این روزها نمایشی با اقتباس از داستان «مرثیه باد» نوشته ابوتراب خسروی در تماشاخانه مهر به روی صحنه است.
مجموعه داستان «کتاب ویران» خسروی متشکل از ۸ داستان کوتاه است، و عنوان بهترین مجموعه داستان سال های ۸۹-۱۳۸۸از بنیاد گلشیری را نیز همراه خود دارد. « کتاب ویران» اثری پستمدرن است. خسروی در این اثر به مسائلی چون عشق، مرگ، زندگی و تداوم نسل پرداخته است.
در داستان «مرثیه باد» نویسنده، داستان سربازی به نام منصور را بازگو میکند که در دوران سربازی همسرش اشرف به ملاقاتش میآید و با یکدیگر گفتوگو میکنند. از یک زمانی به بعد، یعنی از وقتی که منصور در خلال دوره سربازیاش به منطقه اعزام میشود باز خواننده شاهد ملاقاتها و گفتوگوهای آن دو با یکدیگر نیز هست. منصور اشرف را در قاب پنجرهای میبیند که با او صحبت میکند. اشرف روزی به او میگوید که صاحب فرزندی شده است. خواننده با خواندن این داستان به ادامه یافتن زندگی در ذهن منصور پی میبرد. سربازی که خیال زندگی با همسرش را از راه دور در سر دارد.
این اثر نمایشی، سومین نمایشنامهای است که مهدی نصیری کارگردان این نمایش از داستانهای ابوتراب خسروی اقتباس کرده است. این کارگردان پیش از این نیز از رمانهای «اسفار کاتبان» و «رود راوی» به قلم همین نویسنده اقتباس داشته است.
نمایش «این قصه را آهسته بخوان» در سیویکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نیز به عنوان یکی از پنج نمایشنامه برگزیده بخش تولید متون، انتخاب شد.
چاپ پنجم مجموعه داستان «کتاب ویران» نوشته ابوتراب خسروی به تازگی در 171 صفحه به قیمت 16000 تومان از سوی نشر چشمه منتشر شده است.
نظر شما