اصغر فکور که نگارش این اثر را بر عهده داشته است، در بخش «اشاره» کتاب در باره شهید سید مجتبی هاشمی مینویسد: «مردانی چون شهید «سید مجتبی هاشمی» معنی مرگ و زندگی را با شرف شهادت آمیخته میکنند، که ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، از ما پیشی بگیرند.»
سید باقر خسرو شاهی، محمدحسین قنوتی، جواد غنچه، محمدرضا رستمی، حسین اللهکرم، قاسم صادقی، مصطفی باغبان، حسن سماواتی، مشاءالله مهماننواز و مرتضی امامی برخی دوستان، آشنایان و همرزمان شهید سید مجتبی هاشمی هستند که فکور خاطراتی را از آنان در کتاب آورده است.
نخستین فصل کتاب با عنوان «شهر اول، با خرمشهر در اوایل جنگ» به خاطرات همرزمان و نزدیکان شهید در عرصههای مختلف نظامی و سیاسی پرداخته است.
نگارنده در تدوین متن «آقاسید مجتبی» هر خاطره را از زاویه نگاه راویهای مختلف بیان کرده و همین موضوع بر جذابیت کتاب افزوده است.
فکور، فصل دیگری از این کتاب را با عنوان «شهر دوم، دلگفتههایی از دور و نزدیک» به خاطرات کوتاهی از منش و اخلاق شهید سید مجتبی هاشمی اختصاص داده و در این میان خاطراتی از شهیدان آیتالله محمد حسینی بهشتی، دکتر مصطفی چمران، سپهبد صیاد شیرازی و سرلشکر فلاحی آورده است.
«شهر سوم، برای ما که ماندهایم» را نویسنده به وصیتنامه و توصیههای شهید اختصاص داده است. در بخشی از مطلبی با عنوان «به شما عشق میورزم» با زیر عنوان «کلامی دیگر از شهید سید مجتبی هاشمی» آمده است: «مگر میشود به عنوان یک مسلمان متعهد به خود اجازه داد تا به سرزمینهای اشغالی فلسطین عزیز، اسراییل غاصب همچنان بتازد و مردم محروم و آواره مسلمان فلسطین را هر روز قتل عام کند؟ هرگز نمیتوانیم ساکت بنشینیم در حالی که آنها در خانه خود اجازه نفس کشیدن ندارند.»
در انتهای کتاب و در قالب بخش ضمائم، اسناد و تصاویری هم از شهید به صورت رنگی آورده شده است.
کتاب «آقاسید مجتبی» را نشر شاهد در 232 صفحه و قطع رقعی، با شمارگان سههزار نسخه و به بهای 50هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
نظر شما