آن تایلر، نویسندهی آمریکایی و برندهی جایزهی پولیتزر، از انتشار رمان تازهای با عنوان «دختر ترشیده» خبر داده که بازنویسی نمایشنامهای از ویلیام شکسپیر است.
او در گفتوگوی مکتوب اخیرش با خبرگزاری آسوشیتدپرس در مورد اثر جدیدش، مسألهی نوشتن، بازنشستگی، بالتیمور و دونالد ترامپ صحبت کرده است.
ویرایش جدیدی از کتابهای «جهانگرد اتفاقی» و «درسهای تنفس» که سال ۱۹۸۸ برنده جایزه پولیترز شد همراه ۱۷ رمان دیگر او در یک مجموعه تا چند ماه دیگر از سوی انتشارات وینتج (پنگوئن رندومهاوس) منتشر میشود.
آن تایلر که حالا ۷۵ ساله است بیش از پنجاه سال از عمر خود را به نوشتن کتاب و رمان گذرانده است. آثار او توانسته علاوه بر تحسین منتقدان، موفقیتهای مالی هم برایش به ارمغان بیاورد.
او در پاسخ به این سؤال که آیا قصد دارد کتابهای بیشتری منتشر کند گفته است «با این که هنوز خودم را در ابتدای راه تصور میکنم اما نمیتوانم تصور کنم که دوباره قلم به دست بگیرم. به خودم میگویم این آخرین کار من خواهد بود اما اغلب نظرم تغییر میکند.»
رمان جدید تایلر با عنوان «دختر ترشیده» بازنویسی نمایشنامهی «رام کردن زن سرکش» شکسپیر است.
او در پاسخ به این سؤال که آیا میخواهد آثار کلاسیک را بازنویسی کند گفته است «رمان دختر ترشیده سرشار از طنز است؛ تجربهای تازه از یک طرح داستانی که برای تو نیست اما سعی میکنی آن را به شیوه خودت روایت کنی تا مهر خودت را بر آن بزنی. با این همه احساس میکنم همان یک بار کافی است.»
آسوشیتدپرس از او پرسیده است «آیا کارهای بعدی شما، خشونتها و جرایم رو به رشد بالتیمور را منعکس خواهد کرد؟» و آن تایلر پاسخ داده است «فکر نمیکنم که افزایش جرم و جنایت به اندازه افزایش تفنگ و سلاح چه در بالتیمور و در جاهای دیگر این کشور باشد. نادیده گرفتن این واقعیت روزبهروز سختتر میشود.»
او در پاسخ به این سؤال که آیا در کار بعدیاش به دونالد ترامپ نیز خواهد پرداخت گفته است «من به فکر نوشتن کتابی هستم که جهان دقیق و منطقی را توصیف کند؛ جایی که انسانها در تلاشاند با یکدیگر مهربان و رئوف باشند حالا نمیدانم چطور میتوانم ترامپ را در چنین جهانی بگنجانم.»
آن تایلر سال 1941 در مینیاپولیس به دنیا آمد و در کارولینای شمالی بزرگ شد. در 19 سالگی از دانشگاه آمریکایی دوک کارشناسیاش را دریافت کرد و به دانشگاه کلمبیا رفت تا کارشناسی ارشدش را در رشته مطالعات روسی ادامه دهد.
از آن تایلر کتابهای «وقتی بزرگ بودیم»، «حفرهای تا آمریکا» و «مرگ مورگان» توسط کیهان بهمنی و کتاب «نقب زدن به آمریکا» توسط گلی امامی به فارسی ترجمه و چاپ شده است.
آخرین کتاب آن تایلر به نام «قرقرهی آبی» در ایران تحت عنوان «این خانه مال من است» توسط شبنم سمیعیان به فارسی ترجمه شده است.
آن تایلر، همسر تقی مدرسی نویسنده ایرانی، است. مدرسی با انتشار رمان «یکلیا و تنهایی او» در میانه دهه 30 نامش سر زبانها افتاد. مدرسی چندی بعد برای تحصیل پزشکی به آمریکا رفت و آنجا با آن تایلر ازدواج کرد و در آمریکا ماندگار شد.
نظر شما