به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، عليزاده درباره اين كتاب توضيح داد: «اكلكتيسيسم» به معني بهترين گزينه است و معادل فارسي «گزينش درآميزي» برای آن به وسيله استاد ناظرزاده انتخاب شده است.
وي ادامه داد: وقتي دو گونه در هنر با هم تركيب ميشوند اتفاق و شاخهاي جديدي ايجاد ميشود كه خود هنر مستقلي به شمار ميآيد. در واقع تركيب و التقاط دو ژانر تبديل به يك «ايسم» و شاخهاي هنري ميشود.
عليزاده با بيان اينكه موضوع اين كتاب بسيار جديد است، اظهار کرد: كتاب كاملا دانشگاهي و آكادميك محسوب ميشود و براي قشر دانشجو در سطح كارشناسي ارشد نوشته شده و كسي كه فقط هنر را دوست دارد نميتواند آنرا بخواند. مخاطب این اثر حتما بايد از تئاتر آگاهي داشته باشد تا همه ابعاد كتاب را درک كند.
وي تصريح كرد: گزينش درآميزي از تئوريهايي است كه استاد ناظرزاده در كتاب «درآمدي به نمايشنامهنويسي» مطرح كرده است و من مفهوم آنرا در كتاب خود به صورت كاربردي باز كردم.
عليزاده بيان کرد: در بخشي از كتاب نمايشنامهها و آثاري كه تركيب شدند، ارايه شده. تركيب نمايشهايي چون معركهگيري، مارگيري، تعزيه و امثال آن كه در تركيب در طرز نوشتاري نمايشنامه غربي منتهي به نمايشنامه ايراني ميشود.
وي با بيان اينكه تعدادي نمايشنامه از ناظرزاده، امجد و بيضايي موجود است كه بر همين اساس نوشته شده، بيان کرد: در كتاب «گزينش درآميزي» آثار دهه 60، 70 تا 80 آورده شده است؛ حتي نمايشنامههاي داريم كه قبل از دهه 60 به اين شيوه و حتي بعد از دهه 80 نوشته شده است.
عليزاده توضيح داد: هدفم از تاليف اين كتاب بررسي و شكافتن اين تئوري بود به همين دليل آثار برگزيده اين دههها را انتخاب و تحليل كردم و نام كتاب را «گزينش درآميزي (اكلكتيسيسم) در هنر نمايش» گذاشتم. اين اثر نقد پژوهشي است و كليتي از «اكلكتيسيسم» در هنر نمايش ارايه ميدهد.
كتاب حاوي چهار بخش «ساختمايههاي نمايشنامه و نه ريختار تماشاگاني»، «نمايشنامههاي گزينش درآميخته دهه 60»، «نمايشنامههاي گزينش درآميخته دهه 70» و «بخشبندي نمايشنامههاي گزينش درآميخته ديگر» است.
كتاب «گزينش درآميزي (اكلكتيسيسم) در هنر نمايش» نوشته فريده عليزاده در شمارگان هزار و 100 نسخه و با قيمت چهار هزار و 800 تومان به صورت مصور از سوي انتشارات افراز به فروش ميرسد.
یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۴
نظر شما