به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، حرکتهای اسلامی که در این دو سال در کشورهای عربی با عنوان «بیداری اسلامی» یا بهار عربی» در حال وقوع است، سوالاتی را در ذهن بسیاری از مردم ایجاد کرده که ریشهها، شخصیتها و احزاب این رخدادها چه هستند؟ و چه اهداف و پیشینهای دارند؟
مولف کتاب معتقد است: آشنایی با جریان اسلامی تونس، پیدایی و ورود آن به عرصه سیاست، بهگونهای سریعتر از سایر حرکتهای اسلامی در شمال آفریقا امکانپذیر شد و این امر ناشی از شفافیت عملکرد آن بود.
بر اساس دستاوردهای مولف، «اسلام سیاسی نگاهی به تاریخ و اندیشه حرکة النهضة تونس» عنوان میکند که چارچوب تاریخی در تونس بیش از هر کشور دیگر بر «پایان مرحله باورهای گوناگون» دلالت میکرد. یکی از نتایج دستکشیدن نظام حاکم از گرایشهای سوسیالیستی که به شکل ناگهانی رخداد، افزایش نگرانی ایدئولوژیک نزد برخی روشنفکران بود. این نگرانی به همان اندازه که به شکست ناصریسم مربوط میشود به آشوبهای اوج گرفته در جهان غرب که در مه 1968 چهره سیاسی غرب را زیر سوال برد، باز میگردد.
این اثر در 16 بخش مباحثی مانند «حزب سوسیالیست دموکرات»، «حزب تحریر اسلامی»، «چپ اسلامی و دینامیسم اسلامی»، «خشونت متقابل»، «مرزها و ابعاد تجدیدبنای فضای سیاسی»، «خط دفاعی جدید»، «بازگشت به سرکوب»، «جنبش گرایش اسلامی؛ از مبارزان تا رایدهندگان» و «نجات دادن هرآنچه میتوان نجات داد» توجه دارد.
موسسه بوستان کتاب درباره حرکتهای اسلامی معاصر و بیداری اسلامی چهار عنوان از آثار سیدهادی خسروشاهی که از محققان با سابقه حوزه بیداری اسلامی به شما میآید با عنوانهای «اخوان المسلمین چه میگویند و چه میخواهند؟»، «بیداری اسلامی در تونس و راشد الغنوسی»، «اسلام سیاسی نگاهی به تاریخ و اندیشه حرکة النهضة تونس» و «حرکتهای اسلامی معاصر» را به چاپ رسانده است.
نخستین چاپ کتاب «اسلام سیاسی نگاهی به تاریخ و اندیشه حرکة النهضة تونس» را موسسه بوستان کتاب با شمارگان هزار نسخه در 168 صفحه به بهای پنج هزار تومان منتشر کرد.
چهارشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۳
نظر شما