یکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۷
روپی کائور، شاعر هندی که دنیا را به شعر علاقه‌مند کرد

درصد فروش کتاب شعر در سال گذشته به شکل غیرمنتظره‌ای در جهان افزایش داشته است و به نظر می‌رسد شاعر 25 ساله‌ای از هندوستان به نام روپی کائور، دلیل اصلی اقبال مردم دنیا به شعر بوده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، بیش از یک میلیون نسخه کتاب شعر در سال گذشته به فروش رفته است و دلیل اصلی آن بی‌شک روپی کائور، شاعر کانادایی هندی‌‌تبار است.
 
بررسی‌های جدید سازمان تحقیق کتاب نیلسن نشان می‌دهد که فروش کتاب‌های شعر در سال گذشته حدود 13 درصد؛ یعنی ده و نیم میلیون پوند افزایش داشته است. به نظر می‌رسد کائور، یکی از دلایل اصلی این تحول شگرفت باشد، چرا که کتاب «شیر و عسل» او که در سال 2014 میلادی منتشر شده بود همه رکوردها را شکسته و مجموعه نسخه‌های منتشر شده از کتاب وی با مجموعه کل نسخه‌های منتشر شده از 9 شاعری که بعد از وی در فهرست پرفروش‌ها قرار داشتند، برابری می‌کرد.

کتاب جدید وی با عنوان «خورشید و گل‌هایش» سوم اکتبر روانه بازار شد، که آن نیز مورد اقبال مخاطبان دنیای ادبیات قرار گرفت. کائور از نظر میزان فروش حتی در حال پیشی‌گرفتن از داستان‌نویسانی چون ایان مک‌ایوان و آن تایلر است.
 
نویسنده هندی در این باره می‌گوید: «همیشه در زندگی تحصیلی‌ام خیلی درس می‌خواندم. عاشق کلاس انگلیسی و کتاب خواندن بودم. اما هیچ‌وقت کتاب‌های شعر انگلیسی را به طور کامل نمی‌فهمیدم.»
 
کائورِ 25 ساله، در  چهار سالگی از پنجاب به کانادا مهاجرت کرده و انگلیسی زبان دوم او به حساب می‌آید. وی وقتی به نگارش شعر رو آورد، دوست داشت اشعار ساده، کوتاه و قابل‌فهم بنویسد تا در مدت کوتاهی خوانده شود. بیشتر اشعار او درباره شعر و روابط انسانی است، او می‌گوید: «دوست ندارم وقتی کسی شعر من را می‌خواند با خود فکر کند یعنی چه یا منظور شاعر چیست! بنابراین هر بار دست به قلم می‌برم سعی می‌کنم کلمات ساده را انتخاب کنم و حرفم را مستقیما با خواننده در میان بگذارم و از کنایه و لفافه‌گویی تا حد امکان پرهیز کنم.»
 
یکی از دلایل موفقیت کائور شبکه‌های اجتماعی، مخصوصاً اینستاگرام بوده است. بسیاری از صاحب‌نظران از همین موضوع برای کم‌ارزش کردن کار شاعر کانادایی-هندی استفاده کردند اما مدیر کتابخانه تخصصی شعر شهر لندن نظری دیگر دارد : «به نظر من کار او بسیار ارزشمند است. کائور سبب شده تا بسیاری به شعر روی خوش نشان دهند و اگر او نبود بسیاری از افراد هرگز به سمت خواندن شعر نمی‌رفتند. باید از او تشکر کنیم.» او می‌گوید میزان بازدیدکنندگان از کتابخانه‌اش در طول سال گذشته 20 درصد افزایش یافته است. او حتی بخشی جدید تحت عنوان «اشعار اینستاگرامی» ایجاد کرده و می‌گوید به دلیل تقاضای بالای بازدیدکنندگان این کار را انجام داده است.
 
ملیسا لی هوتان، برنده امسال جایزه شعر «سامرست موآم» برای مجموعه «تابش خورشید» معتقد است که تغییر بزرگی در شعر معاصر ایجاد شده است و شاعران جوان با شالوده‌شکنی و تغییر شعر سنتی، در این پیشرفت نقش به سزایی داشته‌اند. به همین دلیل باید به آنان اهمیت داد و حضورشان را در بازار شعر غنیمت شمرد.
 
«شیر و عسل» نخستین مجموعه شعر روپی کائور بود که در هفته اول فروش خود به جایگاه نخست پرفروش‌های نیویورک‌تایمز رسیده و یک سال در این جایگاه باقی ماند. کتاب از چهار بخش تشکیل شده است و نویسنده با ترکیبی از نوشته‌های منظوم و منثور خواننده را با چالش‌ها و غم‌های زندگی آشنا می‌کند و سپس به او نشان می‌دهد در کنار همه ناراحتی‌های زندگی اتفاقات خوبی نیز وجود دارد که برای یافتن‌اش باید با دقت به زندگی نگاه کرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها