چاپ نخست کتاب «مستشرقان و نبی اعظم(ص)» پژوهش و نگارش شده توسط محمود مطهرینیا از سوی پژوهشگاه «فرهنگ، هنر و ارتباطات» منتشر و روانه بازار نشر شد.-
در پژوهش حاضر، مخاطب درميیابد که اغلب شرقشناسان، از سویی به دنبال ضعیفترین و عجیبترین گزارشهای تاریخی در منابع اسلامی بودهاند و از سویی دیگر، با ارایه آن گزارشها و تحلیلها و توجیههایی عجیبتر از خود آنها، درصدد بودهاند که شاید بتوانند نور تابان محمدی را نهان سازند.
مطهرينيا در اين تحقيق پنج تن از مستشرقان آلمانی و انگلیسی زبان را انتخاب کرده که میزان قرابت آرای آنان درباره شخصیت و سیره نبوی(ص)، طیفی را تشکیل میدهد که از «ولهاوزن» «بروکلمان» و «وات» تا «آرمسترانگ» و «شیمل» ادامه مییابد. فردی مانند «ولهاوزن» اسلام را کاملا متاثر از یهود، عرب جاهلی و ایران ساسانی میداند و در مقابل، فردی مانند «شیمل» بیان و نگاهش چندان با مسلمانان صوفی شیفته ذات مقدس و بیهمتای حضرت محمد(ص) تفاوتی ندارد.
اگرچه پیش از این، تحقیقی درباره آرای مستشرقان مرد مورد مطالعه در این پژوهش درباره پیامبر اعظم(ص) در آمریکا انجام و منتشر شده بود اما با توجه به ضعفها و بهويژه گرایش غیر ديني مولف آن، آثار این مستشرقان با دقت تمام و کلمه به کلمه دوباره مطالعه و اشکالها و ایرادهای آنها بیان شدند و به اقتضای مطالب و بنا به ضرورت، اصل گزارشهایی که به قلم آن نویسنده دچار تحریف یا سوءبرداشت شده بودند، از منابع متقدم و اصیل تاریخ اسلام نقل شدند.
گذری بر شرقشناسی و استشراق و سیمای حضرت محمد(ص) در كتابهاي «زندگینامه محمد(ص)»، «تاریخ ملل و دولتهاي اسلامی»، «محمد(ص) رسول خدا»، «محمد(ص)، پیامبر و سیاستمدار و ...»، «تاریخ الدولة العربیة»، «محمد(ص) و یهود مدینه» و «مقایسه آراء و دیدگاهها» عناوین بخشهای گوناگون این اثرند.
چاپ نخست كتاب «مستشرقان و نبی اعظم(ص)» با شمارگان 1000 نسخه، 323 صفحه و به بهاي 48000 ريال راهي بازار نشر شده است.
نظر شما