«کارگاه معرفی کتابخانه دیجیتالی دید» برگزار شد
فیروزی: کتابخانه دیجیتالی دید با بیش از چهارصد هزار صفحه مدرک قابل دسترسی است
خدیجه فیروزی در «کارگاه معرفی کتابخانه دیجیتالی دید» گفت: این کتابخانه یکی از بخشهای موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران است و در آن موضوعاتی مانند مسائل استراتژیک، امنیت ملی و بینالمللی، روابط و سیاست خارجی ج.ا.ا، روابط بینالمللی و علوم سیاسی، مطالعات منطقهای و کشوری و اقتصاد سیاسی و بینالمللی قابل دسترسی است.
فیروزی گفت: کتابخانه DID Digital Library نخستین کتابخانه دیجیتالی تخصصی مبتنی بر وب در حوزه امور بینالملل و علوم سیاسی است که یکی از بخشهای موسسه فرهنگی مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران به شمار میآید و در آن موضوعاتی مانند مسائل استراتژیک، امنیت ملی و بینالمللی، روابط و سیاست خارجی ج.ا.ا، روابط بینالمللی و علوم سیاسی، مطالعات منطقهای و کشوری، اقتصاد سیاسی و بینالمللی قابل دسترسی است.
وی با اشاره به منابع اطلاعاتی کتابخانه افزود: «دید» دارای بیش از چهارصد هزار صفحه مدرک منتشر شده در وب، شامل معرفی کتاب، مقاله، گزارش، همایش، سخنرانی، سند، زندگینامه، نقد و بررسی، تحلیل و بررسی، بولتن و... به زبانهای فارسی، انگلیسی، آلمانی، عربی، روسی، فرانسه و ترکی استانبولی است که از منابعی چون کتب و نشریات داخلی و خارجی، انتشارات موسسات تحقیقاتی معتبر دنیا و تولیدات داخلی موسسه تهران استفاده میکند. شناسنامه همه مدارک دید بدون توجه به زبان متن اصلی دارای چکیده، موضوع و دیگر اطلاعات کتاب شناختی به زبان فارسی است.
مدیر کتابخانه دید افزود: این کتابخانه به صورت رسمی از سال 1380 آغاز به کار کرده و مهمترین هدف خود را ارائه جدیدترین و مفیدترین اطلاعات تخصصی به اندیشمندان، پژوهشگران، کارشناسان، دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه قرار داده است. یکی از مهمترین مزایای دید، دسترسی سریع و آنلاین به جدیدترین اطلاعات تخصصی، در تمام ساعات شبانهروز و از همه نقاط جهان است.
فیروزی با شرح نرمافزار دید اظهار کرد: دید شامل سه نرمافزار است که عبارتند از نرمافزار خدمات اطلاعاتی، این نرمافزار مورد استفاده و بهرهبرداری کاربران است و از طریق نشانی http://www.did.ir قابل دسترس است. از طرفی میزکار دیجیتالی (نرمافزار جامع تولید)، مورد استفاده کارمندان کتابخانه و کارشناسان موسسه است که مراحل گردآوری، سازماندهی، مدیریت و انتشار اطلاعات دید از طریق این نرمافزار انجام میشود.
وی افزود: نرمافزار مدیریت درگاه، برای مدیریت و سازماندهی اطلاعات استفاده میشود و با روش سلسله مراتبی و مبتنی بر اصطلاحنامه تخصصی امور بینالملل مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیر کتابخانه دید با اشاره به منابع آن ادامه داد: محصولات انتشاراتی و پژوهشهای کارشناسان موسسه، دادهها و اطلاعات معتبر و تخصصی داخلی و خارجی قابل دسترسی در اینترنت، بانکهای اطلاعاتی موسسه مطالعاتی معتبر ایران و جهان، نشریات داخلی و خارجی، کتابهای داخلی و خارجی از جمله منابعی هستند که در کتابخانه دید قابل استفاده هستند.
فیروزی درباره انواع مدارک دید بیان کرد: در کتابخانه دیجیتالی ما مدارک به شکل مقاله، انواع گزارش (گزارش تحقیقی و گزارش خبری)، بولتن، کتاب، معرفی کتاب، تحلیل و بررسی، پژوهشهای جهان، سازمانها و مراکز، نقد و بررسی، زندگینامه، سند و سخنرانی به زبانهای فارسی، انگلیسی، عربی، فرانسه، آلمانی، روسی و ترکی استانبولی قابل دسترسی است.
وی اظهار کرد: با دید میتوانید جستوجوی ساده و پیشرفته داشته باشید و امکان ذخیره متن کامل مدارک وجود دارد. همچنین امکانی به نام میز مرجع مجازی تدارک دیده شده و از طریق نرمافزار RSS (دسترسی به جدیدترین مدارک تغذیه شده در کتابخانه) امکانپذیر است. از طرفی دسترسی به متن کامل مدارک دید از طریق عضویت و خرید اشتراک امکانپذیر است. برای این کار با مراجعه به نشانی http:ww.did.ir با مراحل اشتراک آشنا شوید.
نظر شما