به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از اداره روابط عمومی و همکاریهای علمی بینالمللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، جعفر مهراد، رییس مرکز منطقهای و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، با بیان این مطلب که انتشارات علمی در سالهای اخیر در راستای انجام پژوهشهای متعدد و گسترده در رشتههای گوناگون دانشگاهی به شدت افزایش یافته است، گفت: حجم انتشارات از یک طرف و سنجش کیفیت عملکرد از طرف دیگر، بررسی انتشارات علمی را از سوی نظامهای استنادی ضروری و اجتنابناپذیر کرده است.
وی ادامه داد: نظامهای استنادی با به کارگیری روشهای علمسنجی و کتابسنجی، نسبت به ارزیابی عملکرد دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی برای شناسایی برترینها و ایجاد انگیزه در پدیدآورندگان انتشارات علمی اقدام میکنند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، اظهار کرد: در سال 90، تعداد 32 هزار و 79 مقاله فارسی (ISC) در مجلات مصوب کمیسیون نشریات معتبر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چاپ و منتشر شده است. این در حالی است که در سال 91 این آمار بالغ بر 29 هزار و 433 مقاله بوده است.
مهراد افزود: براساس تولیدات علمی در قالب مقالات تحقیقاتی ثبت و نمایهسازی شده در ISC، دانشگاه تهران در بازه زمانی 1380 تا 1391 با تولید 19 هزار و 690 مقاله، در جایگاه نخست قرار دارد.
سرپرست ISC در ادامه گفت: مجموعه مقالات همایشهای ثبت شده از دانشگاه تهران در ISC نیز به هشت هزار و 33 مقاله میرسد. بنابراین دانشگاه تهران در مجموع 27 هزار و 723 مقاله تولید کرده است.
وی با اشاره به آمار مقالات تولیدی و رتبه دانشگاه تربیت مدرس، اظهارکرد: رتبه دوم از نظر تولید علم در ISC، به دانشگاه تربیت مدرس تعلق دارد. این دانشگاه در مجموع مقالات علمی و همایشها، 16 هزار و 465 مقاله تولید کرده است. این مرکز علمی و آموزشی، 11 هزار و 325 مقاله در نشریات علمی معتبر و پنج هزار و 140 مقاله نیز در همایشها منتشر کرده است.
مهراد، با بیان اینکه دانشگاه فردوسی مشهد، رتبه سوم تولید علم ISC را در اختیار دارد، افزود: تعداد مقالات منتشر شده این دانشگاه در نشریههای علمی به پنج هزار و 292 و در همایشها به دو هزار و 315 مورد میرسد. دانشگاه فردوسی مشهد، در مجموع هفت هزار و 607 مقاله تولیدی داشته است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در ادامه گفت: دانشگاه اصفهان که جایگاه چهارم تولید علم ISC را به خود اختصاص داده است، در همین بازه زمانی موفق به تولید پنج هزار و 823 مدرک علمی شده است. رتبه پنجم نیز به دانشگاه شیراز با 6 هزار و 558 مقاله اختصاص دارد.
وی در پایان با بیان این نکته که رتبه دانشگاهها که براساس تولید علم در ISC گزارش شد، مربوط به سهم انتشارات علمی دانشگاههای یاد شده به زبان فارسی است، اظهار کرد: بهطور طبیعی همه دانشگاههای کشور بهویژه دانشگاههای صنعتی و پزشکی، بخش مهمی از انتشارات خود را به زبان انگلیسی در مجلات معتبر بینالمللی منتشر میکنند.
پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۰
نظر شما