دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۵
«پروانگان حرم» را نشر شاهد روانه بازار کتاب کرد

یادنامه 15 شهید روستای «ویدر» با عنوان «پروانگان حرم» نوشته «علی رستمی» منتشر شد. در این اثر نویسنده در گرامی‌داشت یاد هر شهید، دل‌نوشته‌هایش را هم در کنار وصیت‌نامه شهید آورده است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «ویدر» نام روستایی در 75 کیلومتری شهر ساوه است که امام‌زاده قاسم(ع) از نوادگان امام جعفر صادق(ع) برای تبلیغ دین در این روستا اقامت داشته‌اند.

علی رستمی، نویسنده کتاب «پروانگان حرم» برای آن‌که شهدای این روستا را به مخاطب معرفی کند، در مقدمه اثر گذری بر حماسه عاشورا دارد. وی عزم رزمندگان روستای «ویدر» را برای حضور در جبهه‌های نبرد، نشات گرفته از آموزه‌های امام‌زاده قاسم (ع) می‌داند. در واقع عنوان «پروانگان حرم» برای کتاب نشانه‌ای از همین آموزه‌هاست.

وی در بخشی از مقدمه با اشاره به دلاوری‌های حماسه عاشورا می‌نویسد: «سال 61 قمری و هزار و سیصد و چند سال بعد چگونه به‌ هم پیوند خورد و چطور عده‌ای خود را به آن قافله رساندند و باز تو جا ماندی، حسرت را از نگاهت می‌توان خواند، آمده‌ای دوباره کنار امام‌زاده روستا -امام‌زاده قاسم- روبه‌روی حرمش می‌ایستی، ادب می‌کنی و زیارت‌نامه‌اش را می‌خوانی...»

20 نفر از اهالی روستای «ویدر» در طول هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیده‌اند که کتاب «پروانگان حرم» وصیت‌نامه 15 شهید را روایت می‌کند.

رستمی پیش از بیان وصیت‌نامه هر شهید تصویری از او را ارایه کرده و در زیر هر تصویر تاریخ تولد و شهادت هر شهید را آورده است. وی در ابتدا دل‌نوشته و برداشت‌ خود را با توجه به وصیت‌نامه شهید و خاطراتی که از او نقل شده است، بیان می‌کند.

نویسنده «پروانگان حرم» سپس متن کامل وصیت‌نامه‌ شهیدی که در اختیار داشته را ارایه می‌کند یا در صورت موجود نبودن آن متن، به شرح مختصری از زندگی وی می‌پردازد. به‌کارگیری این شیوه بیان وصیت‌نامه شهیدان از سوی نویسنده، کار تازه‌ای محسوب می‌شود.

در ابتدای دل‌نوشته نویسنده برای شهید «حسین شمس» می‌خوانیم: «تو امام را دوست داشتی، مگه نه؟ خیلی خیلی هم دوستش داشتی. راحت می‌شد فهمید از حرف‌هایت. از نوشته‌های وصیت‌نامه‌ات. گُله به گُله حرف‌هایت اسم امام را برده بودی. کلی سفارش‌مان کرده بودی پیشش باشیم؛ تنهایش نگذاریم. گفته‌ بودی نکند روزی بیاید امام دلگیر شود...»

نویسنده در بیان دل‌نوشته‌های خود برای شهیدان، تنها به نثر اکتفا نکرده و در برخی موارد سروده‌‌هایی را نیز آورده است. در ابتدای یادنامه شهید «محمود نعمتی» که در عملیات والفجر هشت به شهادت رسیده است، می‌خوانیم:« و آتش چنان سوخت بال و پرت را/ که حتی ندیدیم خاکسترت را...»

ادبیاتی که شهیدان روستای «ویدر» در وصیت‌نامه‌های آورده شده در کتاب به کارگرفته‌اند حکایت از شیوه تعلیمی خاص در این روستا دارد. برای مثال شهید اسماعیل کرچی که ‌هنگام شهادت 39 سال داشت، در وصیت‌نامه‌اش نوشته است: «همسر گرامیم، زهرا خانم، حقیقتا زبان از تشکر و قدردانی این همه محبت و همدلی شما عزیزان عاجز و ناتوان است این حقیقتی انکارناپذیر است که تو نیز در کنار من با زحمات و تلاش‌های فراوان همیشه این هدف را دنبال کرده‌ای که آشیانه‌ای گرم و محبت‌آمیز بسازیم و البته من نیز این هدف را خالصانه دنبال کرده‌ام و از نظر من این مهم حاصل شده است...»

کتاب «پروانگان حرم» را نشر شاهد در قطع رقعی و 58 صفحه، با شمارگان 1000 نسخه به بهای 10‌هزار ریال منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها