وی افزود: تاکنون هرچه کتاب در این موضوع منتشرشده ترجمه از منابع خارجی بوده و دیدگاههای اخلاق را در مکاتب غربی بررسی کردهاند. مقوله اخلاق و نسبت آن با هنر در منابع هنری کهن ایران سابقه زیادی دارد، اما در 200 سال اخیر در کتابهای هنری این مساله فراموششده بود.
آزادهفر ادامه داد: در این کتاب ابتدا سابقه مباحث مربوط به نسبت هنر و اخلاق در منابع قدیم ایران مورد بررسی قرارگرفته و در ادامه با نمونههایی از هنر روز همسنجی شدهاست.
این محقق همچنین عنوانهای مقالات منتشر شده در این کتاب به همراه نام نویسندگان آنها را به این شرح معرفی کرد: «هنر اخلاق ایرانی» نوشته اسماعیل بنیاردلان، «اخلاق و هنر سنتی: نگاهی به موضوع اخلاق و صناعات از منظر خواجه نصیرالدین طوسی» نوشته ایرج داداشی، «بررسی پیوند حُسن، عشق و حُزن بر اساس بازخوانی «فی حقیقةالعشق» شیخ شهابالدین سهروردی» نوشته پروین شیربیشه، «بهرههای اخلاقی از هنرهای سنتی» نوشته کامران افشارمهاجر و «موسیقی و هنجارهای اخلاقی» نوشته محمدرضا آزادهفر، مقالات منتشرشده در این کتاب هستند.
محمدرضا آزادهفر (متولد 1348) دارای مدرک دکترای اتنوموزیکولوژی از دانشگاه شفیلد انگلستان است و هماکنون بهعنوان عضو هیات علمی در دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران به تدریس اشتغال دارد.
«اقتصاد موسیقی: فرایند تولید، بازاریابی و فروش محصولات؛ به همراه بررسی نظام اقتصادی موسیقی ایران»، «بنیانهای نظری و عملی موسیقی فیلم: با رویکرد سینمای کشورهای اسلامی» و «حماسه و موسیقی» نام شماری از کتابهای منتشر شده آزاده فر است.
این مدرس موسیقی همچنین تألیفاتی نیز به زبان انگلیسی دارد که از میان آنها میتوان به «Rhythmic Structure in Iranian Music 1st Edition» اشاره کرد.
مجموعه مقالات «هنر و اخلاق» با شمارگان دو هزار و 500 نسخه، 180 صفحه و بهای 9 هزار تومان از سوی انتشارات سوره مهر و پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی روانه کتابفروشیها شده است.
نظر شما