نشریه «العربی»، روزنامه «الوطن» و شبکه اول تلویزیون کویت، بازتاب گستردهای از حضور نشر ایران در نمایشگاه کتاب کویت را پوشش دادهاند.
«بیدج» با حضور در نشریه «العربی» کویت ضمن تشریح اهداف حضور نشر ایران در این نمایشگاه، به معرفی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پرداخت و دیدگاههای خود را درباره فعالیتهای ادبی مشترک میان دو کشور بیان کرد.
مجله «العربی» کویت آینه تمامنمای این کشور محسوب میشود. این ماهنامه بیش از 56 سال سابقه انتشار دارد. موسی بیدج به همراه سمیر ارشدی که مدرس دانشگاه کویت است با حضور در این مؤسسه بزرگ فرهنگی با اشرف ابوالیزید، ادیب برجسته مصری که یکی از ادارهکنندگان این مجله است دیدار و گفتوگو کرد. این مسئول مجله «العربی» ضمن خوشآمدگویی به مهمانان گفت: همکاری صاحبان قلم ایرانی به توسعه و تحکیم روابط فرهنگی دو کشور ایران و کویت میانجامد.
یادآور میشود درسال 2014 مجله «العربی» از فصلنامه شیراز به سردبیری موسی بیدج تقدیر به عمل آورد و این فصلنامه را در نزدیکسازی فرهنگ همسایگان جاده ابریشم دارای نقش مثبت ارزیابی کرد.
همچنین در ادامه موسی بیدج با حضور در روزنامه «الوطن» کویت با مسئولان این نشریه به گفتوگو پرداخت. بیدج به نقش رسانهای مطبوعات برای تفاهم و اُلفت میان فرهنگهای همجوار اشاره کرد و آن را ضرورتی غیرقابل انکار دانست. وی همچنین از نقشی که اهالی فرهنگ و ادبیات و هنر در نزدیکسازی میان ملل مختلف میتوانند ایفا کنند، سخن به میان آورد و اظهار امیدواری کرد که صاحب قلم دو کشور بتوانند با فرصتهای فراهم آمده، برای تعمیق روابط فرهنگی میان خود، گامهای مؤثرتری بردارند.
وی با اشاره به حجم بالای بازدیدکنندگان از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: شرکت فعال بیش از هشتاد کشور جهان و بازدید سالانه بیش از چند میلیون نفر از دستاوردهای فرهنگی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را نشانه پویایی فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در زمینه کتاب و کتابخوانی قلمداد کرد.
بیدج در ادامه برنامههای خود، با دعوت شبکه یک تلویزیون کویت در برنامه زنده شرکت و به مدت 15 دقیقه درباره مسائل فرهنگی دو کشور گفتوگو کرد. وی به این پرسش که «برپایی نمایشگاههایی از این دست چه ضرورتی دارند؟» گفت: نمایشگاههای بینالمللی کتاب فرصتی فراهم میآورند که علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی در یک جا گردهم آیند و این گردهمایی میتواند نشانهای از علاقهمندی دستاندرکاران به تشویق و تشجیع مردم و رویکرد آنها به سوی کتاب و فرهنگ باشد.
وی در ادامه سخنانش گفت: جمع شدن ناشران بینالمللی و عرضه کتابها و محصولات فرهنگی ملل مختلف، به ایجاد ارتباط فراجغرافیایی میانجامد که در روزگار ما آشناییهایی از این دست بیگمان به ایجاد صلح و ثبات در جهان کمک شایانی میکند.
مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران به نمایندگی از نشر کشورمان در سی و نهمین دوره نمایشگاه کتاب کویت که 29 آبان افتتاح شده و تا 8 آذر برپاست، شرکت کرده است.
نظر شما