وقتهایی فراتر از این وقتهای وظیفهای را داریم و آن هم وقت های آزاد قابل انتخاب است که کم هم نیست، اینکه انسان چگونه میتواند از وقتهای انتخابی خود درست استفاده کند و آن را به بخش مهمی از زندگی خود تبدیل کند امری مهم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در اوقات فراغت ما میتوانیم فرصتهای انتخابی را به فرصتهای مهم تبدیل کنیم، یعنی میتوان انرژی زمان را تخلیه کرد، در اصل اوقات فراغت یعنی توجه به این زمانهای انتخابی؛ پس کسانی که میکوشند اوقات فراغت را از بطالت به فرصتهای اثرگذاری تبدیل کنند کار بزرگی انجام میدهند.
صالحی ابراز کرد: با این نگاه کانونهای فرهنگ هنری مساجد در حوزه اوقات فراغت سهم مهمی را باید داشته باشند و باید برای آزادسازی انرژی زمان که پنهان هم هست بیشتر کار کنند، وقتی کودکان و نوجوانان به مدرسه نمی روند این زمان میتوان آزاد شود پس باید از آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه مسجد یک ظرفیتای است که میتواند این زمان انتخابی را آزاد کند، تصریح کرد: مسجد کارکرد اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، هنری و اقتصادی دارد و این یک گنج بی شمار است، همچنین مسجد جایگاهای بیت الله و بیت الناس است و کسی در آن احساس غربت نمیکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: ظرفیت موجود در فرهنگ و هنر براساس نیازها، کارکردها و گستره میتواند حتی از حوزه علم فراگیرتر باشد، در واقع حوزه علم نمیتواند به اندازه حوزه فرهنگ با گسترهای که میتواند افراد را در کنار هم قرار دهد باشد پس این هنر میتواند آن زمانهای خالی را پر کند.
صالحی ادامه داد: کانون را جوانان میسازند و از این رو کانونها از انرژی جوانی بهره مند هستند، این ترکیب سه گانه یعنی مسجد، فرهنگ و کانون جوان مثلثی میسازد برای آن نگاهی که شخصیت سازی و کنش موثر در آن شکل بگیرد.
صالحی در پایان گفت: اتفاقات خوبی که در کانونهای فرهنگی هنری در طول این سالها رخ داده است اگر با چنین تصویر و ترسیمی حرکت کند یعنی اینکه ما بتوانیم شخصیت سازی جوانان و نوجوانان خود را بیش از گذشته به منابع ناب اسلام، انقلاب، اندیشههای بزرگان این انقلاب به خصوص امام راحل و رهبری متصل کنیم به سوی هدف درست حرکت کردهایم.
در پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ذبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد و رئیس سازمان فرهنگی شهرداری تهران از کارت چندمنظوره بچه های مسجد با همکاری بانک ملی رونمایی شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در حاشیه این آیین در جمع خبرنگاران با اشاره به کارکرد کانون های فرهنگی هنری مساجد در پیوند مناسب بین نسل جوان با مساجد گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد می تواند در نیم میلیون شخصیتی که تحت پوشش دارد عملا به نسل فردای ما کمک کند تا نسل آینده ما بارورتر، سالم تر و خلاق تری شود.
وی درباره اهمیت کانون های فرهنگی هنری مساجد در سطح شهرها و روستاها گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد که در اوقات فراغت تابستان مشغول بودند فضای مردمی اجتماعی داشتند که می تواند اتفاقات خوبی را در فضای غیر تابستانی ایجاد کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از یک طرف کانونها فضای ارتباط بین نسل جوان و نوجوان را با مساجد نزدیک میکند که در این شرایط باعث می شود مساجد با انرژی جوانی پر شود، این یک اتفاق بسیار مبارک است که مساجد ما از این انرژی های پاک و مثبت پر شده زیرا این انرژی ها آینده ساز کشور خواهند بود.
صالحی افزود: از سوی دیگر اینکه پاره ای از مهارت ها، آموزش ها و ارتباطاتی که برای نسل جوان و نوجوان امروز و فردای ما نیاز است توسط کانون های فرهنگی هنری مساجد تامین میشود امری مهم است ولی ما حتما نیاز داریم مهارت آموزی های بسیاری در حیطه های مختلف از جمله در حوزه های معرفتی، دینی، فرهنگی و هنری داشته باشیم.
نظر شما