سه‌شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۵
سند ملی آموزش در صنعت چاپ تدوین می‌شود

خبرنگاران حوزه فرهنگ به همراه احمد علمشاهی، مدیر کل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی اعضای شورای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور از بخش‌های مختلف بزرگترين چاپخانه‌هاي تهران با هدف آشنایی بیشتر با این صنعت دیدن کردند. علمشاهی در این دیدار گفت: تدوین سند ملی آموزش در صنعت چاپ از برنامه‌های اصلی دفتر امور چاپ برای سال آینده محسوب می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، احمد علمشاهی، مدیر کل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن دیدار از بخش‌های مختلف چاپخانه «پردازش تصویر رایان» در نشستی که با اهالی رسانه  دوشنبه (21 اسفند) در سالن جلسات این چاپخانه تشکیل شد، هدف از این اردوی آموزشی (دیدار خبرنگاران از چاپخانه‌های بزرگ تهران) را آشنايي بيشتر و بهتر خبرنگاران با صنعت چاپ عنوان کرد و گفت: معتقدم خبرنگاران و اهالي رسانه به عنوان بازوهاي فكري و اجرایي نقش مهمي در پيشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه صنعت چاپ دارند. 

وی با بیان این‌که صنعت چاپ می‌تواند به توسعه سایر صنایع کشور نیز کمک کند، ادامه داد: اغلب افراد تصور می‌کنند که صنعت چاپ در کشور تنها به حوزه چاپ کتاب، مجلات، نشریات و روزنامه‌ها مربوط می‌شود در صورتی که این صنعت در بسیاری از صنایع کشور نقش مهمی ایفا می‌کند. همچنین صنعت چاپ در سیاست و حتی امنیت کشور نقش حیاتی دارد. بنابراین، این وظیفه خبرنگاران است که این صنعت و اهمیت آن را بیش از پیش به جامعه و مسوولان کشور معرفی کنند.

مدیر کل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حدود 200 سال از ورود نخستین ماشین چاپ به ایران می‌گذرد اما به اعتقاد بنده هنوز صنعت چاپ رشد مطلوبی نداشته است. لازمه این رشد، همکاری و تعامل میان همه دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای کشور است.

علمشاهی با بیان این‌که صنعت چاپ در گردش مالی کشور، صادرات نفتی، ارتقای فرهنگ و نشر کتاب و روزنامه‌ها و ارتقای صنعت کشاورزی نقش مهمی دارد، گفت: باید بکوشیم تا صنعت چاپ کشور را به جایگاه اصلی و مطلوب خود برسانیم. بنابراین، لازم است اهالی رسانه به مسایل اساسی این صنعت بپردازند چرا که تنها در این صورت است که به ما در شناسایی مشکلات صنعت چاپ و حل این مشکلات و موانع کمک می‌کنند.

وی با اشاره به برخی فعالیت‌هایی که دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری انجام داده است، اظهار کرد: بزرگداشت دویستمین سال ورود صنعت چاپ به ایران مهم‌ترین رویداد فرهنگی دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری به شمار می‌آید. همچنین راه‌اندازی شورای سیاستگذاری صنعت چاپ و برگزاری یازدهمین دوره مسابقات صنعت چاپ با هدف نمایش توانمندی‌های این صنعت از دیگر فعالیت‌های این دفتر در سال جاری محسوب می‌شود.

این مقام مسوول ادامه داد: صدور 42 موافقت‌نامه تاسیس چاپخانه‌، یک‌هزار و 730 عنوان ترخیص ماشین‌آلات صنعت چاپ، صدور 145 مجوز دستگاه‌های حمل و نقل صنعت چاپ، 150 بازدید گمرکی، ارسال 193 نامه حمایتی در حوزه چاپ از اقدامات دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در 6 ماه نخست سال جاری به شمار می‌آید.

مدیر کل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عناوین برخی از فعالیت‌های این دفتر در سال 1392 اشاره کرد و توضیح داد: تاسیس دانشگاه صنعت چاپ با هدف ارتقای سطح آموزش فنی اهالی صنعت چاپ از دغدغه‌های اصلی دفتر امور چاپ است. در این زمینه می‌کوشیم تا تدوین سند ملی آموزش در صنعت چاپ را برای سال آینده در دستور کار خود قرار دهیم. این سند به احصای نیازمندی‌های صنعت چاپ و مدیریت آموزش‌ها کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: استمرار در برگزاری مسابقات و جشنواره‌های صنعت چاپ به‌ویژه در استان‌های سراسر کشور با هدف معرفی ظرفیت‌های صنعت چاپ، راه‌اندازی غرفه‌ صنعت چاپ و نشر در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با هدف آشنایی بازدیدکنندگان با نحوه تولید کتاب و همچنین آشنایی با آخرین دستاوردهای صنعت چاپ، تجلیل از خادمان صنعت چاپ و نشر در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رونمایی از سند چشم‌انداز صنعت چاپ در بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و تفویض برخی از امور مربوط به صنعت چاپ به استان‌ها و نهادهای صنفی این صنعت از دیگر برنامه‌های اصلی دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سال آینده است.

علمشاهی توضیح داد: قدیمی بودن ماشین‌آلات صنعت چاپ یکی از ضعف‌های جدی این صنعت محسوب می‌شود. بنابراین، دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌کوشد تا با اختصاص وام به چاپخانه‌ها در راستای نوسازی این ماشین‌آلات گام بردارد. بازبینی و به‌روز کردن قوانین و آیین‌نامه‌های صنعت چاپ از دیگر برنامه‌های اصلی این دفتر به شمار می‌آید.

مدیر کل دفتر چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با تشکیل چهار کارگروه تخصصی در شورای سیاستگذاری صنعت چاپ (کارگروه‌های «تجارت و کارآفرینی صنعت چاپ»، «آموزش و تحقیقات»، «آینده‌نگری»، «حقوق و قوانین») به‌یقین زمینه‌های حل مشکلات صنعت چاپ فراهم خواهد شد.

وی در پایان گفت: صنعت چاپ ایران باید در منطقه بالنده شود و ارتقا یابد. بنابراین، این صنعت با حمایت‌های لازم می‌تواند خود دستگاه‌ها و ماشین‌آلات صنعت چاپ را تولید کند.

در این اردوی یک روزه، خبرنگاران حوزه فرهنگ از بخش‌های مختلف چاپخانه‌های «صنوبر»، «آپادانا» و «پردازش تصویر رایان» دیدن کردند. خبرنگاران در این دیدار ضمن گفت‌وگو با مسوولان بخش‌های مختلف با فرآیند‌ دستگاه‌های پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ آشنا شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط