پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۳
حسینی‌بوشهری: فکر و فرهنگ و کتاب، از نان شب برای جامعه ما واجب‌تر است

آیت‌الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در آیین رونمایی 10 کتاب مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات «وابسته به حوزه علمیه قم» در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا گفت: نمایشگاه کتاب یک حرکت بسیار ارزشمند فرهنگی است که به رشد فکری و فرهنگی جامعه ما کمک می‌کند. فکر و فرهنگ و کتاب، از نان شب برای جامعه ما واجب‌تر و مهم‌تر است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آیین رونمایی از 10 عنوان کتاب مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات «وابسته به حوزه علمیه قم» پنجشنبه (23 اردیبهشت‌ماه 95) همزمان با نهمین روز برپایی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌‌های علمیه کشور، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد محمدی ری‌شهری، رئیس دانشگاه قرآن و حدیث و تولیت حرم حضرت عبدالعظیم حسنی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی معراجی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن رضایی‌مهر، رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات و دکتر سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه کتاب تهران در سالن ملل برگزار شد.
 
آیت‌الله حسینی بوشهری در این نشست با ذکر کلامی نورانی از امیرالمومنین (ع) گفت: هر کاری انسان انجام می‌دهد، پاداشی به دنبال آن کار است. تلاش کنید کارهایی که انجام می‌دهید کارهای ماندگاری باشد تا نسل‌های آینده بتوانند از ثمرات آن بهره‌مند شوند، کارهایی که ریشه و پایه و اصل ندارد، راه رها کنید.
 
وی افزود: این پیام امیرالمومنین (ع) یک پیام مدیریتی و برنامه‌ای است که برای همه زندگی ما تاثیرگذار و نقش‌آفرین است. این نمایشگاه کاری ماندگار است. این مکان باعث آشنا شدن مردم با فکر، اندیشه و فرهنگ می‌شود. در این مکان افرادی توفیق مطالعه کتاب پیدا می‌کنند، افرادی این توفیق را پیدا می‌کنند که از نزدیک در صحنه‌های علم و معرفت و دانش قرار گیرند. تدبری که در این فضای معرفتی مشاهده می‌شود مساله مهمی است که نشان می‌دهد مراکز علمی، دانشگاهی و حوزه‌های علمیه ظرفیت بسیار بالایی دارند.
 
رئیس حوزه‌های علمیه کشور ادامه داد: کار مرکز مطالعات در این نمایشگاه این است جوانانی که تشنه معارف هستند و شبهاتی در ذهن دارند بتوانند در این زمینه با متخصصانی که در حوزه‌های علمیه رشد پیدا کرده و دارای اندیشه سالم و علم هستند مشاوره کنند.
 
حسینی بوشهری اظهار کرد: عالم تاثیرگذار عالمی است که جامعه بتواند از علمش استفاده کند. عالم سودبخش عالمی است که در بعد تربیتی برای مردم مفید باشد و بتواند متناسب با مخاطبان کتاب بنویسد، سخن بگوید و مطالب علمی عرضه کند. شهید مطهری به عنوان یک عالم برجسته کتاب‌هایی برای درجات مختلف فکری و سطوح مختلف جامعه از خود به یادگار گذاشته است؛ از «داستان راستان» تا «عدل الهی» و «اصول فقه و روش رئالیسم».
 
وی گفت: مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات با توجه به تنوع مخاطبان در حوزه‌های تولید محتوای مکتوب نرم‌افزارهای دینی و تربیتی و جلسات گفتمان دینی فعالیت‌های بسیاری در سراسر کشور انجام داده است.
 
مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: این 10 کتابی که امروز به همت این مرکز رونمایی خواهند شد، در زمینه‌های مختلف از جمله عقیدتی، فقهی و کلامی پاسخگوی بسیاری از شبهات مورد نیاز جامعه امروز خواهند بود. این آثار و نوشته‌ها اگر در میان نسل جوان درست توزیع شوند، کار بسیار ارزشمندی است. آثاری که امروز در این نمایشگاه کتاب عرضه شده‌اند، حاصل تلاش یک سال و یا شاید سال‌های عمر پژوهشگران و موسسات مختلف علمی و پژوهشی است که می‌تواند به عنوان منابع و ذخایری ارزشمند سال‌ها مورد استفاده قرار گیرد.



حسینی بوشهری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا درباره اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: نمایشگاه کتاب یک حرکت بسیار ارزشمند فرهنگی است که به رشد فکری و فرهنگی جامعه ما کمک می‌کند. فکر و فرهنگ و کتاب، از نان شب برای جامعه ما واجب‌تر و مهم‌تر است. این عرصه‌ها زمینه و انگیزه ایجاد می‌کند که نسل نوجوان و جوان و میانسال ما و زن و مرد در عرصه کارهای فکری و فرهنگی با کتاب آشنا شوند.

پیشتازی مذهب تشیع در حوزه کتاب و نگارش تفکرات دینی و علمی
حجت‌الاسلام رضایی مهر نیز به‌عنوان سخنران در این آیین اظهار کرد: آیه مبارک «نون و القلم و ما یسطرون» تفسیر بسیار زیبایی دارد. «قلم» هر چیزی است که ثبت کند و «ما یسطرون» نوشته شده‌ها هستند. این دو کلمه در کتابت خود را نشان می‌دهند. «قلم» مقدس است؛ «کتابت» مقدس است. نوشته‌ها هم اگر در مسیر وحی و در راه خدا باشد، مقدسند.

رئیس مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات «وابسته به حوزه علمیه قم» افزود: مذهب تشیع همواره در حوزه کتاب و نگارش تفکرات دینی و علمی زبانزد بوده است. این کتاب‌هایی که امروز به همت مرکز مطالعات رونمایی می‌شوند، با توجه به نیازسنجی صورت گرفته از جامعه و بیشترین شبهات جامعه امروز تدوین و منتشر شده‌اند.
 
مسیر حرکت مرکز مطالعات و حوزه‌های علمیه ستودنی است
سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این آیین در سخنانی کوتاه گفت: در روزی که متبرک به نام مبارک امام سجاد (ع) است، رونمایی از این آثار ارزشمند صورت می‌گیرد. مسیر حرکت مرکز مطالعات و حوزه‌های علمیه در اینکه سوالات زمانه را بیابند و رصد کنند و سپس پاسخ‌های متناسب با عصر و زمان را عرضه کنند، مسیری ستودنی و شایسته تقدیر است. خوشحالیم که امروز نمایشگاه کتاب تهران مفتخر است که این آثار در این روز مبارک در این مکان رونمایی می‌شود.
 
حجت‌الاسلام ری‌شهری نیز در این آیین پاسخ به شبهات که موضوع اصلی کتاب‌هایی است که امروز رونمایی می‌شوند را کاری مورد نیاز و بسیار ارزشمند دانست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها