چهارشنبه ۷ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۶
دومین نشست فصلی انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی برگزار شد

دومین نشست فصلی انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی به منظور هم اندیشی ناشران عضو ديروز (سه‌شنبه 6 دی) برگزار شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در این نشست اعضای هیات مدیره انجمن فرهنگي ناشران كتاب دانشگاهي گزارشی از چهارمین نمایشگاه سالانه خود و مسايل مربوط به بخش دانشگاهی بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ارايه دادند. همچنین اعضای هیات مدیره پیرامون اهداف و برنامه‌های آتی انجمن به هماهنگی و همفکری با ناشران عضو پرداختند.

حاتمی، مديرمسوول انجمن فرهنگي ناشران كتاب دانشگاهي، ضمن خسته نباشید به ناشران، گزارشی از عملکرد نمایشگاه تخصصی کتاب‌های دانشگاهی ارائه داد. به گفته او در برگزاری این نمایشگاه چند هدف دنبال شد که عمده‌ترین آنها عبارت بودند از ایجاد فضایی آرام براي آشنايي مترجمان و مولفان با ناشران دانشگاهي، روزآمد کردن کتابخانه‌های دانشگاهی (چراکه دانشگاه‌ها معمولا در نمایشگاه بین‌المللی تهران، کتاب‌های زبان اصلی را خریداری می‌کنند) و این‌که کتاب دانشگاهی صرفا متعلق به کتابخانه‌های دانشگاهی نیست و کتابخانه‌های عمومی هم باید این کتاب‌ها را عرضه کنند، چون افراد تحصیلکرده باید دانش خود را به روز کنند و این کار با تجهیز کتابخانه‌های عمومی به کتاب‌های دانشگاهی میسر مي‌شود.

وی ادامه داد: در دوره‌ای دادگستری‌ها تلاش داشتند کتابخانه‌های تخصصی ایجاد کنند و بودجه‌ای را به این کار اختصاص دادند که از ناشران کتاب بخرند. از وظایف ما این است که این رویکرد را در سایر نهادها و وزارتخانه‌ها هم جا بیندازیم. زمانی هم که آقای کلانتری وزیر کشاورزی بود، کتابخانه‌های کوچکی تاسیس کرد. اما نکته اینجاست که کتابخانه‌های عمومی کمتر به دنبال تهیه و خرید کتاب‌های دانشگاهی هستند، اما امسال با بودجه ای که نهاد كتابخانه‌ها به این کار اختصاص داده بود، حدود 120 میلیون تومان کتاب دانشگاهی خریداری شد. علاوه براین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم کمک‌هایي به ما کردند. همچنین دانشگاه‌های تازه تاسیس هم از نمایشگاه استقبال کردند.

به گفته حاتمی در نمایشگاه تخصصی کتاب‌های دانشگاهی كه اواخر آبان برگزار شد، 283 ناشر، 27 هزار عنوان کتاب عرضه كردند. کتابخانه‌ها 647 میلیون تومان و دانشجویان و اساتید 75 میلیون تومان از نمایشگاه، کتاب خریدند. هزینه‌های نمایشگاه حدود 250 میلیون تومان بود که 128 میلیون آن از سوی ناشران و حدود 110 میلیون تومان از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تامین شد.

حاتمی درباره نقدهایی که به این نمایشگاه وارد بود، گفت: ما می‌خواستیم که تمامی ناشران به جای قفسه، غرفه داشته باشند. همچنین اسپانسر نداشتیم در حالی‌که باید به جایی برسیم که بدون کمک وزارت ارشاد و با تکیه بر حامیان مالی، بتوانیم نمایشگاه تخصصی کتاب‌های دانشگاهی را به صورت سالانه برگزار کنیم، چراکه معتقدم نمایشگاه جایگاه خود را پیدا کرده است. امسال حدود دومیلیارد فروش داشتیم و حدود 650 میلیون تومان هم از ارشاد یارانه دریافت کردیم.

در ادامه این نشست برخی ناشران نقطه نظرات خود درباره این دوره از نمایشگاه بیان و پیشنهادهايي را ارايه کردند. یکی از حاضران در نشست پیشنهاد راه‌اندازی سایت برای معرفی کتاب‌های تازه را داد که حاتمی در پاسخ گفت: ناشران می‌توانند کتاب‌ها و اخبار خود را در اختیار انجمن قرار دهند تا ما آن‌ها را به نام خود ناشر برای خبرگزاری کتاب و کتاب هفته بفرستیم تا منتشر شوند.

همچنین موضوع مکان نمایشگاه مطرح شد که حاتمی گفت: آقاي اشعری پیشنهاد داده که سال آینده نمایشگاه را در باغ کتاب که حدود 6 هزار متر مساحت دارد برگزار کنیم که تمامی ناشران بتوانند غرفه داشته باشند.

از دیگر موضوعاتی که در این جلسه مطرح شد زمان بندی تبلیغات و ضرورت حضور ناشران بزرگ در نمایشگاه تخصصی کتاب‌های دانشگاهی بود.

در ادامه علي‌اكبر تورانیان که مسوولیت بخش دانشگاهي بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و چهارمين نمایشگاه تخصصی کتاب‌های دانشگاهی را برعهده داشت، گفت: سعی کردیم در هیات مدیره از تکرار مکررات فاصله بگیریم و تغییراتی را ایجاد کنیم.  می‌خواستیم حرفه‌ای به موضوع نگاه کنیم و این نمایشگاه مجموعه‌ای از همفکری‌ها بود. چون پس از نمایشگاه تهران توقع از ما بالا رفت و به سمت تخصصی شدن گام برداشتیم. نمایشگاهی که به دنبال آن بودیم، مطابق با استانداردهای جهانی بود که باعث شد تا در راس اخبار رسانه‌ها و بازدید مسوولان قرار بگیرد و جایگاه ویژه‌ای برای انجمن ایجاد کرد. پس از این تجربه موفق، حالا وقت آن است که به دنبال برگزاری این نمایشگاه در کشورهای فارسی زبان باشیم.

در زمان باقیمانده از دومین نشست فصلی ناشران کتاب‌های دانشگاهی، مساله حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب در سال آينده مورد بحث قرار گرفت و حاتمی در این‌باره گفت: ما حدود 6-7 دوره در نمایشگاه بین‌المللی کتاب حضور داشتیم. به این شکل که قراردادی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌بستیم و ما به عنوان پیمانکار نیروی انسانی، همکاری می‌کردیم البته در جریان مصوبات هم قرار می‌گرفتیم. همچنین انجمن در مورد تخصیص غرفه‌ها هم نظراتی را ارايه می‌داد.

در پایان جلسه هم موضوع درآمدهای ناشی از تبلیغات در نمایشگاه اخیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اطلاعاتی درباره درآمدها و کسری‌های آن مطرح شد که با انتقادهای تندی از سوی ناشران مواجه شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها