این هنرمند پیشکسوت خوشنویسی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در پاسخ به این سوال که چه الزامی در انتشار آثار هنرمندان هنرهای تجسمی در قالب کتاب وجود دارد، گفت: انتشار آثار هنرهای تجسمی به صورت کتاب، باعث ماندگاری تلاش هنرمندان برجسته هر دورهای است که میتوانند با دریافتهای زیباشناسانه خود از آفریننده اصلی هنر، تاریخ و مسایل اجتماعی را به تصویر بکشند.
وی افزود: هنر به معنای خاص آن کشف و شهود عمیقی از کنشهای عقلانی است که هنرمندان آنرا بر اساس ارتباط خالص خود با مظهر و خالق زیبایی به دست میآورند. به این ترتیب هنرمندان با نگاهی ژرف و عمیق به تفسیر رمزآلود زندگی ميپردازند و اثر هنری خلق میکنند. حال انتشار این آثار دید زیباشناسانه هنرمندان به جامعه منتقل میشود.
کابلی در ادامه با اشاره به اینکه دوران معاصر، دوران طلایی نبوغ هنری است، گفت: در این دوران که دوران فوران خلاقیت و نبوغ هنری است، هنرمندان کارنامه درخشانی از خود در انتقال اصلیترین و اساسیترین بنمایههای اندیشه بشری در قالب هنر، به جای گذاشتهاند که باید حاصل این زحمات در دسترس عموم مخاطبان و علاقهمندان قرار گیرد.
کابلی در ادامه با انتقاد از متولیان و مدیران فرهنگی کشور در راستای حمایت از هنرمندان، گفت: مدیران فرهنگی کشور حمایت چندانی از هنرمندان در راستای انتشار کتاب مجموعه آثارشان نمیکنند و این مساله در صورتی است که حمایت اغراق آمیزی از ورزشکاران، به ویژه آن دسته که سودی برای مملکت نداشته و افتخاری به بار نمیآورند، وجود دارد. این درد عظیمی است که هنرمندان مهجور بمانند و بیارج رها شوند.
کابلی همچنین با اشاره به این نکته که آفرینش زیبایی توسط هنرمندان، باعث رشد و بلوغ فرهنگی جامعه خواهد شد، گفت: در مقابل حمایت بیحدوحصر دولت از ورزش، هیچ گونه حمایتی از نشر آثار هنرمندان نمیشود و اکثر تحقیقات و پژوهشها و کتابهای هنرمندان در گوشهای افتاده و خاک میخورد. هنر در کشور ما سابقهای بسیار دارد و بیشتر میتواند فرهنگ ما را در خارج از مرزهای جغرافیایی و سیاسی مطرح کند.
کابلی درباره انتشار کتاب خاطرات و زندگینامه هنرمندان و فایده آن برای نوآموزان و دانشجویان هنر، گفت: انتشار کتاب خاطرات و زندگینامه، گزارشی از یک عمر تلاش و جهد هنرمند را به مخاطبان ارایه میدهد. نحوه زندگی و طریق سیر و سلوک اخلاقی و معنوی هنرمندان بهترین الگو برای هنرجویان و همچنین استادان جوان در این زمینه است. انتشار این کتابها یک راه ارتباطی بین هنرمندان و نوآموزان هنر است.
کابلی در انتها درباره انتشار کتاب خاطرات و زندگینامه خود، گفت: من مجموعه بسیاری از مقالات، گفتوگوها و مطالبی در رابطه با توسعه هنر خوشنویسی دارم و سالهاست که درباره نقش معنوی هنرمند و توصیف محتوایی و متعالی آثار، تفکر و تحقیق میکنم. همچنین به عنوان یک هنرمند خوشنویس و وارث این هنر معنوی در تلاش هستم با ایجاد ارتباطات گسترده در ترویج اخلاق هنری بکوشم و این یک رسالت تاریخی برای من است. کتاب خاطرات من ویراستاری شده و آماده است و شاید یکی از نامهای «خشت خاطرات» و یا «راز بقای هنر» را برای آن انتخاب کنم، اما با توجه به مشکلات اقتصادی در زمینه چاپ و نشر موفق به انتشار آن نشدهام.
یدالله کابلی خوانساری شکستهنویس و خوشنویس معاصر ایرانی است. او عضو عالی انجمن خوشنویسان ایران و دارنده گواهینامه درجه یک هنری، از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. وي در سال ۱۳۸۵ به عنوان چهره ماندگار خوشنویسی ایران برگزیده شد.
کابلی در کشورهای مختلف نمایشگاههای انفرادی یا گروهی برگزار کرده و تاکنون در چند دانشگاه خارجی از جمله دانشگاه آکسفورد، دانشگاه جرج واشنگتن، دانشگاه هاروارد و دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس، در مورد خوشنویسی سخنرانی کرده است.
از جمله کتابهای منتشر شده با قلم کابلی میتوان به، «شکسته نویسی و شکسته خوانی»، «حس قلم، کتاب راهنما برای خط شکسته»، «دولت قرآن»، «محراب خیال»، «شکسته پیوسته، آموزش شکسته نستعلیق دوره فوق ممتاز»، «کلک شیدایی» و «باغ نظر» اشاره کرد.
چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۰
نظر شما