شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۴:۲۵
پویش اهدای کتاب در کردستان کلید خورد؛ از خانه‌های مردم تا قفسه‌های روستا

کردستان - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با اشاره به آغاز پویش اهدای کتاب به کتابخانه‌های روستایی استان، این اقدام را گامی مؤثر در راستای توسعه عدالت فرهنگی و تقویت زیرساخت‌های مطالعه در مناطق کم‌برخوردار دانست و از مردم، خیران و فعالان فرهنگی برای مشارکت در این حرکت فرهنگی دعوت کرد.

معصومه حسنی خونسار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کردستان اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی به‌ویژه در روستاها، تنها محل امانت کتاب نیستند، بلکه به‌عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی نقش مهمی در ارتقای سطح آگاهی، آموزش و توانمندسازی جامعه محلی ایفا می‌کنند از این رو تقویت منابع کتابخانه‌ای این مراکز، به معنای سرمایه‌گذاری برای آینده فرهنگی نسل‌های آینده است.

وی افزود: بسیاری از کودکان و نوجوانان روستایی، نخستین تجربه آشنایی خود با کتاب، مطالعه و فعالیت‌های فرهنگی را در کتابخانه‌های عمومی کسب می‌کنند. هر کتابی که به این کتابخانه‌ها افزوده می‌شود، می‌تواند زمینه‌ساز کشف استعدادها، افزایش دانش و شکل‌گیری عادت مطالعه در میان اعضا باشد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان با اشاره به راه‌اندازی پویش «اهدای کتاب به کتابخانه‌های روستایی استان کردستان» گفت: این پویش با هدف تأمین بخشی از نیازهای مطالعاتی کتابخانه‌های روستایی و به‌روزرسانی منابع موجود آغاز شده است. تلاش داریم با جلب مشارکت مردمی، دسترسی کودکان، نوجوانان و خانواده‌های ساکن در مناطق روستایی به کتاب‌های مفید و متناسب با نیازهای روز را افزایش دهیم.

حسنی خونسار ادامه داد: در سال‌های اخیر شاهد افزایش استقبال مخاطبان روستایی از خدمات کتابخانه‌های عمومی بوده‌ایم و این موضوع ضرورت تقویت منابع مطالعاتی را دوچندان کرده است. کتابخانه‌ها زمانی می‌توانند پاسخگوی نیازهای متنوع اعضا باشند که مجموعه‌ای غنی، به‌روز و متناسب با گروه‌های مختلف سنی در اختیار داشته باشند.

پویش اهدای کتاب در کردستان کلید خورد؛ از خانه‌های مردم تا قفسه‌های روستا

وی با تأکید بر اهمیت مشارکت اجتماعی در توسعه فرهنگی اظهار کرد: فرهنگ کتابخوانی تنها با فعالیت نهادهای فرهنگی گسترش پیدا نمی‌کند، بلکه نیازمند همراهی مردم است. یکی از زیباترین جلوه‌های مسئولیت اجتماعی، اهدای کتاب و سهیم شدن در افزایش فرصت‌های مطالعه برای دیگران است. بسیاری از کتاب‌هایی که در منازل بدون استفاده باقی مانده‌اند، می‌توانند در کتابخانه‌های روستایی به منبعی ارزشمند برای یادگیری و رشد فکری تبدیل شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کردستان افزود: هدف ما از اجرای این پویش صرفاً افزایش تعداد کتاب‌ها نیست، بلکه تلاش می‌کنیم فرصت‌های برابر فرهنگی را در سراسر استان گسترش دهیم. کودکی که در یک روستای دورافتاده زندگی می‌کند، باید همان اندازه به منابع فرهنگی و مطالعاتی دسترسی داشته باشد که یک کودک در مرکز شهر از آن برخوردار است.

حسنی خونسار با بیان اینکه توسعه فرهنگی بدون مشارکت عمومی محقق نمی‌شود، گفت: امیدواریم مردم فرهنگ‌دوست استان، نویسندگان، ناشران، خیرین و همه علاقه‌مندان به حوزه کتاب با پیوستن به این پویش، در غنی‌سازی کتابخانه‌های روستایی سهیم شوند. بدون تردید هر کتاب اهدایی می‌تواند پنجره‌ای تازه به سوی آگاهی، خلاقیت و امید برای یک کودک یا نوجوان باز کند.

وی در پایان از شهروندان خواست علاوه بر مشارکت مستقیم در این پویش، با معرفی آن به دوستان و آشنایان خود، زمینه گسترش این حرکت فرهنگی را فراهم کنند و گفت: هرچه دامنه مشارکت مردمی گسترده‌تر باشد، امکان پاسخگویی بهتر به نیازهای مطالعاتی کتابخانه‌های روستایی نیز افزایش خواهد یافت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها