شنبه ۱۰ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۳
انتشار خاطرات منافقين پناهنده از عمليات مرصاد

سردار ناصر شعباني از تكميل كتاب تازه نوشته خود با عنوان «بن‌بست در استراتژي، شكست در تاكتيك» با خاطرات منافقين پناهنده درباره عمليات‌شان در سال 1367 خبر داد. وي معتقد است كه عمليات فروغ جاويدان و پيروزي عمليات مرصاد در برابر آن بايد از ديد دو طرف درگير، تشريح شود.-

ناصر شعباني در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اظهار كرد: «بن‌بست در استراتژي، شكست در تاكتيك» به بيان چگونگي طرح‌ريزي و اجراي عمليات فروغ‌جاويدان توسط منافقين و مقابله رزمندگان سپاه و ارتش و به خصوص هوانيروز با آن پرداخته است.

وي با اشاره به اتمام نگارش اين اثر پژوهشي جنگ يادآور شد: كتاب توسط «سردار غلامعلي رشيد» ناظر اثر، مطالعه و تاييد شده بود اما براي ادامه تحقيقات و ثبت و انتشار روايت منافقين از عمليات فروغ جاويدان، اجازه مجدد گرفتيم.

نويسنده كتاب «قدرت نرم و نبرد نامتقارن» در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره شيوه گردآوري تاريخ‌شفاهي و خاطرات منافقين گفت: منافقين پناهنده، مطالب جالبي درباره عمليات فروغ جاويدان بيان كرده‌اند. 3 نفر از فرماندهان عمليات، در اين جمع حضور دارند كه سعي كرده‌ايم، جنبه‌هاي روايي اثر را با بيان خاطرات و اطلاعات آن‌ها افزايش دهيم.

وي از كتاب «آن‌سوی تپه: ظهور و سقوط ژنرال‌های آلمانی و روایت آنان از حوادث نظامی ۴۵ -۱۹۳۹» نوشته بی اچ. لیدل هارت ياد كرد و افزود: اين كتاب، ديدگاه‌هاي متفقين و متحدين را از جنگ جهاني دوم بازگو كرده و نگاهي يك طرفه به آن نداشته و همين ويژگي به آن اعتبار بخشيده است.

شعباني در ادامه گفت: عمليات فروغ جاويدان در كتاب «بن‌بست در استراتژي، شكست در تاكتيك»‌ فقط از ديد ما تشريح شده بود و اين، يكي از نقاط ضعف اثر بود. با تكيه بر چارچوب كتاب «آن سوي تپه» به تكميل كتاب پرداختيم.

وي اضافه كرد: پس از بررسي‌هاي اوليه، 2 عنوان كتاب منتشر شده توسط منافقين در خارج از كشور درباره عمليات فروغ جاويدان را پيدا كرديم، اما براي ما كافي نبود. با جست‌وجو در سايت‌هاي اينترنتي 7 نفر از منافقان را شناسايي كرديم و با آن‌ها به گفت‌وگو پرداختيم. اكثر آن‌ها در كشورهاي اروپايي زندگي مي‌كردند و با ما در ازاي گرفتن پول براي گردآوري اطلاعات همكاري كردند!

اين فرمانده سال‌هاي دفاع‌مقدس گفت: سعيد شاهسوند، يكي از شاخص‌ترين افرادي بود كه با ما همكاري كرد. او هم‌رديف مسعود رجوي، سركرده گروهك منافقين بوده و در تدوين كتاب‌هاي ياد شده در خارج از كشور، همكاري داشته است.

سردار ناصر شعباني با اشاره به نااميدي منافقين از سران اين گروهك و با تاكيد بر لزوم گردآوري تاريخ‌شفاهي و نقل قول مستقيم منافقين از عمليات فروغ جاويدان اظهار كرد: به گفته منافقين، رجوي در آخر جنگ‌تحميلي عراق عليه ايران، قصد داشت كه حركتي اسطوره‌اي انجام دهد. او زيردستان خود را به كام مرگ كشاند تا اين واقعه، در تاريخ ثبت شود و با اين ترفند، كارهاي خود را پيش ببرد. 

وي يادآوري كرد: براي تدوين كتاب «بن‌بست در استراتژي، شكست در تاكتيك» از اكثر اسناد و كتاب‌هاي موجود درباره عمليات مرصاد استفاده كرده‌ايم. حتي با نگاهي ترديدآميز به محتواي كتاب «ويراني دروازه شرقي» نوشته وفيق سامرايي، از آن هم نقل قول كرده‌ايم.

شعباني گفت: احتمال تغيير عنوان كتاب «بن‌بست در استراتژي، شكست در تاكتيك» وجود دارد و ناشر آن را پس از تكميل اثر اعلام خواهم كرد.

پس از پذیرش قطعنامه 598 توسط جمهوري اسلامي ايران، اعضای پناهنده شده سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به ارتش متجاوز صدام، با جمع‌آوری دیگر ضدانقلابیون از کشورهای مختلف اروپایی، نیرویی فراهم و با بهره‌گیری از جنگ‌افزارهای اهدایی ارتش صدام از تنگه پاتاق در غرب کشور به ایران حمله کردند.

نیروی هوایی ارتش متجاوز صدام نيز با حمایت مقدماتی، آن‌ها را برای ورود به عمق خاک ایران ترغیب کرد. اما عملیات مرصاد در تاریخ پنجم مردادماه سال 1367 و به منظور مقابله با منافقین در مناطق اسلام‌آباد و کرند غرب آغاز شد.

در این عملیات با فرماندهی سپاه پاسداران و پشتیبانی هوانیروز ارتش، رزمندگان از سه محور چهار زبر، جاده قلاجه و جاده اسلام‌آباد ـ پلدختر وارد عمل شدند و نیروهای ضد انقلاب را در 2 مرحله سرکوب کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها