به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «راهنمای سلامتی با گیاهان (گیاهدرمانی)» به قلم پروفسور ابراهیم عدنان سراج اوغلو، با ترجمه مهندس نعیمه وفائی ممقانی، از سوی انتشارات عمیدی به بازار نشر عرضه شده است.
سراج اوغلو، کتاب «راهنمای سلامتی با گیاهان (گیاهدرمانی)» را با هدف شناساندن قدرت گیاهان در پیشگیری، محافظت و درمان بیماریها نوشته است. اطلاعات ارائه شده در این اثر، نتیجه سالها بررسی و تحقیق نویسنده است.
«گیاهان شفابخش»، «تکنولوژی، اسلحهای که به سوی خود گرفتهایم!»، «بیماری وجود ندارد، بیمار وجود دارد»، «اطلاعات جدید»، «فاکتورهایی که روی گیاهان تاثیر منفی میگذارند»، «از سرطان نترس، از تشخیص دیر آن بترس» و «برای یک زندگی سالم» ابرخی از مهمترین سرفصلهای این کتاب را شامل میشوند.
در قسمتی از کتاب به «برخی نکات که در تغذیه سالم باید به آنها دقت نمود» اشاره شده است. بر این اساس، یکی از شرطهای زندگی سالم، تغذیه سالم است. تغذیه سالم با علم به اینکه کدام مواد غذایی، چگونه، به چه اندازه و چه زمانی باید استفاده شود، شروع میشود. محتوای این اثر به خواننده میگوید که به دلیل زنده ماندن غذا نخوریم، بلکه برای زندگی سالم، تغذیه سالم را یاد بگیریم و بیاموزیم که مواد غذاییمان را چگونه، به چه اندازه و در چه زمانی باید استفاده کنیم و عادات غذایی صحیح را بکار ببریم. بهعنوان مثال، برخی از افراد در صبحانه و با شکم گرسنه، آب پرتقال مینوشند. حتی برخی افراد چند لیوان مینوشند، در حالیکه بهطور عمومی این عمل، سبب سرگیجه خفیف و رخوت در طول روز میشود.
نویسنده در سرفصلی از کتاب با عنوان «معلومات کوتاه» نتایج فرعی مهمی را که در طی تحقیقات و فعالیتهای علمی خود روی گیاهان انجام داده، ارائه کرده است. برخی از این اطلاعات مفید به شرح زیر است:
- مبتلایان به دیابت و فشار خون بالا، باید از استفاده مداوم از کرفس دوری کنند.
- استفاده از مواد غذایی بیش از حد تند و تلخ میتواند سبب بروز سرطان شود.
- خوردن مداوم نان سبوسدار، سبب یبوست میشود. به همین دلیل گهگاهی خوردن نان سفید معمولی نیز مفید خواهد بود.
- کسانی که کمبود آهن دارند، باید در استفاده از قهوه، چای، انواع کولاها و یا شکلات اندازه را بسیار رعایت کنند.
در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم: «امروزه در تمام دنیا، دانشمندان بزرگی مشغول بررسی راهحلهای گیاهی مفید برای بیماریهای امروزی بشر هستند. اینکه بدانیم گیاهی برای یک ناراحتی و بیماری مفید است، به تنهایی کافی نیست. روشهای استفاده، دوره درمان و زمان مصرف گیاهان نیز بسیار مهم هستند و مار را در رسیدن به نتیجه مطلوب یاری خواهند کرد.»
چاپ دوم کتاب «راهنمای سلامتی با گیاهان (گیاهدرمانی)» با شمارگان یکهزار نسخه در 367 صفحه، به بهای 14 هزار تومان، از سوی انتشارات عمیدی منتشر شده است.
آشنایی با مصرف درست و خواص گیاهان دارویی در قاب کتاب
کتاب «راهنمای مصرف گیاهان دارویی» نوشته پروفسور ابراهیم عدنان سراج اوغلو، با ترجمه ویدا قاضیزاده، از سوی انتشارات عمیدی به چاپ رسیده است. این اثر، حاصل 42 سال فعالیت و پژوهش نویسنده در مورد خواص گیاهان و کاربردهایی است که در پیشگیری و درمان بیماریها دارند.
در این کتاب درباره خواص درمانی گیاهانی همچون انار، اسفناج، آویشن، اسطوخودوس، بومادران، بابونه، آووکادو، بادرنج بویه، بروکلی، هویج، پرتقال، دارچین، کرفس، جعفری، میخک و نعنا نکات علمی و خواندنی ارائه شده است.
درباره خواص درمانی «آب انار» در بخشی از کتاب آمده که ضد التهاب ریشه دندان، ضد التهاب لثه و ضد فشار خون بالاست. آب انار، بهترین کمک برای افرادی است که فشار خون بالائی دارند، بهویژه افرادی که به تازگی دچار فشار خون بالا شدهاند. ولی افرادی که فشار خون پایینی دارند، باید از مصرف آب انار بپرهیزند.
براساس محتوای این کتاب «آووکادو (گلابی آلیگاتوز)» برای کمک به بیماران سرطانی، کمک به افرادی که دچار فقر آهن هستند، کمخونی ماهانه بانوان، پایین آوردن کلسترول و مقابله با پروستات خوشخیم مفید است.
همچنین در معرفی خواص «اسطوخودوس» در این اثر اشاره شده که ضد چربی کبد، ضد نارسایی کبد، ضد هپاتیت B و یا C، ضد ریزش مو، ضد دردهای پرینال بعد از زایمان، ضد آبریزش بینی با علت نامشخص، ضد آلرژی ناشی از گرد و خاک، ضد دردهای آرتریت روماتوئید و ضد لک و ضد جوش است.
به عقیده نویسنده کتاب «عسل» سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. به مدت سه روز صبح، ظهر و عصر، دو قاشق غذاخوری عسل خالص و طبیعی مصرف شود. البته عسل میتواند همراه با کمی نان سبوسدار هم استفاده شود. در این مدت آب زیادی بنوشید و چیز دیگری مصرف نکنید.
چاپ نخست کتاب «راهنمای مصرف گیاهان دارویی» با شمارگان یکهزار نسخه در 220 صفحه، به بهای هشت هزار تومان از سوی انتشارات عمیدی خواندنی شد.
نظرات