وی درباره نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: بدون شک امسال از نمایشگاه استقبال خوبی شد، اما مقایسه آن با دورههای گذشته، یک کار کارشناسانه است و نیاز به نگاهی تحقیقی و آماری دارد. من به عنوان یک نویسنده و مخاطب نمایشگاه باید بگویم این رویداد فرهنگی امسال با نظم خاصی برگزار شد و تفاوت برگزاری آن با دورههای پیشین از این منظر به خوبی نمایان بود.
مزینانی تصریح کرد: با آمدن دولت جدید اهالی قلم به آینده خوشبینانهتر مینگرند. معتقدم کتابها باید در نمایشگاه دیده شوند و به قولی دوغ و دوشاب قاطی نشود. برای این کار میتوان ناشران و کتابها را رتبهبندی کرد. به این ترتیب وجهه بازاری نمایشگاه کمرنگتر میشود.
نویسنده «آه با شین» با مقایسه نمایشگاه کتاب تهران با رویدادهای مشابهش در آن سوی مرزها، عنوان کرد: وقتی برای بازدید از نمایشگاه کتاب شارجه به امارات متحده عربی رفتم و نظم آن نمایشگاه را دیدم، افسوس خوردم که ما با این غنای فرهنگی و پیشینه ادبی چرا چنین نظمی را در نمایشگاه خودمان نمیبینیم. طراح نمایشگاه کتاب ابوظبی هم پیمانکاری از سوئیس است و ناشران خارجی زیادی هم در این نمایشگاه شرکت میکنند. البته آنها ظاهر نمایشگاهشان را زیبا میکنند اما از لحاظ محتوای آثار و غنای فرهنگی با ما قابل مقایسه نیستند.
وی درباره موضوع گرانی کاغذ و تاثیر آن بر بهای کتاب توضیح داد: به نظر من بهای کتاب در ایران خیلی بالا نیست. برای نمونه بهای رمان «آه با شین» 13 هزار تومان است که فکر میکنم معادل یک کیلو و نیم برنج میشود! کتاب در خیلی از کشورها نسبت به ایران بهای بالاتری دارد. خوشحالم امسال گردش مالی نمایشگاه بالا بود و ناشران فروش خوبی داشتند. این مساله باعث میشود آنها حقوق مولفان را هم به موقع پرداخت کنند.
نظر شما