چهارشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۸
مدير جايزه مهرگان: توقع داشتيم، ديگر شاهد حاشيه‌سازى‌ها نباشيم

مدير جايزه مهرگان افزود: اين روزها از يك سو فضاى شعر و ادبيات داستانى ما با شكل‌گيرى دو سه جايزه ادبى خصوصى جان تازه‌اى گرفته و از سوى ديگر با حاشيه‌ها، فشارها و حرف‌هاى ناروايى روبروست، توقع داشتيم با توجه به تجربه‌هاى به دست آمده در دهه هشتاد، ديگر شاهد اين گونه حاشيه‌سازى‌ها نباشيم و همه بتوانند برنامه‌های خود را با آرامش دنبال كنند،

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از دبيرخانه جايزه مهرگان ادب، داوران مرحله مقدماتى و مرحله نهايى جايزه مهرگان ادب، نشست يك روزه خود را با گفتگوهاى اقناعى براى انتخاب كتاب‌هاى برگزيده هفدهمين و هجدهمين دوره اين جايزه در محل دبيرخانه جايزه مهرگان برگزار كردند. هدف بيش از ١٢ ساعت گفت و شنود اقناعى داوران در جلسات صبح و بعدازظهر اين نشست، ارزيابى دسته‌جمعى آثار و دستيابى به توافق ميان اكثريت داوران براى معرفى ٢١ رمان از ميان ٤٨ رمان راه يافته به اين مرحله و همچنين شناخت ٢١ مجموعه داستان از ميان ٣٨ مجموعه داستان بود. در جلسه بعدازظهر در مورد نامزدهاى دريافت جايزه مهرگان ادب "يك عمر تلاش در عرصه نوشتن" نيز بحث و گفتگو شد. 

عليرضا زرگر مدير جايزه مهرگان در ابتداى جلسه با تشكر از داورانى كه از تهران و دیگر شهرها براى حضور در اين نشست گردهم آمده بودند گفت: شك ندارم كه خواندن ٥٢٧ رمان و مجموعه داستان كوتاه در اين دوره جايزه مهرگان كار بسيار سختى بوده و نياز به صرف وقت زياد داشته است، من به سهم خود و از سوى همكاران دبيرخانه از زحمات شما سپاسگزارى مى‌كنم و اطمينان دارم كه بسيارى از نويسندگان از دشوارى كار داورى و فرايند انتخاب آثار باخبرند و خوانندگان نيز به كتاب‌هاى معرفى شده از سوى داوران مهرگان اعتماد دارند؛ اگر چنين نبود رمان برگزيده مهرگان ادب  - رمان چيدن باد نوشته محمد قاسم‌زاده - كه در اسفندماه سال پيش برگزيده مهرگان شد در مدت زمان كمتر از ده ماه به چاپ دوازدهم نمى‌رسيد، اينكه كتاب‌هاى برگزيده مهرگان ادب عموماَ به چاپ‌هاى متعدد مى‌رسند نشانه توجه و اعتماد عمومى است.



مدير جايزه مهرگان افزود: اين روزها از يك سو فضاى شعر و ادبيات داستانى ما با شكل‌گيرى دو سه جايزه ادبى خصوصى جان تازه‌اى گرفته و از سوى ديگر با حاشيه‌ها، فشارها و حرف‌هاى ناروايى روبروست، توقع داشتيم با توجه به تجربه‌هاى به دست آمده در دهه هشتاد، ديگر شاهد اين گونه حاشيه‌سازى‌ها نباشيم و همه بتوانند برنامه‌های خود را با آرامش دنبال كنند، در هر حال فكر مى‌كنم اين وضعيت دوام چندانى نداشته باشد، نويسندگان ما ظرفيت و توانايى بالايى براى خاتمه دادن به اين گونه حاشيه‌سازى‌ها دارند. البته در چنين مواقعى از مهرگان ادب با دو دهه تجربه كار انتظار مى‌رود كه با انتخاب‌هاى دقيق‌تر به آرامش‌بخشى فضاى اين روزهاى ادبيات كمك كند.

جواد اسحاقيان، مهدى غبرايى، عليرضا سيف‌الدينى، ليلا صادقى، حسين آتش‌پرور، سياوش گلشيرى، حسين ورجانى، سودابه سلگى، ابوالفضل حسينى، و مدير و اعضاى دبيرخانه مهرگان در اين نشست يك روزه حضور داشتند.


در اين دوره جايزه مهرگان ادب علاوه بر انتخاب بهترين رمان و بهترين مجموعه داستان فارسى، تنديس و جايزه مهرگان ادب "يك عمر تلاش در عرصه نوشتن" نيز به يكى از نويسندگان بزرگ ايران تعلق مى گيرد. پنج چهره بزرگ ادبيات توسط هيأت داوران مهرگان ادب نامزد دريافت اين جايزه شده‌اند، داوران در اين بخش از جوايز مهرگان، مجموعه آثار يك نويسنده و تأثيرگذارى نوشته‌ها و سخنان او را بر جريان داستان‌نويسى معاصر ايران بررسى مى كنند و به اتفاق آرا يك تن را بر مى‌گزينند.

دبيرخانه جايزه مهرگان - دى ماه ١٣٩٦

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سياوش اميري ۱۹:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۶
    جايزه مهرگان ادب شايسته ترين جايزه ادبي. خوشا به حال برندگانش
  • ۰۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۷
    هر جایزه ای حواشی خودش را دارد.اتفاقا جایزه مهرگان از بس کند و بی تاثیر است که حاشیه سازهای حرفه ای هم سراغش نمی روند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها