سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۶
«منشور ستايشگري» منتشر مي‌شود

«مرام‌نامه ستايشگري» در نشست علمي مداحان سراسر كشور رونمايي شد. محمدرضا سنگري(عاشوراپژوه و نويسنده) در اين مراسم از انتشار «منشور ستايشگري» شامل بخش قابل توجهي از بيانات رهبر انقلاب در ديدار با مداحان در آينده خبر داد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در نشست علمي مداحان سراسر كشور كه صبح امروز (سه‌شنبه، 11 بهمن‌ماه) در هتل هويزه تهران آغاز شد، دكتر محمدرضا سنگري درباره «مرام‌نامه ستايشگري» گفت: اين مرام‌نامه محصول تلاش جمعي بزرگ از فرهيختگان، صاحبنظران و پيشكسوتان حوزه ذاكري اهل بيت(ع) است.

وي هدف از تدوين «مرام‌نامه ستايشگري» را تعيين خطوط حركت جامعه مداحي و تبيين افق توليدات ارزشمند بعدي در حوزه مداحي و همچنين تعيين آموزش‌هاي آينده در اين حوزه دانست و افزود: اين مرام‌نامه سه تكيه‌گاه اصلي به نام‌هاي قرآن، روايات و رهنمودهاي راهگشاي مقام معظم رهبري دارد. در 30 سال گذشته از انقلاب، هيچ‌كس مانند ايشان نسبت به عرصه مداحي و ذاكري اهل بيت(ع) حساسيت نشان نداده است. 

سنگري درباره «مرام‌نامه ستايشگري» توضيح داد: اين مرام‌نامه شامل 14 بند است و پيش‌بيني شده كه با توجه به محتواي ارزشمند و مهم بندهاي آن، در آينده چندين كتاب‌ توليد و منتشر شود.

اين عاشوراپژوه همچنين به انتشار «منشور ستايشگري» در آينده خبر داد و افزود: اين مجموعه شامل بخش قابل توجهي از بيانات رهبر انقلاب در ديدار با مداحان و ذاكران اهل بيت(ع)، شعرا و اهل منبر است كه در آن به مداحان و ذاكران اهل بيت(ع) سفارش‌هايي داشته‌اند.

سنگري دوران معاصر را دوران باروري شعر و ادبيات آييني دانست و اضافه كرد: در عصر حاضر به بارورترين دوره شعر و ادبيات آييني رسيده‌ايم و اين عرصه در هيچ دوره‌اي مانند امروز شكوفا نبوده است و به جرات مي‌گويم كه شعر و ادبيات آييني دوران ما در مقايسه با دوران اهل بيت(ع) نيز چيزي كم ندارد. 

وي درباره ماندگاري عاشورا در تاريخ گفت: حادثه‌ها با گذر زمان كم‌رنگ مي‌شوند، اما حادثه‌اي وجود دارد كه هنوز نامي براي آن نداريم و آن حادثه كربلاست. هنوز نمي‌دانيم بايد آن را چه بناميم كه عظمت آن را نشان دهد؟ حادثه، رخداد يا...؟ شايد بهترين تعبير همان «آيه شگفت» باشد كه خود امام حسين(ع) به آن اشاره كرده‌اند. هرچه تاريخ پيش مي‌رود، اين آيه عميق‌تر مي‌شود و دامن مي‌گسترد و همه را با خود همراه مي‌كند، تاريخ آينده، تاريخ حسين(ع) است.

در اين مراسم همچنين حجت‌الاسلام سيدمهدي خاموشي، رييس سازمان تبليغات اسلامي، گفت: مداحان و ذاكران اهل بيت(ع) در تبليغ و ترويج دين، بيان هنري دارند. بيان هنر بسيار گويا و تاثيرگذار است و به مداحان و ذاكران اهل بيت(ع) توصيه مي‌شود در بيانات خود از شعر استفاده كنند تا سخن آن‌ها نافذتر باشد.

وي ارتقاي علم و دانش مداحان و ذاكران اهل بيت(ع) را يكي از الزامات اين حوزه دانست و افزود: افزيش علم و دانش مداح به افزايش باور منجر خواهد شد، زيرا مداح بايد پيامي را كه به مردم مي‌دهد، باور داشته باشد. بنابراين، از مداحان مي‌خواهم در اين راستا تلاش بيشتري داشته باشند. همچنين انتقال اين هنر و چگونگي اين انتقال، از الزامات ديگر حوزه مداحي است.

خاموشي گفت: امروزه برخي مداحان ما فراملي شده‌اند، زيرا در اين عرصه خود را ارتقا داده‌اند. هيات امام حسين(ع) امروزه به عنوان يك عنصر تاثيرگذار در جهان از سوي انسان‌هاي مسلمان و غيرمسلمان پذيرفته شده و به دليل اين تاثير گسترده، مداحان بايد دقت نظر بيشتري در كار خود داشته باشند.
 
در نشست علمي مداحان سراسر كشور كه به همت بنياد دعبل خزاعي، صبح امروز (سه‌شنبه، 11بهمن‌ماه) در هتل هويزه تهران آغاز شد، جمع بزرگي از مداحان و ذاكران اهل بيت از سراسر كشور حضور دارند.

برگزاري پنج كارگاه علمي با موضوع «ادبيات (محتواي مجلس)»، «مقتل و روضه‌خواني»، «فرصت‌ها و تهديدهاي مداحي»، «اخلاق مداحي»، «آموزش و تاليف» از ديگر برنامه‌هاي اين نشست است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط