یکشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۱
سلحشوری: کمیسیون فرهنگی مجلس برای افزایش بودجه در حوزه ترویج فرهنگ کتابخوانی یاریگر دولت خواهد بود

پروانه سلحشوری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم توجه ویژه به موضوع ترویج کتابخوانی و توسعه کتابخانه‌ها در سراسر کشور گفت: مجلس شورای اسلامی به‌ویژه كمیسیون فرهنگی، حمایت از ترویج فرهنگ كتابخوانی و توسعه كتابخانه‌ها را جزو اولویت برنامه‌های خود می‌داند و در این راه در حد امكان یاریگر دولت خواهد بود.

پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره اهمیت موضوع گسترش کتابخوانی و توسعه کتابخانه‌ها در مجلس شورای اسلامی گفت: در این سال‌ها كه استفاده از اینترنت در بین مردم به‌ویژه نوجوانان و جوانان رشد مضاعف داشته، افراد جامعه زمان كمتری به خواندن كتاب اختصاص می‌دهند. این مورد باید با فرهنگسازی صحیح و اصولی توسط متولیان اجرایی نهادینه شود و مجلس شورای اسلامی به‌ویژه كمیسیون فرهنگی، حمایت از ترویج فرهنگ كتابخوانی و توسعه كتابخانه‌ها را جزو اولویت برنامه‌های خود می‌داند و در این راه در حد امكان یاریگر دولت خواهد بود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه‌هایی که تاکنون در حوزه ترویج کتابخوانی اجرا شده، گفت: قدم‌های مثبتی در این حوزه برداشته شده، اما هنوز با شرایط ایده‌آل فاصله داریم. متولیان این بخش باید با توجه به شرایط سنی مردم جامعه، ابزارهای موجود، نیازها و كمبودها و همینطور ابزارهای بروز كه در سطح جهانی شاهد هستیم، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند.

وی با تأکید بر توجه ویژه به استفاده از تکنولوژی روز و فناوری‌های نوین در این عرصه ادامه داد: برنامه‌ها در این حوزه باید به‌گونه‌ای باشد كه در كمترین زمان شاهد نتیجه‌های مثبت باشیم. نسل جدید كنجكاو است و باید با راه و روش خودشان این فرهنگ را برای آنان بازگو كرد تا بتوانند از اوقات فراغت خود به نحو احسن استفاده کنند.

سلحشوری در ادامه درباره تناسب بودجه و وظایف نهادهایی چون نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخش ترویج فرهنگ کتابخوانی و توسعه کتابخانه‌ها اظهار کرد: باید از متولیان امر و مجریان این موضوع را جویا شویم كه آیا با وجود گستردگی این حوزه، بودجه فعلی این‌گونه نهادها جوابگو هست یا خیر. قطعاً كمبودهای فراوانی از جمله احداث كتابخانه‌های جدید و همینطور توجه به رشد فرهنگ عمومی كتابخوانی وجود دارد که تخصیص بودجه به این بخش‌ها باید مورد بازنگری قرار گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: جامعه ما یک جامعه تحصیلکرده، پویا و جوان است. لازمه ترغیب نسل جدید به منظور توجه به كتابخوانی، فرهنگسازی در این بخش است. برخی اوقات بودجه وجود دارد، اما استفاده صحیح و اصولی از آن نمی‌شود. باید با توجه به نیازهای جامعه برنامه‌ریزی صورت پذیرد و قطعا هر جا احساس شود كه بودجه كفاف نمی‌دهد، افزایش بودجه جهت نهادینه شدن فرهنگ كتابخوانی انجام شود.

وی با بیان این‌که «نگاه دولت به این حوزه تاكنون مثبت بوده است» ادامه داد: باید به موازات تاسیس كتابخانه‌های عمومی، به بهبود فرهنگ كتابخوانی نیز توجه داشت. بسیاری از شهرهای كوچک ما از معضل نداشتن كتابخانه های عمومی مجهز رنج می‌برند. دولت باید به تناسب نیاز جامعه در این بخش، بودجه مناسب را اختصاص دهد و با ارائه یک برنامه‌ریزی در كوتاه‌مدت نیازهای جامعه در این حوزه را برطرف کند.

سلحشوری تأکید کرد: برای ما كه در كمیسیون فرهنگی حضور داریم، رایج شدن فرهنگ كتابخوانی و توجه به كتاب، موضوعی پایه‌ای و جدی است. یكی از دغدغه‌های جدی ما در كمیسیون فرهنگی مساله فرهنگ و توجه به آن است، اما در لایحه احكام برنامه ششم توسعه فقط سه ماده در رابطه با فرهنگ داشتیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به طیف گسترده‌ای از موضوعات که كمیسیون فرهنگی به آن می‌پردازد، گفت: كتاب و كتابخانه‌ها یكی از مهم‌ترین مقولات فرهنگی است که در برنامه پیشنهادی توسط دولت، ماده و یا بندی در مورد كتابخانه‌ها و یا ترویج كتابخوانی گنجانده نشده بود كه ما در كمیسیون فرهنگی پیشنهاداتی در این‌باره ارائه دادیم، اما متاسفانه فرصت ارائه این بندها در اختیار ما قرار نگرفت. انشاله بتوانیم در الحاقی‌های بعد بندهای مرتبط را بگنجانیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها