كتاب «از اجتماع قبيلهاي تا جامعه جهاني» نوشته عبدالعلي دستغيب و شيرين پايدار از سوي انتشارات نويد شيراز منتشر و روانه بازار نشر شد.-
اين كتاب شرح ميدهد كه انسانها براي پيشرفت و برآوردن نيازهاي مادي و معنوي به طور شگفتانگيزي پيشفرضهاي كهنه را باطل ميكنند و از باورها و تفكرات قديم، صرفنظر از اين كه چقدر به آنها دل بسته شده است يا در گذشته چقدر سودمند بودهاند، دور ميشوند و به آنها با دقت خاص مينگرند و آنهايي را كه با واقعيتهاي روز هماهنگي ندارند، از حيات خود ميزدايند و به جهاني ميانديشند كه شيوههاي جديد زندگي به آنها نيازمند است، زيرا نميتوان جهان امروز و جهان جنيني فردا را در آشيانههاي فكري مرسوم گذشته پرورش داد.
اثر حاضر همچنين ضرورت استفاده از تفكر خردمندانه را مطرح و به خوانندگان خود اشاره ميكند كه در عصر تمدن كشاورزي و تمدن صنعتي و اكنون در تمدن سوم (عصر انقلاب الكترونيك) كه ظهور كرده است، چگونه تمدنها يكي پس از ديگري بسترساز تاريخ بودهاند و در گستره همين تمدنهاست كه انسانها بسيار آموختند و در جهت پيشبرد مقاصد خردورزانه خود كوشيدهاند؛ در نتيجه، موج عظيم تحولي كه زندگاني همه ما را در بردارد تا چه اندازه در جاده پيشرفت مادي و معنوي راهپيمايي كرده است.
به عقيده نويسندگان كتاب، «وقتي به تفكر درباره تحولات ميپردازيم، به مواردي برميخوريم كه با يكديگر درهم آميخته و در زندگي ما سبب تنش و تعارض و تحول شده و افكار ما را درباره تغيير نيز دگرگون كردهاند. ما با چنين نظري ميتوانيم در هر زمينهاي از آموزش و بهداشت گرفته تا تكنولوژي و از زندگي خصوصي گرفته تا سياست، شاهد تحولات ونوآوريهايي باشيم كه بر پايه ارثيههاي گذشته قرار گرفته است و همين باريكنگري ما را با نوآوريهاي واقعا انقلابي مواجه ميسازد.
هرچند كه در طول تاريخ بشر انسانهاي بيبصيرت در همهجا كوشيدهاند كه هر نوآوري و هر پيشرفت جديدي را سركوب كنند! اما باز تمدن و فرهنگ بشري از تكاپو باز نمانده و به حركت پيش روندهاش ادامه داده است.
ما همه تا حدودي ادراك ميكنيم كه انسان مختار و آزاد آفريده شده و وجود انسان مسلم است و آگاهي و شعور ذاتياش او را به فكر كردن وا ميدارد. ترديدي نيست كه انسان ميانديشد و اگر انديشيدن را از او بگيريم ديگرهيچ دليلي براي اثبات وجود خود ندارد. پس انسانها چارهاي جز اثبات وجود خودشان ندارند و همين وجود انساني است كه تاريخ تمدن و تكامل او را ميسازد و انسان در هر عصر تاريخي به مراتب پيشروتر و خلاقتر و مبتكرتر از عصرهاي پيش از خود است و همين موضوع ثابت ميكند كه انسان، آفريننده و خلاق است و حركتي در جهت ترقي و پيشرفت خود دارد.»
كتاب حاضر در 9 فصل به زماني كه انسانها به صورت قبيلهاي زندگي ميكردند تا زماني كه جامعه جهاني را تشكيل دادند، پرداخته است. تاريخ، تاريخ تمدن، خرد، خردورزي و ارزشهاي انساني، جامعه انساني، جامعه سياسي، حكومت و آزادي اجتماع سياسي، حكومت و دولت، و اخلاق، عناوين نهگانه فصول اين اثرند.
چاپ نخست كتاب «از اجتماع قبيلهاي تا جامعه جهاني» با شمارگان 1500 نسخه، 302 صفحه و بهاي 65000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما