46 عنوان کتاب در حوزه تاریخ و جغرافیا از شنبه تا چهارشنبه (18 تا 22 آبان) در موسسه خانه کتاب ثبت شدهاند. در همین بازه زمانی یکهزار و 182 اثر در تمامی حوزهها بهچاپ رسیده است.-
298 ناشر فعال، 33 اثر حوزه تاریخ و جغرافیا را از تهران و 13 عنوان از این کتابها را از استانهای دیگر راهی بازار کتاب کردهاند. از میان 46 اثر ثبت شده در بانک اطلاعات بخش کتابداری و اطلاعرسانی موسسه خانه کتاب 42 عنوان تالیف و چهار اثر ترجمه است، همچنین 27 عنوان چاپ نخست و 19 اثر نیز تجدیدچاپاند. متوسط شمارگان این کتابها، یکهزار و 277 نسخه و متوسط صفحه 241 است.
چاپ نخست «تاریخ ادیان ایران عصر اشکانی» بهکوشش خدیجه نقیپورفر، «تاریخ ایران در عهد خوارزمشاهیان سه دهه واپسین» نوشته اسماعیل حسنزاده، «تاریخ تشیع» بههمت زهرا مسجدجامعی، «کردستان» بهقلم یاسر شامانی و «ناصرالدینشاه قاجار: پنجاه سال سلطنت» اثری از بهزاد کریمی برخی کتابهای تازه منتشر شده حوزه تاریخ و جغرافیا بهشمار میروند.
چاپ ششم «امپراتوری بیخرد بریتانیا» بهقلم «تری دیری» با ترجمه مهرداد تویسرکانی، چاپ دوم از جلد سوم «تاریخ ایران کمبریج (قسمت چهارم): ادیان و اقوام (زردشتی، مانوی، مزدکی، مسیحی، یهودی، بودایی)» تالیف «پیتر جکسون» و «لارنس لاکهارت» با ترجمه تیمور قادری و «تاریخ ایران کمبریج: قسمت پنجم (جشنها، باورها و تاریخ ملی ایران)»، چاپ بیستوسوم «تاریخ کامل ایران: از تاسیس سلسله ماد تا انقراض قاجاریه» اثر عبدالله رازی و چاپ ششم «چین باستان» نوشته «النور هال» با ترجمه مهدی حقیقتخواه تعدادی از کتابهای ثبت شده در این مدت زمانی هستند.
در حوزه شاخصهای آماری کتابهای عمومی، کتاب «دفتر برنامهریزی به روش قلمچی» دارای بیشترین شمارگان (20 هزار نسخه) و نوبت چاپ (420 مرتبه) است که بر اساس آنچه گفته میشود، انتشار کتابهای آموزشی و کمکآموزشی افزایش داشتهاند در حالیکه کتابهای عمومیِ دیگر حوزهها با شمارگان پایین بهچاپ میرسند.
342 زن و 902 مرد مولف، همچنین 62 زن و 157 مرد مترجم پدیدآورندگان فعال این هفته بهشمار میروند. 38 عنوان کتاب بدون قیمت و 13 اثر نیز بهصورت چاپ افست بهچاپ رسیدهاند.
نظر شما