نشست «نقد و بررسي شيوههاي مطالعه و نقد كالبدي انواع متون» در انتشارات سروش برگزار شد. عليرضا دانشوران، نويسنده و مدرس دانشگاه، در اين نشست گفت: با وجود گسترش كتابخانههاي ديجيتال، آرمانهاي جامعه بدون كاغذ هيچ وقت محقق نخواهد شد.-
وي درباره ارزشهاي مطالعه و كتابخواني گفت: مطالعه كتابهاي حوزه فرهنگ، دانشافزايي و ايجاد فرهنگسازي را در پي خواهد داشت، زيرا افقهاي جديدي را در پيش روي خواننده قرار ميدهد. در واقع، ميتوان گفت كه حرمت مطالعه هنوز در جوامع پابرجاست. حتي در پيشرفتهترين كشورها مانند ژاپن هم كه كتابخانه ديجيتال و نشر الكتريكي حرف اول و آخر را ميزند، هنوز صداي ورق خوردن كتاب در اتوبوسها و اماكن عمومي به گوش ميرسد.
وي افزود: مطالعه مكتوب هرگز به پايان نخواهد رسيد. تكنولوژي به عرصههاي مختلف رسوخ ميكند اما با اين وجود، آرمانهاي جامعه بدون كاغذ هيچ وقت محقق نخواهد شد. انساني كه مطالعه ميكند، شخصيت اجتماعي پيدا ميكند. چنين انسانهايي حتي طرز جدل كردنشان هم با ديگر مردم متفاوت است و ادبيات ديگري را به كار ميبرند.
دانشوران ادامه داد: فوايد مطالعه كردن افراد در نهايت به جامعه برميگردد. بنابراين، ميتوان گفت كه مطالعه، فعلي اجتماعي و نوعي سرمايهگذاري است كه سودش با انديشه متبلور ميشود. سود كتابخواني چيزي جز تفكر، انديشه و توسعه فرهنگي نيست. سود مطالعه تضمين شده است و كسي خسارت نميبيند و در عين حال ارزش افزوده هم دارد.
وي در ادامه به بيان هفت شيوه براي مطالعه پرداخت و گفت: مطالعه اجمالي، تندخواني، زيباشناسانه، عبارتخواني، خواندن انتقادي، دقيقخواني و خواندن تجسمي، از شيوههاي مطالعهاند.
دانشوران در پايان گفت: نويسندگي كسوتي نيست كه برازنده قامت هر فردي باشد، حتي اگر كتابش چاپ شده باشد.
نظر شما