اسفندیار زیدآبادینژاد، مدیرکل کتابخانههای عمومی سیستان و بلوچستان، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به برخی مسایل مطرح شده در این نشست اشاره کرد و با تاکید بر لزوم ساخت کتابخانه استاندارد در زاهدان گفت: کلنگ ساخت نخستین کتابخانه استاندارد استان در سال ۸۹ به زمین زده شده اما چون بودجه مورد نیاز تامین نشد، کار ساخت آن هنوز آغاز نشده است. در نشست انجمن کتابخانههای عمومی استان سیستان و بلوچستان، مطرح شد که برای کمک به ساخت این کتابخانه با اداره کل راه و شهرسازی رایزنیهایی انجام شود.
وي گفت: طبق سند نهضت مطالعه مفید باید در استانها پنج کارگروه با شرکت ادارات و سازمانهای مختلف شامل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانههای عمومی، شهرداری، آموزش و پرورش و نهاد دانشگاهها براي توسعه فرهنگ مطالعه مفید در جامعه با نهاد کتابخانههای عمومی کشور همکاری داشته باشند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان واریز نیمدر صد درآمد شهرداریها را مهمترین منبع درآمدی نهاد کتابخانهها دانست و گفت: در این نشست به اين موضوع هم اشاره شد، زيرا شهرداری میتواند با پرداخت بهموقع این نیمدرصد، سهم مهمی در تولید و ترویج کتاب و کتابخوانی داشته باشد.
زیدآبادینژاد در ادامه با اشاره به برگزاری مسابقات کتابخوانی برای ترویج فرهنگ مطالعه در سطح استان گفت: مسابقات کتابخوانی در سطح روستاهای ما با استقبال خوبی روبهرو شد و بیش از هفت هزار نفر در هشت شهرستان در این مسابقات شرکت كردند و در پایان نيز ۴۰ میلیون کارت هدیه به منتخبان اهدا شد.
دبیر انجمن کتابخانههای عمومی استان همچنين استفاده از بغلنویسی اتوبوسهای سطح شهرها، استفاده از بنرهای تبلیغاتی و همکاری بیشتر صدا و سیمای مرکز استان براي تبلیغ و ترویج فرهنگ مطالعه و معرفی کتاب را از راههای مناسب افزایش سرانه مطالعه در استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد.
زیدآبادینژاد گفت: این نشست، نخستین نشست سال جاری بود و بر اساس اساسنامه هر دو ماه یکبار این نشست هم در استانها و هم در شهرستانها باید برگزار شود. این سلسله نشستها در استانها به ریاست استاندار و در شهرستانها به ریاست فرماندار آن شهرستان برگزار میشود.
جلال سیاح معاون امنیتی استانداری سیستان وبلوچستان، یکی دیگر از حاضران در این جلسه، نيز در اين باره عنوان کرد: برای گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه باید از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده کرد.
وی به فرارسیدن فصل تابستان و اوقات فراغت دانش آموزان اشاره كرد و از شورای اسلامی شهر خواست تا با همکاری آموزش و پرورش و سایر ادارات و سازمانها براي پرکردن اوقات فراغت جوانان برنامهریزی مناسبی انجام دهند.
سیاح با بیان اینکه ایجاد کتابخانههای باز در ادارات و سازمانها و اماکن عمومی یک ضرورت است، اضافه کرد: مشکلات کتابخانهها باید بهصورت شفاف بررسی و پیگیری شوند.
معاون امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان در پایان گفت: شهرداری میتواند با انجام تبلیغات شهری، به معرفی شبکه کتابخوانان حرفهای در سطح شهر بپردازد و از این راه نقش موثر خود را در ترویج فرهنگ کتابخوانی ایفا کند.
چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۱
نظر شما