دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
تبدیل کتاب‌های چاپی به PDF‌  راه خوبی برای کاهش هزینه است

مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در نشست خبری امروز خود از احتمال تبدیل برخی کتاب‌های منتشر شده توسط این مرکز به PDF‌ و ارائه آن در سایت این مرکز خبر داد و گفت: تلاش خواهیم کرد در حوزه انتشار کتاب سراغ آثاری برویم که بیشتر جنبه آموزشی و کاربردی دارند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در نشست خبری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی که صبح امروز برگزار شد، سید محمد مهدی طباطبایی نژاد با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در طول یکسال گذشته در این مرکز به ویژه در زمینه انتشار کتاب های جدید گفت:‌ در  یکسال گذشته تدوین 15 عنوان کتاب با موضوع سینمای مستند و پژوهش زیر نظر علیرضا قاسم خان، معاون پژوهشی مرکز در دستور کار قرار گرفت. تاکنون 14 عنوان کتاب در حوزه سینمای مستند آماده  و برخی زیر چاپ است و چند کتاب برای ویراستاری ارسال شده است. نیمی از این آثار ترجمه و نیمی دیگر تالیف است. یک کتاب در حوزه مستندهای عاشورایی با نام «واقعه در قاب» با موضوع مستندهای عاشورایی نیز قرار است توسط احمد طالبی نژاد تالیف شود.

مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ادامه ضمن اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی و پژوهشی به عنوان دیگر فعالیت این مرکز گفت: سال گذشته در زمان برگزاری جشنواره سینماحقیقت، کارگاه های آموزشی و پژوهشی مختلفی را برگزار کردیم که فیلم های این آثار آماده سازی و به هنرمندان ارائه شد.

کتاب های جدید مرکز آموزشی است
طباطبایی نژاد در ادامه این نشست در پاسخ به این سوال ایبنا که چه بخش از بودجه مرکز در بخش تولید کتاب هزینه می شود و این آثار چه تناسبی با وضعیت مستندسازی کشورمان دارد و مضامین این آثار تا چه حد به روز است؟ توضیح داد: مرکز گسترش اختصاصا به سینمای مستند می پردازد و آثار منتشر شده در این مجموعه نیز در همین چارچوب است. البته تعداد آثار منتشر شده در این حوزه زیاد نیست و شاید از ابتدای تاسیس سینما در ایران تا امروز حدود 50 عنوان اثر تالیفی در حوزه سینمای مستند بیشتر نداشتیم. البته در یک سال اخیر تلاش کردیم از محتواهای تئوریک فاصله بگیریم. مثلا یکی از این آثار جدید که در این حوزه منتشر خواهیم کرد با «دوربین من» نام دارد که در آن با یک فیلمساز مطرح گفت و گو شده و مباحث کتاب حالت آموزشی داریم. البته سعی کردیم از مباحث تئوریک پرهیز کنیم و تلاش کردیم محتوا درست شود.

طباطبایی نژاد درباره پیشنهاد خبرنگار خبرگزاری کتاب درباره تبدیل کتاب ها به pdf برای کاهش هزینه نیز گفت: این مساله جزو موضوع هایمان است و قرار است این کار را انجام بدهیم. من هم عقیده دارم که این کار راه خوبی است که می تواند به عنوان ابزار در کنار چاپ قرار گیرد کتا کنون توجه جدی به آن نداشتیم.

انتشار مجدد فصلنامه سینما حقیقت
طباطبایی نژاد از انتشار مجدد فصلنامه سینما حقیقت به عنوان فعالیت دیگر این مرکز نام برد و گفت:‌ این نشریه پس از چند سال توقف منتشر شد که شامل بخش های مختلفی چون رویدادها، تولید و پرونده است. مثلا در بخش پرونده به این موضوع پرداخته شده است که مخاطب فیلم مستند چه کسانی هستند؟ همچنین میزگرد آسیب شناسی مخاطب فیلم مستند در ایران با حضور محمد آفریده، جعفر صانعی مقدم، کتایون شهابی و محمدرضا فرزاد برگزار و در این نشریه درج شده است.

حمایت از فیلمسازان جوان متقاضی ساخت فیلم اول، ایجاد ساز و کاری برای حمایت از فیلمسازان جوان، ایجاد زمینه ای برای تولید 20 فیلم حرفه ای از سوی علاقه‌مندان به ساخت فیلم بلند،تشریح مشکلات مربوط به پروژه سینمایی لاله، میزان بودجه مرکز، نحوه حمایت این مجموعه از پروژه های مستند و... برخی از دیگر برنامه های مرکز است که در این نشست مورد اشاره قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها