آیین اختتامیه نخستین دوره آکادمی پرنده آبی برگزار شد
آموزش خلق کمیک استریپ و داستانهای فلسفی برای کودکان
فریدون عموزاده خلیلی در آیین اختتامیه نخستین دوره آکادمی داستان کودک و نوجوان پرنده آبی گفت: کارگاههای تولید کمیک استریپ، داستانهای فلسفی را برای کودکان برگزار می کنیم.
فریدون عموزاده خلیلی در این آیین به ارائه توضیحاتی درباره نخستین آکادمی داستان کودک و نوجوان پرنده آبی پرداخت و گفت: آکادمی داستان پرنده آبی با هدف آموزش رشتههای مختلف داستاننویسی برای مخاطب کودک و نوجوان در تیر ماه 1395 افتتاح شد. در این دوره بیش از60 هنرجو طی سه ترم در کارگاههای رمان (اتاق تجربه) با خلق کتاب تصویری، خلق آثار فانتزی و اصول نگارش برای کودک و نوجوان آشنا شده و به خلق اثر پرداختند.
این نویسنده و مدرس داستاننویسی از برگزاری این دوره ابراز خوشحالی کرد و گفت: براساس تجربههایی که از برگزاری کارگاههای اتاق تجربه و همچنین دورههای پرنده آبی داشتیم، توانستیم این آکادمی را برگزار کنیم و بالاخره بعد از گذشت بیش از یک سال به شرایطی رسیدیم که توانستیم جمعی از اعضای آکادمی کودک و نوجوان در کشورمان داشته باشیم.
به گفته وی، این کارگاه برای نخستین بار است که در ایران تجربه شده است. البته در کشورهای پیشرفتهای مانند کانادا و استرالیا نیز چنین تجربهای در زمینه تولید اثر وجود نداشته و صرفا جنبه نظری داشته است و این آکادمی تجربهای نو و تازه است.
عموزاده خلیلی خاطرنشان کرد: البته آنقدر ادبیات کودک و نوجوان گسترده است که فعلا چهار کارگاه از مجموع هشت کارگاهی که قرار بود برگزار کنیم، تحقق یافته است و امیدواریم بتوانیم با کمک آقای کوثری سایر کارگاهها مانند تولید کمیک استریپ، داستانهای فلسفی برای کودکان و تولید آثار تلفیقی اسطوره با کتابهای امروزی را نیز در دورههای جدید برگزار کنیم.
آکادمی داستان سنتز خوبی بین نویسندگان و تصویرگران است
مسعود کوثری، مدیر انتشارات علمی- فرهنگی، نیز در این آیین اظهار کرد: شاید در ابتدا هم تردید داشتیم که آیا این ایده شکل میگیرد یا نه، اما بالاخره شکل گرفت. دوستان در طول یکسال و نیم گذشته زحمت زیادی کشیدند تا توانستیم آکادمی را به این مرحله برسانیم. برگزاری این اکادمی یک ایده ایرانی است که با توجه به امکانات و شرایط موجود کشورمان طراحی و اجرا شده است.
وی با بیان اینکه آکادمی داستان کودک و نوجوان سنتز خوبی بین نویسندگان و تصویرگران است، گفت: حاصل و نتیجه و خیر و برکت این آکادمی میتواند نصیب همه شود و جریان مثبتی را بین ناشران و نویسندگان دیگر در کشور ایجاد کند.
کوثری یادآور شد: تلاش میکنیم این آکادمی را تداوم دهیم. البته در دورههای بعدی سختگیریهای ما نیز بیشتر خواهد شد تا بتوانیم رشد کنیم و از تولید آثار تکراری نیز جلوگیری کنیم.
در ادامه این مراسم ضمن تقدیر از فریدون عموزاده خلیلی، نوید سیدعلی اکبر و آرمان سلاح ورزی به عنوان اساتید نخستین دوره آکادمی داستان کودک و نوجوان پرنده آبی، گواهینامه پایان دورۀ هنرجویان نیز اعطا شد.
نظر شما