
امير حسين فردي، مدير مركز آفرينشهاي ادبی حوزه هنري در اختتامیه دوازدهمین جشنواره کتاب سال شهيد حبيب غنيپور گفت: تلقي ما از برگزاري این جشنواره توجه به ارزشهايی است كه شهید غنی پور برای آنها جان خود را فدا كرد. ما دنبال برگزيده كردن آثاري هستيم كه در جهانبيني شهيد ارزش داشت و برجسته كردن ادبيات پايداري و مقاومت هدف اين جشنواره است.-
اين مراسم با پخش نماهنگی از زندگي شهيد حبيب غنيپور و شرح فعاليتهاي وي در مسجد جواد الائمه(ع) آغاز شد و پس از آن امير حسين فردي با تشكر و قدرداني از داوران دوازدهمین جشنواره کتاب سال شهيد حبيب غنيپور و نويسندگان حاضر گفت: معتقدم داستان مسجد جوادالائمه(ع) به عنوان مبداء این جشنواره ادامه دارد و تنها شكل آن عوض شده است. ما شخصيتهاي اصلي اين داستانيم با اين تفاوت كه افرادي مانند شهيد غنيپور وظيفه خود را انجام دادهاند و اميدوارم خداوند توفيق دهد تا ما نیز وظيفه خود را در اين زمينه انجام دهيم.
وي افزود: 35 سال است با ماجراي شهيد حبيب غنيپور و مسجد جواد الائمه(ع) زندگي ميكنم و هر بار مرور زندگي شهيد برايم تازگي دارد.
فردي افزود: ما امروز در جشن ادبيات و كتاب هستيم. حبيب غنيپور نويسندهاي بالقوه بود كه استعدادهايش شكفته نشد. او جواني علاقهمند به ادبيات بود، خوب مطالعه ميكرد، خوب ميديد و خوب تلاش ميكرد. امروز اين جشن به نام شهيد است و در كشور ما کمتر جشنوارهاي به نام شهيد برگزار میشود. اميدوارم اين جشنواره در سالهاي آينده بهتر از گذشته برگزار شود.
وي با اشاره به برخي اخبار منتشر شده در سايتها و خبرگزاريها مبني بر پيشنهاد برخي افراد براي بررسي تمامي آثار در جشنواره شهید حبیب غنیپورگفت: بررسي تمام آثار براي ما مقدور نيست. تلقي ما از برگزاري این جشنواره توجه به ارزشهایي است كه حبيب غنیپور به برای آنها جان خود را فدا كرد. ما دنبال برگزيدن آثاري هستيم كه در جهانبيني شهيد ارزش داشت و برجسته كردن ادبيات پايداري و مقاومت هدف اين جشنواره است.
فردي در ادامه اهميت نگارش داستان از مقاومت و ارزشهاي جامعه را به خانهاي تشبيه كرد كه امروز در معرض خطرات دشمن قرار دارد و سپس افزود: يك نويسنده بايد بداند در هنگام مشكلات و هجوم دشمن چگونه بنويسد و چه مضاميني را مورد نظر داشته باشد. نويسنده ميتواند با قلم خود از مسايلي بنویسد كه انگيزه مقاومت مردم را ضعيف كند اما نگاه نويسنده در شرايط سخت مهم است؛ آيا نويسنده نبايد از مقاومت شهيد غنيپور بنویسد؟ آيا نبايد به ملت خود دلداري بدهد؟ نويسندگان نبايد مردم را نااميد كنند و تلقي ما از ادبيات همين نگاه است. البته جشنواره شهيد حبيب غنيپور بسته نيست و آثار خوب و دارای ارزشهای اخلاقي هم در اين جشنواره بررسي ميشود.
محمد ناصري، دبير علمي دوازدهمين جشنواره كتاب سال شهيد حبیب غنيپور هم به نمايندگي از اعضاي شوراي نويسندگان مسجد جوادالائمه(ع) از هيات داوران و دستاندركاران برگزاري جشنواره تشكر کرد و گفت: جشنواره شهید غنيپور سه دهه پيش از سوی امير حسين فردي بنيان گذاشته شد و اعضاي شوراي نويسندگان مسجد جواد الائمه(ع) قبل از نويسنده شدن دوست و همرزم دوران انقلاب و دفاعمقدس بودند و بعدها توانستند در شاخههاي گوناگون ادبي قلم بزنند.
وی افزود: جشنواره شهید غنيپور متكي به هيچ نهادی نيست و هرگز از نهادي بودجه نگرفته است و نخواهد گرفت. بودجه اين جشنواره ادبي از مسجد تامين ميشود. برندگان ما اهميت اين جشنواره را ميدانند و اميدواريم نماد مسجدي آن بيشتر از جنبه مادي مورد توجه و اهميت نويسندگان قرار گيرد.
در پایان آیين اختتاميه دوازدهمين دوره انتخاب كتاب سال شهيد حبيب غنيپور، برگزیدگان این جشنواره جوایز خود را از خانواده شهیدان مسجد جوادالائمه(ع) دریافت کردند.
نظر شما